OPAP ARENA

OPAP Arena: Πέντε ευρωπαϊκά γήπεδα που έχουν αντίστοιχη χωρητικότητα

Η OPAP Arena
Η OPAP Arena INTIME

Με αφορμή τα εγκαίνια της OPAP Arena που κέντρισαν το ενδιαφέρον τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αναζητήσαμε τα γήπεδα που προσομοιάζουν ως προς τη χωριτικότητα στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που προέκυψε από την Περιφέρεια Αττική η OPAP Arena έχει χωρητικότητα 31.100 θέσεων, χωρίς ωστόσο να υπολογίζονται σε αυτό το νούμερο οι σουίτες. Στην παρακάτω λίστα θα δείτε 5 γήπεδα που προσομοιάζουν στη νέα έδρα της ΑΕΚ.

King Power Stadium

Το στολίδι της Λέστερ έχει χωρητικότητα 32.261 θέσεις και φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής. Σε αυτό το γήπεδο οι φίλαθλοι της ομάδας πανηγύρισαν την μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του ποδοσφαίρου που δεν είναι άλλη από την κατάκτηση της Premier League το 2015. Μάλιστα πέρσι έγινε και επίσημο γήπεδο της γυναικείας ομάδας της Λέστερ.

Stadionul Steaua

To γήπεδο που φιλοξενεί τα παιχνίδια της Στεάουα Βουκουρεστίου είναι από τα πιο σύγχρονα παγκοσμίως. Χτίστηκε μόλις πέρσι και χωράει 31.254 άτομα. Είναι ένα στάδιο που κόστισε περίπου 95 εκ. στους ιθύνοντες. Ένα πραγματικό κολαστήριο στις γειτονιές του Βουκουρεστίου.

Ντνίπρο Arena

Η ιστορική ομάδα της Ουκρανίας διεξαγάγει τις αναμετρήσεις της από το 2008 στην Ντνίπρο Arena. Έχει χωρητικότητα 31.003 θέσεις, αποτελώντας ένα από τα πιο ζεστά γήπεδα της Ευρώπης.

Worthersee Stadion

Ισως το πιο άγνωστο αλλά ταυτόχρονα και το πιο ιδιαίτερο γήπεδο της λίστας. Για διαφημιστικούς λόγους είναι ευρέως γνωστό ως 28 Black Arena. Έχει χωρητικότητα 29.863 θέσεις και φιλοξενεί τους αγώνες της Αούστρια Κλαγκενφουρτ από την Αυστρία. Πρώτη φορά έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό το 1960 αλλά ανακατασκευάστηκε για λόγους ασφαλείας το 2006 ενόψει του Euro 2008.

Stadion Wankdorf

Πρόκειται για την έδρα της Γιουνγκ Μπόις στη Βέρνη της Ελβετίας. Έχει χωρητικότητα 32.000 θέσεων και ήταν μεταξύ των γηπέδων που φιλοξένησαν το Euro 2008. Μάλιστα από τα γήπεδα της λίστας μας, είναι αυτό που φέρνει περισσότερο στην OPAP Arena, καθώς εκτός από τις ομοιότητες στην εγκατάσταση φιλοξενεί και αυτό ομάδα που φορά κιτρινόμαυρα.

TAGS OPAP ARENA ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ