ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Ομοσπονδία Βραζιλίας: "Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας, οι αρχές θα μπορούσαν να επέμβουν νωρίτερα και όχι στην διάρκεια του αγώνα"

Ο Νεϊμάρ σε αγώνα της εθνικής Βραζιλίας
Ο Νεϊμάρ σε αγώνα της εθνικής Βραζιλίας Ⓒ 2021 ANDRE PENNER/ ASSOCIATED PRESS

Η Ομοσπονδία της Βραζιλίας "άδειασε" τις αρχές της χώρας για την επιλογή τους να επέμβουν κατά την διάρκεια του αγώνα με την Αργεντινή εισβάλλοντας στον αγωνιστικό χώρο, εκφράζοντας την απογοήτευσή της για αυτό το γεγονός, λέγοντας πως οποιαδήποτε κίνηση θα έπρεπε να συμβεί νωρίτερα.

Το φιάσκο με την διακοπή του αγώνα της Βραζιλίας με την Αργεντινή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει οδηγήσει σε αλληλοκατηγορίες τις δύο πλευρές. Στην ανακοίνωσή της ωστόσο η Ομοσπονδία της Βραζιλίας πήρε αποστάσεις και τα έβαλε με τις αρχές της χώρας, επικρίνοντας το γεγονός ότι επέλεξαν να δράσουν κατά την διάρκεια του αγώνα και όχι νωρίτερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας της Βραζιλίας αναφέρει:

"Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Βραζιλίας (CBF) εκφράζει την θλίψη της για τα γεγονότα που οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα με την Αργεντινή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η CBF είναι υπέρμαχος της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία τηρεί πάντα. Τονίζουμε ωστόσο πως είμαστε έκπληκτοι για το γεγονός ότι οι αρχές επενέβησαν με τον αγώνα να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είχε συμβεί με έναν πιο πρέποντα τρόπο, είτε σε προγενέστερη στιγμή, είτε και κάποιες μέρες πριν τον αγώνα.

Οφείλουμε να επισημάνουμε πως σε καμία περίπτωση η ομοσπονδία - μέσω του Προέδρου ή άλλων στελεχών της - δεν επενέβη σε ζητήματα υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν τεθεί από τις αρμόδιες αρχές για την είσοδο ανθρώπων στη χώρα. Ο ρόλος μας ήταν πάντα αυτός της κατανόησης μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα έπρεπε να τηρηθούν και το ματς να διεξαχθεί.

Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για τα γεγονότα κι αναμένουμε την απόφαση της CONMEBOL και της FIFA για την τύχη του αγώνα"

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ