ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ

Όταν ο Μπεν Αρφά είπε στον Έμερι: "Δεν θα περάσεις ποτέ τα προημιτελικά του Champions League"

Ο Ουνάι Έμερι στην αναμέτρηση της Βιγιαρεάλ με τη Γιουβέντους στους 16 του Champions League
Ο Ουνάι Έμερι στην αναμέτρηση της Βιγιαρεάλ με τη Γιουβέντους στους 16 του Champions League © 2022 ANTONIO CALANNI / AP IMAGES

Η Βιγιαρεάλ το βράδυ της Τρίτης (12/4) επέστρεψε μετά από 16 χρόνια στα ημιτελικά του Champions League με τον Ουνάι Έμερι να δικαιώνεται και να διαψεύδει την πρόβλεψη του Μπεν Αρφά, ο οποίος το 2017 του είπε πως δεν πρόκειται να περάσει τα προημιτελικά.

Η Βιγιαρεάλ απέκλεισε τη Μπάγερν με το σπαθί της και το βράδυ της Τρίτης (13/4) πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά ύστερα από 16 χρόνια, βγάζοντας στους δρόμους τους κατοίκους του Βιγιαρεάλ.

Μπορεί το "κίτρινο υποβρύχιο" να είχε μόλις δύο εύστοχες τελικές προσπάθειες σε 180 λεπτά αγώνα συν τις καθυστερήσεις, όμως βρήκε τα δύο γκολ, που χρειαζόταν, τα οποία ήταν αρκετά για να αποκλείσει τους Βαυαρούς.

Ο Ουνάι Έμερι έχει φτιάξει ένα ποδοσφαιρικό αριστούργημα, διαψεύδοντας την πρόβλεψη του άλλοτε παίκτη του στην Παρί Σεν Ζερμέν, Μπεν Αρφά.

Οι δύο άντρες, που συνεργάστηκαν για δύο χρόνια (2016-18) στο Παρίσι, δεν είχαν και την καλύτερη δυνατή σχέση. Ο Ισπανός τεχνικός δεν υπολόγιζε τον Γάλλο διεθνή, γεγονός που έκανε τη συνύπαρξή τους δύσκολη. Χαρακτηριστικό ότι σε δύο σεζόν στην Παρί, ο Αρφά κατέγραψε 32 συμμετοχές.

Μάλιστα, το 2017, όταν οι Παριζιάνοι ηττήθηκαν 6-1 από την Μπαρτσελόνα και αποκλείστηκαν από τους 16 του Champions League, οι δύο τους διαπληκτίστηκαν, με τον 35χρονο μεσοεπιθετικό να φέρεται να είπε στον Έμερι: "δεν θα περάσεις ποτέ τα προημιτελικά του Champions League, όποια ομάδα κι αν προπονείς".

TAGS ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ