ΡΟΜΑ

Οι μεταγραφικές αναζητήσεις της Ρόμα

Roma sports director Ramon Rodriguez Verdejo, known as Monchi, talks to journalist during a press conference, at the foreign press association headquarters, in Rome, Wednesday, March 28, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini)
Roma sports director Ramon Rodriguez Verdejo, known as Monchi, talks to journalist during a press conference, at the foreign press association headquarters, in Rome, Wednesday, March 28, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini) AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Ο αθλητικός διευθυντής της Ρόμα, Μόντσι, επιχειρεί να προσθέσει τις τελευταίες πινελιές στον ποδοσφαιρικό καμβά των "τζιαλορόσι", θέτοντας ως προτεραιότητες την απόκτηση ενός μέσου, καθώς και τον ερχομό του αντι-Μάλκομ.

Τα τελευταία κομμάτια του παζλ της Ρόμα προσπαθεί να... ταιριάξει ο αθλητικός διευθυντής των πρωτευουσιάνων, Μόντσι, ο οποίος κινείται για την απόκτηση ενός χαφ, ενώ έχει ανοικτές τις... κεραίες του για τον παίκτη που θα καλύψει τη θέση του δεξιού εξτρέμ.

Δύο καπνισμένες κάννες για τη Ρόμα, η οποία έχει στο στόχαστρο τον Στίβεν Ενζονζί , που προορίζεται για το... χρίσμα της θέσης στον ιταλικό άξονα, ενώ ταυτόχρονα "σημαδεύει" τον Σούσο, με τον άσο της Μίλαν να προκρίνεται για την κάλυψη των τετραγωνικών στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Corriere dello Sport", ο Ραμόν Ροντρίγκεθ Βερντέχο, κατά κόσμον Μόντσι, είναι πολυάσχολος αυτή την περίοδο, καθώς επικεντρώνει την προσπάθεια να φέρει στην ιταλική πρωτεύουσα τον αμυντικό μέσο της Σεβίλλης.

France's Steven Nzonzi heads the ball during the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader)
France's Steven Nzonzi heads the ball during the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Ο πρωταθλητής Κόσμου στα ρωσικά γήπεδα με τους "bleus" εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο μετακόμισης στη Serie A για χάρη των Ρωμαίων, ωστόσο οι αυξημένες οικονομικές αξιώσεις των Ανδαλουσιάνων αποτελούν τροχοπέδη στην ολοκλήρωση της μετακίνησης.

Οι ρωμαϊκές ελπίδες δεν έχουν "ξεθωριάσει", ωστόσο στον χορό της απόκτησης του Γάλλου ανασταλτικού μέσου φέρεται να έχει διεισδύσει και η Μπαρτσελόνα , γεγονός που δυσχεραίνει το ιταλικό έργο.

Σε περίπτωση που "στραβώσει" του Ενζονζί, τότε ο Μόντσι θα ανασύρει από το συρτάρι τον "φάκελο" του αμυντικού χαφ της Σάλτσμπουργκ, Ντιάντιε Σαμασάκου. Ο 22χρονος διεθνής με το Μάλι άσος αποτελεί τον ακούραστο εργάτη στον χώρο της μεσαίας γραμμής της αυστριακής ομάδας, ενώ προέρχεται από γεμάτη σεζόν, πραγματοποιώντας 29 συμμετοχές με τη φανέλα των "κόκκινων ταύρων".

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙ-ΜΑΛΚΟΜ

Ο διακαής πόθος του Μόντσι ήταν ο winger της Μπορντό, Μάλκομ, ωστόσο η Μπαρτσελόνα μπήκε "σφήνα"και έκλεψε μέσα από τα χέρια της Ρόμα τον 21χρονο Βραζιλιάνο εκκολαπτόμενο αστέρα.

Μετά το "κάζο" με τον πρώην ζογκλέρ των "γιρονδίνων", ο 49χρονος Ισπανός δεν θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο μιας δεύτερης σερί μεταγραφικής αποτυχίας, ευελπιστώντας να μετατρέψει το πάθημα, σε μάθημα.

Στα ραντάρ του Ίβηρα Sports Director εντοπίζεται η ποδοσφαιρική... συχνότητα του συμπατριώτη του, Σούσο , ο οποίος φαίνεται πως κερδίζει την κούρσα, για να μπει στα... παπούτσια του Μάλκομ.

Ο Ισπανός εξτρέμ ήταν ανάμεσα στους διασωθέντες της μέτριας χρονιάς της Μίλαν, καθώς είχε απολογισμό 35 εμφανίσεις, 6 γκολ και 10 ασίστ στο Καμπιονάτο.

AC Milan's Suso fires a shot during the Italian Cup final soccer match between Juventus and AC Milan, at the Rome Olympic stadium, Wednesday, May 9, 2018. (AP Photo/Gregorio Borgia)
AC Milan's Suso fires a shot during the Italian Cup final soccer match between Juventus and AC Milan, at the Rome Olympic stadium, Wednesday, May 9, 2018. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Ο 24χρονος άσος δεσμεύεται με συμβόλαιο για τέσσερα ακόμη χρόνια στους "ροσονέρι", οι οποίοι θέτουν ως τιμή εκκίνησης τα 40 εκατ. ευρώ για να ανάψουν το "πράσινο φως" της αποχώρησής του από το Μιλανέλο.

Από την πλευρά του, ο Μόντσι διεξάγει ένα παιχνίδι στρατηγικής, ώστε με τους κατάλληλους χειρισμούς να ρίξει την τιμή του παίκτη, κερδίζοντας στο φινάλε την ποδοσφαιρική παρτίδα για λογαριασμό των "τζιαλορόσι". Μάλιστα, ο ιθύνων νους των μεταγραφικών κινήσεων της Ρόμα σκέφτεται να προσφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τον Ντιέγκο Περότι, ώστε να επιταχύνει τις διαδικασίες ενός ενδεχόμενου deal.

Όσο για το plan b, αυτό ακούει στο όνομα Λίον Μπέιλι. Πρόκειται για τον ταλαντούχο Τζαμαϊκανό winger που έκανε το "ξεπέταγμά" του στην Jupiler League με την Γκενκ, ενώ από πέρσι ανήκει στη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Στα 21 του χρόνια θεωρείται μεγάλο ταλέντο, ενώ την περασμένη αγωνιστική περίοδο έβγαλε... μάτια, καθώς μέτρησε 30 συμμετοχές, 9 γκολ και 6 ασίστ στο πρωτάθλημα της Bundesliga, στη rookie του σεζόν στις "ασπιρίνες". "Αγκάθι" τα 50 εκατ. ευρώ που αξιώνει ο αθλητικός διευθυντής του γερμανικού κλαμπ, Ρούντι Φέλερ.

Μπάλα είναι και γυρίζει, με το γήπεδο να αποτελεί τον (μοναδικό) καθρέφτη για τις μεταγραφικές κινήσεις του Ισπανού ποδοσφαιρανθρώπου, ο οποίος έχει αποδείξει -και κατά το σεβιγιάνικο παρελθόν του- πως έχει "κοφτερό" μάτι, ενώ παράλληλα διαθέτει την τεχνογνωσία, ώστε να διακρίνει παίκτες ικανούς να κάνουν limit up στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αξιών...

Photo Credits: AP Photo/Andrew Medichini, AP Photo/Gregorio Borgia, AP Photo/Matthias Schrader

TAGS ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ