ΤΟΤΕΝΑΜ

Τότεναμ: Εποχή Μουρίνιο στο Λονδίνο!

Manchester United manager Jose Mourinho smiles on the bench before the Champions League round of sixteen first leg soccer match between Sevilla FC and Manchester United at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Seville, Spain, Wednesday, Feb. 21, 2018. (AP Photo/Miguel Morenatti)
Manchester United manager Jose Mourinho smiles on the bench before the Champions League round of sixteen first leg soccer match between Sevilla FC and Manchester United at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Seville, Spain, Wednesday, Feb. 21, 2018. (AP Photo/Miguel Morenatti) AP PHOTO/MIGUEL MORENATTI

Ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι ο νέος προπονητής της Τότεναμ όπως ανακοίνωσαν οι Λονδρέζοι το πρωί της Τετάρτης (20/11). Το συμβόλαιο του Πορτογάλου με τους Σπερς είναι μέχρι το 2023.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο, σύμφωνα με τους Άγγλους ρεπόρτερ, ήταν το φαβορί για ν' αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Τότεναμ έπειτα από την απόφαση της αποχώρησης του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Πράγματι, σε λιγότερο από 24 ώρες μετά το "αντίο" στον Αργεντινό, οι Σπερς ανακοίνωσαν την πρόσληψη του "Special One".

Στις 06:29 ώρα Αγγλίας, λοιπόν, στο σάιτ της Τότεναμ αναρτήθηκε η ανακοίνωση της πρόσληψης του Πορτογάλου με συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών, δηλαδή μέχρι τη σεζόν 2022/2023. Ο Μουρίνιο ήταν χωρίς δουλειά από τον Δεκέμβριο του 2018 όταν είχε απολυθεί από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μέχρι πρόσφατα ήταν σχολιαστής στο Sky Sports.

Ο Ντανιέλ Λεβί, ιδιοκτήτης του λονδρέζικου κλαμπ, στην πρώτη του δήλωση για την απόφαση της πρόσληψης του Ζοζέ Μουρίνιο δήλωσε: " Με τον Ζοζέ έχουμε έναν από τους πιο πετυχημένους προπονητές στο ποδόσφαιρο. Έχει πλούσια εμπειρία, μπορεί να εμπνεύσει ομάδες και τρομερός τεχνικός. Έχει τίτλους με όλες τις ομάδες που προπόνησε. Πιστεύουμε πως φέραμε ενέργεια και πίστη στ' αποδυτήρια".

Όσον αφορά στην προπονητική καριέρα του Μουρίνιο, ο Πορτογάλος έχει κερδίσει 25 τίτλους! Έχει προπονήσει τις: Πόρτο, Ίντερ, Τσέλσι, Ρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έχει σηκώσει πρωταθλήματα στην Πορτογαλία, την Ιταλία, την Αγγλία και την Ισπανία. Είναι ένας από τους τρεις προπονητές που έχει κατακτήσει το Champions League με δύο διαφορετικές ομάδες (Πόρτο - Ίντερ), ενώ στην Αγγλία έχει τερματίσει πρώτος με την Τσέλσι το 2005, το 2006 και το 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τότεναμ: Τ' αποδυτήρια ο βασικός λόγος της απομάκρυνσης Ποτσετίνο

Τότεναμ: Η τεράστια αποζημίωση του Ποτσετίνο

TAGS ΤΟΤΕΝΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ