ΤΟΤΕΝΑΜ

Ολυμπιακός: Πρώτη φορά κόντρα στον Μουρίνιο

Jose' Mourinho arrives to attend the Best FIFA soccer awards, in Milan's La Scala theater, northern Italy, Monday, Sept. 23, 2019. Netherlands defender Virgil van Dijk is up against five-time winners Cristiano Ronaldo and Lionel Messi for the FIFA best player award and United States forward Megan Rapinoe is the favorite for the women's award. (AP Photo/Luca Bruno)
Jose' Mourinho arrives to attend the Best FIFA soccer awards, in Milan's La Scala theater, northern Italy, Monday, Sept. 23, 2019. Netherlands defender Virgil van Dijk is up against five-time winners Cristiano Ronaldo and Lionel Messi for the FIFA best player award and United States forward Megan Rapinoe is the favorite for the women's award. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Τότεναμ από τον Ζοζέ Μουρίνιο θα φέρει για πρώτη φορά τον Πορτογάλο αντιμέτωπο με τον Ολυμπιακό. Οι δύο ομάδες θα συγκρουστούν στο Λονδίνο στις 26/11.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι ο νέος προπονητής της Τότεναμ, έπειτα από την απομάκρυνση του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο από τον πάγκο των Σπερς. Οι Λονδρέζοι έμειναν μονάχα μερικές ώρες χωρίς τεχνικό, καθώς το βράδυ της Τρίτης (19/11) απέλυσαν τον Αργεντινό και στις 06:29 το πρωί της Τετάρτης (20/11) ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Πορτογάλου.

Το "μπαμ" της χρονιάς, πάντως, έχει και ελληνικό ενδιαφέρον. Γιατί; Διότι ο "Special One" θα βρει στο δρόμο του τον Ολυμπιακό!

Το Σάββατο (23/11) ο Μουρίνιο θα κάνει το ντεμπούτο του στην κεφαλή της τεχνικής ηγεσίας της Τότεναμ κόντρα στην Γουέστ Χαμ και την Τρίτη (26/11) στην πρώτη του εμφάνιση στο γήπεδο των Σπιρουνιών θα τεθεί αντιμέτωπος με τους ερυθρόλευκους για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Η μάχη της Τρίτης θα είναι η παρθενική του Μουρίνιο απέναντι στον Ολυμπιακό. Ποτέ ξανά οι δύο τους δεν έχουν συναντηθεί σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση. Ο Μουρίνιο όσον αφορά στην Ελλάδα έχει αναμετρηθεί μόνο με τον Παναθηναϊκό. Την πρώτη φορά ως προπονητής της Πόρτο και τη δεύτερη όταν ήταν στην Ίντερ. Οι πράσινοι κόντρα στον "Μου" μέτρησαν δύο νίκες και δύο ήττες.

Το ενδιαφέρον στατιστικό στο Ελλάδα vs. Μουρίνιο είναι πως οι δύο νίκες του Παναθηναϊκού έγιναν αμφότερες εκτός έδρας. Η πρώτη ήταν στο Κύπελλο UEFA τη σεζόν 2002-2003 όταν το Τριφύλλι είχε επικρατήσει στο "Ντας Άντας" 0-1 χάρη σε γκολ του Ολισαντέμπε. Η δεύτερη το 2008 με "διπλό" του Παναθηναϊκού εις βάρος της Ίντερ με σκόρερ τον Σαριέγκι.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει ομάδα που άλλαξε προπονητή στα μέσα της σεζόν. Την προηγούμενη αγωνιστική των ομίλων οι ερυθρόλευκοι κοντραρίστηκαν με την Μπάγερν Μονάχου η οποία απέλυσε τον Νίκο Κόβατς και πλέον πορεύεται με τον Χάνσι Φλικ.

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τότεναμ: Η τεράστια αποζημίωση του Ποτσετίνο
Τότεναμ: Τ' αποδυτήρια ο βασικός λόγος της απομάκρυνσης Ποτσετίνο
TAGS ΤΟΤΕΝΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ