ΤΟΤΕΝΑΜ

Μουρίνιο: Έσπασε κατάρα 17 ετών στο Champions League

Tottenham's manager Jose Mourinho celebrates with Tottenham's Dele Alli during the Champions League Group B soccer match between Tottenham Hotspur and Olympiakos at the Tottenham Hotspur Stadium in London, Tuesday, Nov. 26, 2019. (AP Photo/Matt Dunham)
Tottenham's manager Jose Mourinho celebrates with Tottenham's Dele Alli during the Champions League Group B soccer match between Tottenham Hotspur and Olympiakos at the Tottenham Hotspur Stadium in London, Tuesday, Nov. 26, 2019. (AP Photo/Matt Dunham) AP PHOTO/MATT DUNHAM

Ο Ζοζέ Μουρίνιο είδε για πρώτη φορά ομάδα του μετά από τον Φεβρουάριο του 2002 να χάνει με 2-0 στο πρώτο 20λεπτο αγώνα στο Champions League, όμως το φινάλε του αγώνα με τον Ολυμπιακό τον βρήκε να πανηγυρίζει την διάλυση ενός αρνητικού ρεκόρ (VIDEO).

Το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της Τότεναμ δεν θα μπορούσε να αρχίσει με πιο εφιαλτικό τρόπο. Γκολ από τον Ελ Αραμπί στο 6' για το 0-1 υπέρ του Ολυμπιακού, γκολ του Σεμέδο στο 19' για το 0-2 και οι λάτρεις της στατιστικής διαπίστωσαν πως ο Πορτογάλος τεχνικός γύρισε 17 χρόνια πίσω.

Και αυτό γιατί τότε ήταν η αμέσως προηγούμενη φορά που ομάδα του Special One είχε βρεθεί με δύο γκολ στην πλάτη σε αγώνα Champions League με τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου.

Συγκεκριμένα ήταν στις 27 Φεβρουαρίου του 2002, με τον Μουρίνιο να βρίσκεται στο τιμόνι της Πόρτο και να βλέπει τους δράκους να χάνουν 2-0 στο Ντας Άντας από την Ρεάλ Μαδρίτης, από τα γκολ των Σολάρι στο 7' με κεφαλιά και Ελγκέρα στο 20' με δεξί σουτ.

Σε εκείνο δε το ματς, το φινάλε είχε βρει την Πόρτο να γνωρίζει την ηττα με 2-1 (είχε μειώσει στο 28' με τον Καπούτσο χωρίς να καταφέρει ωστόσο κάτι περισσότερο), όμως το βράδυ της Τρίτης τα πράγματα ήταν διαφορετικά για τον Μουρίνιο που έγραψε ιστορία.

Αιτία η ανατροπύ που πέτυχε η Τότεναμ για να πάρει τη νίκη με 4-2 και να σφραγίσει το εισιτήριο για τη νοκ-άουτ φάση του Champions League, με τον Πορτογάλο να βλέπει πρώτη φορά στην καριέρα του μία ομάδα του να παίρνει τη νίκη σε αγώνα Champions League έχοντας βρεθεί με δύο γκολ ντεσαβαντάζ.

Είναι δε εντυπωσιακό το γεγονός πως τις 13 φορές που ομάδες του Μουρίνιο βρέθηκαν με δύο γκολ πίσω κατά τη διάρκεια του ματς, δεν κατάφεραν να πάρουν έστω μία ισοπαλία, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Όταν ο Μουρίνιο έλεγε σε ball boys να μη δίνουν γρήγορα τη μπάλα!
Μουρίνιο: "Ζήτησα συγγνώμη από τον Ντάιερ στα αποδυτήρια"
TAGS ΤΟΤΕΝΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ