ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ουζουνίδης: "Θα πρέπει να αλλάξουμε το στυλ"

Ουζουνίδης: "Θα πρέπει να αλλάξουμε το στυλ"
INTIME SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έμεινε ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από την εικόνα της ομάδας του στο Φάληρο παρά την ήττα, ενώ αναφέρθηκε και στις προσθαφαιρέσεις του ρόστερ του Πανιωνίου.

Παρά την ήττα με 3-0 από τον Ολυμπιακό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έμεινε σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του, θεωρώντας πως τα δυο πρώτα γκολ θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Παράλληλα, μίλησε και για τις αλλαγές στο ρόστερ φέτος και το αγωνιστικό στυλ, το οποίο θα πρέπει να αλλάξει.

Το αρχικό του σχόλιο ήταν το εξής:

"Για εμάς ήταν το καλύτερο παιχνίδι που μπορούσε να μας τύχει. Δεν είμαστε έτοιμοι από φυσική κατάσταση γιατί είχαμε παίξει μόλις τρία φιλικά. Είμαστε μια ομάδα που η μεσοεπιθετική της γραμμή έχει αλλάξει και δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι. Καλύτερα που παίξαμε με τον Ολυμπιακό και όχι με μία ομάδα που θα ήταν στα ίδια επίπεδα με εμάς. Αμυντικά δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα, παρόλο που ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή και τον έλεγχο, αλλά όχι την κλασική ευκαιρία. Δυστυχώς δεχτήκαμε τα δύο πρώτα γκολ τα οποία μπορούσαμε να αποφύγουμε. Μας λείπει σίγουρα το επιθετικό κομμάτι. Δεν μας φτάνει μόνο η οργάνωση. Κερδίζουμε χρόνο τώρα με αυτά τα δύσκολα ματς. Αλλαξαν τέσσερις μεσοεπιθετικοί, ήρθαν νέα παιδιά, οπότε θέλουμε χρόνο για να φτάσουμε στο επίπεδο φυσικής κατάστασης που είναι πίσω ακόμα. Τρέξαμε πολύ περισσότερο απ' ό,τι περίμενα. Σχεδόν κανένας παίκτης δεν έχει παίξει 90 λεπτά.

Περισσότερο ήμασταν με τις προπονήσεις. Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το τρίτο γκολ. Μετά το 2-0 ήθελα να δέσω το κέντρο, αλλά δεχτήκαμε ένα χαζό τρίτο γκολ. Πουλήσαμε την μπάλα, αλλά όλα αυτά είναι μαθήματα για τα νέα παιδιά που έχουμε στην ομάδα και θα μας χρειαστεί στη συνέχεια. Σημασία έχει να κερδίσουμε όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε, να μπορέσουμε να βρεθούμε και να δούμε το στυλ που θα έχουμε φέτος. Πέρσι είχαμε ποιοτικούς και ταχυδυναμικούς παίκτες. Φέτος δεν θα είμαστε στο ίδιο στυλ. Ο Ολυμπιακός θα είναι καλύτερος από πέρσι. Έχει καλύτερους παίκτες στα άκρα, πιο διεισδυτικούς. Μπορεί να μην φάνηκε σήμερα, αλλά και η ποιότητα του σέντερ φορ είναι πολύ καλή. Θα είναι πολύ δύσκολα για όλους εδώ".

Έφυγαν οι Κολοβός, Φούντας, Γιάννου και Ιμπαγάσα. Οι παίκτες που ήρθαν είναι ικανοί να τους αντικαταστήσουν;

"Θα πρέπει να αλλάξουμε το στυλ. Δεν είναι εύκολο. Έχουν ποιότητα τα παιδιά που ήρθαν, αν και μπορεί να μην είναι τόσο εκρηκτικοί. Και ο Καραμάνος, και ο Χαλκιαδάκης και ο Βιγιάλμπα και ο Καρίμ είναι καλοί παίκτες. Θέλουν λίγο χρόνο για να βρεθούν μεταξύ τους και να παρουσιάσουν μία καλή εικόνα".

Πέρσι είχαμε δει τον Πανιώνιο να παίζει και καλό ποδόσφαιρο με κάθετες μεταβιβάσεις. Να περιμένουμε μία προσπάθεια από εσάς δημιουργίας μίας ομάδας με τρεξίματα;

"Ημασταν πέρσι πιεστικοί. Πρέπει να αλλάξουμε το στυλ μας. Τα παιδιά που ήρθαν είναι πολύ ποιοτικά. Είναι καλοί στο ένας εναντίον ενός, μπορεί να μην έχουν την ταχύτητα που είχαν, αλλά νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε".

Σας φοβίζει καθόλου το γεγονός ότι άργησαν οι νέοι παίκτες να έρθουν;

"Εδώ βλέπετε και ο Ολυμπιακός ακόμα παίρνει παίκτες. Δεν είναι εύκολο να αντικαταστήσεις και τους παίκτες που έφυγαν. Εμείς δεν θέλουμε να παίρνουμε πολλούς παίκτες από το εξωτερικό, αλλά κυρίως από την Ελλάδα. Κάναμε καλές κινήσεις και με τον Χαλκιαδάκη και τον Καραμάνο. Ο Καρίμ είναι καλός παίκτης επίσης και θα τον δείτε στην συνέχεια της σεζόν. Για εμάς ήταν ό,τι καλύτερο η κλήρωση του πρωταθλήματος που έχουμε πολλά δύσκολα παιχνίδια, γιατί θα κερδίσουμε χρόνο. Αν παίζεις με ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με εσένα, θέλεις χρόνο περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι. Θα πάμε να διεκδικήσουμε ό,τιμ πορούμε με τον Ηρακλή".

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση, αλλά ενοχλημένος με το 3-0;

"Θα μπορούσαμε να δεχτούμε άλλο γκολ, παρόλο που δεν είχε ο Ολυμπιακός κλασική ευκαιρία. Το δεύτερο γκολ ήταν τυχερό. Βέβαια όταν είσαι στο δικό σου μισό, μπορεί να γίνει αυτό. Θα προτιμούσα να έμπαινε κάποιο άλλο γκολ από άλλη ενέργεια του Ολυμπιακού. Είμαι ευχαριστημένος από τα τρεξίματα. Δεν περίμενα ότι θα είχαμε αυτή τη διάρκεια".

Τι θα κρατήσετε από το σημερινό ματς;

"Την οργάνωση στο αμυντικό κομμάτι. Παρόλο που παίζαμε μέσα στο Καραϊσκάκη, δεν έχασε ο αντίπαλος κλασικές ευκαιρίες. Επίσης κάποια παιδιά πήραν εμπειρίες, αλλά κερδίζουμε και από τα λάθη το πώς τα διαχειριζόμαστε στο παιχνίδι. Είχαμε παίξει με τον Άρη Λεμεσού, τον Λεβαδειακό και τον Αστέρα. Όταν παίζεις με τέτοιο αντίπαλο που αναγκαστικά θα έχει την κυκλοφορία και θα αναγκαστείς να τρέξεις, η αλήθεια είναι ότι δεν το πίστευα ότι θα αντέχαμε".

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ