ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ουμτιτί: "Ο κόσμος νομίζει ότι είμαι στον καναπέ όλη μέρα, θέλω να μείνω στην Μπαρτσελόνα και να αποδείξω ότι αξίζω"

Ο Σαμουέλ Ουμτιτί σε αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Γρανάδα
Ο Σαμουέλ Ουμτιτί σε αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Γρανάδα © 2021 JOSE BRETON / AP IMAGES

Ο Σαμουέλ Ουμτιτί ξεκαθάρισε πως θέλει να μείνει στην Μπαρτσελόνα και να αποδείξει τόσο στον Ρόναλντ Κούμαν, όσο και τον κόσμο της ομάδας ότι αξίζει και μπορεί να βοηθήσει τους μπλαουγκράνα.

Ο Σαμουέλ Ουμτιτί δεν βρίσκεται στα πλάνα του Ρόναλντ Κούμαν, ενώ μάλιστα είναι και ο μοναδικός παίκτης από την πρώτη ομάδα που ενώ η φυσική του κατάσταση είναι καλή και δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού δεν έχει σημειώσει ούτε ένα λεπτό συμμετοχής στην Μπαρτσελόνα.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Mundo Deportivo, ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός ξεκαθάρισε πως θέλει να παραμείνει στον καταλανικό σύλλογο, να παλέψει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ολλανδού τεχνικού και κατά συνέπεια μία θέση στο ρόστερ της ομάδας.

"Υπάρχει ένας προπονητής που παίρνει τις αποφάσεις και πρέπει να το αποδεχτώ. Αν δεν παίξω, πρέπει να προπονηθώ περισσότερο από τους άλλους για να δείξω ότι έχω το επίπεδο να το κάνω. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για να δείξω σε όλους ότι είμαι καλά και ότι μπορώ να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα. Ανυπομονώ για μία ευκαιρία, ώστε να μπορέσω να δείξω ότι είμαι καλά.

Δεν βλέπω τον εαυτό μου σε άλλη ομάδα, όχι, αδύνατο. Αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρο. Θέλω να δείξω ότι έχω το επίπεδο να παίξω εδώ (στην Μπαρτσελόνα). Το πιο σημαντικό είναι να επιστρέψω και να δείξω σε όλους ότι ο Σαμουέλ είναι εντάξει. Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου, η Μπαρτσελόνα είναι η ζωή μου. Στο τέλος έπρεπε να δουλέψω σκληρότερα από όλους τους άλλους. Επειδή δεν μιλάω, ο κόσμος πιστεύει ότι δεν κάνω τίποτα, ότι είμαι όλη μέρα στον καναπέ και δεν κάνω τίποτα, αλλά στο σπίτι δουλεύω, προπονούμαι κάθε μέρα".

Ερωτηθείς για τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε πριν από τη φιλική αναμέτρηση με τη Γιουβέντους για το τρόπαιο του "Ζοάν Γκάμπερ" υποστήριξε ότι ήταν δύσκολο για εκείνον και τον απογοήτευσε.

"Ναι απογοητεύτηκα πολύ, ειλικρινά. Ποτέ δεν πίστευα ότι αυτό θα μπορούσε να μου συμβεί σε αυτό το κλαμπ γιατί το αγαπώ, το λατρεύω. Κάνω τα πάντα για να είμαι εντάξει. Είχα δύσκολες στιγμές λόγω τραυματισμών αλλά τελικά κάνω τη δουλειά μου και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Δούλεψα και προπονήθηκα σκληρά και ο κόσμος δεν το γνωρίζει".

Ο Ουμτιτί, τον οποίο αγόρασε η Μπαρτσελόνα το 2016 απ' τη Λιόν για 25 εκατομμύρια ευρώ, έχει συμβόλαιο με τους Καταλανούς έως το 2024. Με την φανέλα των μπλαουγκράνα έχει αγωνιστεί σε 132 αναμετρήσεις συνολικά σκοράροντας δύο γκολ και μοιράζοντας μία ασίστ. Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, η Μπαρτσελόνα τον είχε ενημερώσει να βρει ομάδα, ώστε να συνεχίσει την καριέρα του αλλού, μίας και δεν βρίσκεται στα πλάνα του Κούμαν.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ