EURO 2020

Ουαλία - Αλβανία 0-0: Αποτυχημένη η πρόβα των δράκων

O Γκάρεθ Μπέιλ με τη φανέλα της εθνικής Ουαλίας σε ματς κόντρα στην Πορτογαλία για το Euro 2016
O Γκάρεθ Μπέιλ με τη φανέλα της εθνικής Ουαλίας σε ματς κόντρα στην Πορτογαλία για το Euro 2016 @ 2021 THANASSIS STAVRAKIS/ASSOCIATED PRESS

Σε ένα ματς που δεν προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις στους 6.500 θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες του "Cardiff City Stadium", η Ουαλία κόλλησε δικαίως στο 0-0 με την Αλβανία στο τελευταίο παιχνίδι της πριν από την συμμετοχή της στο Euro 2020.

Τον Νοέμβριο του 2019 η Ουαλία επικρατούσε με 2-0 της Ουγγαρίας σε ένα κατάμεστο από θεατές "Cardif City Stadium" και σφράγιζε την πρόκρισή της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το απόγευμα του Σαββάτου, σχεδόν 17 μήνες μετά, η Ουαλία έπαιξε ξανά με κόσμο στο πλευρό της (6.500 θεατές), στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας πριν από την έναρξη του Euro 2020, χωρίς ωστόσο να προσφέρει ανάλογη χαρά στο φίλαθλο κοινό της.

Απέναντι στην Αλβανία έμεινε στο 0-0 έχοντας ελάχιστες καλές στιγμές να προσφέρει κατά τη διάρκεια του 90λεπτου, με το τεχνικό τιμ να καλείται να διορθώσει αρκετές ανορθογραφίες ενόψει του εναρκτήριου παιχνιδιού της στη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, που θα είναι στις 12 Ιουνίου απέναντι στην Ελβετία.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν σχεδόν άδειο από φάσεις, με την Ουαλία να είναι εγκλωβισμένη απέναντι στην άμυνα της Αλβανίας και τους γείτονες να έχουν να επιδείξουν τη μοναδική καλή στιγμή σε αυτό το διάστημα, με το σουτ του Μάναϊ από εξαιρετική θέση να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Χένεσι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι αλλαγές που έγιναν επέτρεψαν στους δράκου να αλλάξουν πρόσωπο προς το καλύτερο (ο Μπέιλ μπήκε στο 71') και να ανεβάσουν το τέμπο τους, όμως και πάλι έλειψαν οι μεγάλες φάσεις (η καλύτερη ήταν στο 73' με το δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Γουίλιαμς που μπλοκαρε εντυπωσιακά ο Σελμάνι), με το ματς να έχει να παρουσιάσει συνολικά ελάχιστα σουτ και μπόλικα νεύρα που μεταφράστηκαν σε επτά κίτρινες κάρτες.

Στα θετικά για την ομάδα του Ρομπ Πέιτζ (εκτελεί χρέη υπηρεσιακού) είναι πως επέκτεινε το εντός έδρας αήτητο σερί της που έφτασε πλέον τα 13 ματς σε επίσημες αναμετρήσεις, με απολογισμό 10 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΥΑΛΙΑ: Χένεσι, Αμπαντού (46 Μουρ), Μέφαμ, Ντέιβις (61' Ρόντον), Νέκο Γουίλιαμς, Λεβίτ, Άλεν (61' Σμιθ), Ράμσεϊ (61' Γουίλσον), Νόρινγκτον-Ντέιβις, Μπρουκς (71' Τζόναθαν Γουίλιαμς), Ρόμπερτς (71' Μπέιλ)

ΑΛΒΑΝΙΑ: Σελμάνι, Ισμαΐλι, Κουμπούλα, Τζιμσίτι, Ντόκα (46' Βέσελι), Τσεκίτσι (76' Καλάκου), Μπάρε (76' Λάτσι), Αμπράσι, Λενζάνι (61' Τράσι), Μάναϊ (77' Σουλεϊμάνοφ), Μπάλαϊ (60' Τσικαλέσι)

TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ