ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν η UEFA καθυστέρησε τη σέντρα του Μπαρτσελόνα - Λίβερπουλ για ένα... σίριαλ

Liverpool's Gary McAllister, left, celebrates with teammate  Steven Gerrard after McAllister scored a goal against Barcelona during a UEFA Cup semi final, 2nd leg, soccer match in Liverpool Thursday, April 19, 2001. (AP Photo/Denis Doyle)
Liverpool's Gary McAllister, left, celebrates with teammate Steven Gerrard after McAllister scored a goal against Barcelona during a UEFA Cup semi final, 2nd leg, soccer match in Liverpool Thursday, April 19, 2001. (AP Photo/Denis Doyle) AP

Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα θα παλέψουν στα ημιτελικά του Champions League, 18 χρόνια μετά από τη μάχη τους στα ημιτελικά του UEFA και την καθυστερημένη σέντρα στο Καμπ Νου εξαιτίας μιας σαπουνόπερας.

Πέρασαν 18 χρόνια από το συναπάντημα της Λίβερπουλ με την Μπαρτσελόνα για τα ημιτελικά του UEFA και οι δύο ομάδες προετοιμάζονται πλέον για τα την ίδια φάση του Champions League στα οποία ο Γιούργκεν Κλοπ θα προσπαθήσει να σταματήσει τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του. Πέρασαν 18 χρόνια και όμως ουδείς έχει ξεχάσει τι είχε συμβεί με τη σέντρα εκείνης της αναμέτρησης, όταν το BBC ζήτησε την καθυστέρησή της εξαιτίας ενός... σίριαλ!

Το αγγλικό δίκτυο είχε καταθέσει αίτημα στην UEFA για να ξεκινήσει ο αγώνας στις 20:10 (ώρα Αγγλίας) και όχι στις 20:00, καθώς εκείνη τη μέρα (6 Απριλίου 2001) είχε προγραμματιστεί η προβολή του τελευταίου επεισοδίου της διάσημης σαπουνόπερας EastEnders. Το 40λεπτο επεισόδιο ξεκινούσε στις 19:30, οπότε τα εκατομμύρια κόσμου που θα το παρακολουθούσαν, θα έχαναν τις πρώτες στιγμές της σπουδαίας αναμέτρησης στο Καμπ Νου.

" Είναι ένα φημισμένο πρόγραμμα, οπότε οι Ισπανοί κατάλαβαν πως ήταν πολύ σημαντικό για το BBC" είχε δηλώσει ο Μάικ Χέιλς, παράγοντα του BBC Sports, που είχε παραδεχθεί πως η συμφωνία ανάμεσα στους παράγοντες των δύο ομάδων ήταν μια εύκολη αποστολή. Για την ιστορία, Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ έμειναν στο 0-0, πριν οι Άγγλοι επικρατήσουν με 1-0 στο Άνφιλντ και προκριθούν στον τελικό. Εκεί αντιμετώπισαν την Ντεπορτίβο Αλαβές, την οποία λύγισαν με 5-4 στην παράταση για να κατακτήσουν τον τίτλο στην έδρα της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ