SERIE A

Ουντινέζε - Νάπολι 0-4: Μόνοι στην κορυφή με "4 στα 4" οι παρτενοποπέι

Οι Όσιμεν και Πολιτάνο πανηγυρίζουν γκολ της Νάπολι κόντρα στην Λέστερ στο Europa League | 16 Σεπτεμβρίου 2021
Οι Όσιμεν και Πολιτάνο πανηγυρίζουν γκολ της Νάπολι κόντρα στην Λέστερ στο Europa League | 16 Σεπτεμβρίου 2021 @2021 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Η Νάπολι συνέτριψε με 4-0 εκτός έδρας την Ουντινέζε και πανηγύρισε την τέταρτη νίκη της στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της Serie A, που την έφερε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +2 από τις Ίντερ και Μίλαν.

Ερωτευμένη με την κορυφή και συνάμα γαντζωμένη σε αυτή! Η Νάπολι δεν φρέναρε ούτε στην Dacia Arena, αντίθετα ήταν επιβλητική κόντρα στην -αήττητη στα πρώτα τρία ματς- Ουντινέζε την οποία και συνέτριψε με 4-0 και έκανε το "4 στα 4" στη φετινή Serie A που την έφερε μόνη στην πρώτη θέση (πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2018) και στο +2 από τις Ίντερ και Μίλαν.

Οι παρτενοπέι έγιναν μόλις η τρίτη ομάδα στην ιστορία του Καμπιονάτο που βρίσκει δίχτυα σε 30 διαδοχικά ματς πρωταθλήματος ενώ παράλληλα συνέχισαν την εξαιρετική πρόσφατή παράδοσή τους απέναντι στους φριουλάνι, μετρώντας πλέον 10 νίκες στα 11 τελευταία ματς μεταξύ των δύο ομάδων και 5 νίκες στις 6 τελευταίες επισκέψεις τους στην έδρα της Ουντινέζε.

Το ματς

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια στην αναμέτρηση και αφού έχασε μία καλή ευκαιρία στο 12' με τον Ινσίνιε, βρήκε το πολυπόθητο γκολ στο 24': από ωραία μπαλιά του Ρούι, ο Ινσίνιε βγήκε από τα αριστερά και έκανε ψηλοκρεμαστή λόμπα για να προλάβει τον εξερχόμενο Σιλβέστρι, με τον Όσιμεν να ακολουθεί την πορεία της μπάλας και να τη σπρώχνει στα δίχτυα με πλασέ μπροστά στην ανυπεράσπιστη εστία.

Στο 35' οι παρτενοπέι έκαναν το 2-0 μέσα από μία άψογη κομπίνα μετά από εκτέλεση φάουλ, με τη μπάλα να φτάνει στον Κουλιμπαλί που έκανε κεφαλιά-πάσα στον Ραχμάνι και τον παρτενέρ του στο κέντρο της γαλάζιας άμυνας να την προωθεί στα δίχτυα με νέα κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Το ημίχρονο βρήκε την Νάπολι να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα και να μην επιτρέπει στους γηπεδούχους να έχουν έστω μία τελική εντός εστίας, για να έρθει στο 52' το 3-0 και να κλειδώσει οριστικά η νίκη για την ομάδα του Κώστα Μανωλά (έμεινε στον πάγκο).

Οι φιλοξενούμενοι έκρυψαν ουσιαστικά τη μπάλα μέσα από ωραία συνεργασία αρκετών παικτών τους, με τη μπάλα να στρώνεται στα πόδια του Κουλιμπαλί και εκείνο να εξαπολύει σουτ κεραυνό που καρφώθηκε στο αριστερό παράθυρο της εστίας της Ουντινέζε.

Από εκεί και πέρα το ματς έγινε διαδικαστική υπόθεση για τις δύο ομάδες, με την Ουντινέζε να έχει πετάξει λευκή πετσέτα και την Νάπολι να συνεχίζει να κυριαρχεί και να χάνει ευκαιρίες και για άλλα τέρματα, για να διαμορφώσει πανάξια το τελικό 4-0 στο 84',με θαυμάσιο φαλτσαριστό πλασέ του Λοσάνο μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Σιλβέστρι, Μπεκάο, Νούιτινκ, Σαμίρ, Μολίνα (86' Σόπι), Μολίνα, Αρσλάν (72' Σάμαρτζιτς), Γουάλας, Περέιρα (64' Μακενγκό), Λάρσεν (72' Ζέγκελααρ), Πουσέτο, Ντεουλοφέου (64' Μπέτο)

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κουλιμπαλί, Ρούι (86' Τζανόλι) Φαμπιάν (81' Ούνας), Ανγκισά, Έλμας, Πολιτάνο (71' Λοσάνο), Όσιμεν (81' Πετάνια), Ινσίνιε (71' Ζιελίνσκι)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Τα καλύτερα στιγμιότυπα:

Σασουόλο - Τορίνο 0-1

Τζένοα - Φιορεντίνα 1-2

Ίντερ - Μπολόνια 6-1

Έμπολι - Σαμπντόρια 0-3

Βενέτσια - Σπέτσια 1-2

Λάτσιο - Κάλιαρι 2-2

Βερόνα - Ρόμα 3-2

Γιουβέντους - Μίλαν 1-1

Η βαθμολογία της Serie A:

TAGS SERIE A ΝΑΠΟΛΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ