ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Σχίσμα στην Παρί με τον Τιάγκο Σίλβα εναντίον Καβάνι και Αργεντινών

PSG's Thiago Silva reacts while kneeling on the pitch during the Champions League Group A soccer match between Paris Saint Germain and Ludogorets at the Parc des Princes stadium in Paris, Tuesday, Dec. 6, 2016. (AP Photo/Michel Euler)
PSG's Thiago Silva reacts while kneeling on the pitch during the Champions League Group A soccer match between Paris Saint Germain and Ludogorets at the Parc des Princes stadium in Paris, Tuesday, Dec. 6, 2016. (AP Photo/Michel Euler) AP PHOTO/MICHEL EULER

Στα δύο έχει χωριστεί η Παρί Σεν Ζερμέν μετά και από τον "πόλεμο" δηλώσεων μεταξύ Τιάγκο Σίλβα και Χαβιέρ Παστόρε. Ο ρόλος του Έντινσον Καβάνι, που τάσσεται ο Ουνάι Έμερι και πώς προκάλεσε ο Νεϊμάρ.

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα για τις εσωτερικές έριδες στα αποδυτήρια της Παρί Σεν Ζερμέν περιλαμβάνει η σημερινή " Equipe", η οποία έχει ως πρωτοσέλιδο τίτλο τη λέξη "Διχόνοια".

Το κείμενο αναλύει το σχίσμα που έχει διογκωθεί ανάμεσα στα δύο βασικά "στρατόπεδα" των ποδοσφαιριστών, το βραζιλιάνικο και το αργεντίνικο, στο οποίο επικεφαλής είναι ένας Ουρουγουανός, ο Έντινσον Καβάνι.

ΣΙΛΒΑ: "Ο ΠΑΣΤΟΡΕ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ"

Η αφορμή για το ρεπορτάζ ήταν ο μίνι "πόλεμος" δηλώσεων μεταξύ του αρχηγού του συλλόγου, Τιάγκο Σίλβα, με τον Χαβιέρ Παστόρε, μετά από την αργοπορία του Αργεντινού μεσοεπιθετικού αλλά και του Καβάνι να επιστρέψουν στη Γαλλία από της χριστουγεννιάτικες διακοπές τους.

Οι δύο παίκτες τιμωρήθηκαν από τον Ουνάι Έμερι με απουσία από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, με τον Σίλβα να δηλώνει μετά από τον αγώνα στο "Λικόρν" με αντίπαλο την Αμιάν: "Νομίζω ότι κάποια στιγμή ο Έντινσον και ο Χαβιέρ θα επιστρέψουν. Ο προπονητής και ο σύλλογος θα τους δώσουν την ευκαιρία να επανέλθουν. Παραμένουν φίλοι μας, όμως, και είναι σημαντικό να επανέλθουν όσο το δυνατόν συντομότερα".

PSG's Edinson Cavani, left, with Thiago Silva, center, challenge for the ball against Saint Etienne during their French League One soccer match, Sunday Oct. 25 2015, in Parc des princes stadium, in Paris, France. (AP Photo/Jacques Brinon)
PSG's Edinson Cavani, left, with Thiago Silva, center, challenge for the ball against Saint Etienne during their French League One soccer match, Sunday Oct. 25 2015, in Parc des princes stadium, in Paris, France. (AP Photo/Jacques Brinon) AP PHOTO/JACQUES BRINON

Ο Βραζιλιάνος διεθνής δεν έμεινε εκεί, όμως, και διαχώρισε τις περιπτώσεις, υποστηρίζοντας ότι ο Παστόρε επιθυμεί να φύγει από την ομάδα. "Είναι μία σημαντική στιγμή για τον σύλλογο. Πρέπει να σκέφτεσαι προτού κάνεις κάτι τέτοιο, επειδή δεν είναι καλό για κανέναν. Παρ' όλα αυτά τους στηρίζουμε. Υπάρχει διαφορά μεταξύ των περιπτώσεων του Έντινσον και του Χαβιέρ. Πιστεύω ότι ο Χαβιέρ είχε πει στον σύλλογο ότι θέλει να φύγει, όμως δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Με τον Έντινσον είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Είναι σημαντικό για τον σύλλογο να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό".

ΠΑΣΤΟΡΕ: "Ο ΤΙΑΓΚΟ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ"

Ο Παστόρε πέρασε στην αντεπίθεση και μίλησε στο " Yahoo! Sport France", εξηγώντας ότι ο αρχηγός του δεν γνωρίζει την κατάσταση και ότι θέλει να κλείσει την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν.

"Δεν μίλησα καθόλου με τον Τιάγκο για το πρόβλημά μου ούτε για το μέλλον μου. Ποτέ δεν πίεσα κάποιον, δεν είναι του στιλ μου. Δεν ήξερε το πρόβλημα που με ανάγκασε να καθυστερήσω".

Στο κείμενο αναφέρεται ότι λίγο πριν από την προγραμματισμένη επιστροφή του 28χρονου διεθνή μεσοεπιθετικού από την Αργεντινή, η εγκυμοσύνη της συζύγου του παρουσίασε επιπλοκές, με συνέπεια να μην είναι σε θέση να ταξιδέψει με αεροπλάνο. Ενημέρωσε, πάντως, τους ανθρώπους της Παρί.

"Επαναλαμβάνω, όνειρό μου ήταν πάντα να είμαι η τελευταία μεταγραφή της QSI που θα φύγει από την ομάδα. Πάντοτε ήμουν πιστός. Δεν είναι αλήθεια ότι θέλω να φύγω. Θα ήθελα να τελειώσω εδώ την καριέρα μου".

ΤΑ ΔΥΟ "ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ"

Στο ρεπορτάζ της η "Equipe" αποκαλύπτει το... ρόστερ των δύο "στρατοπέδων" που διχάζουν την Παρί Σεν Ζερμέν. Στο πρώτο, το βραζιλιάνικο, το οποίο ήταν αποδυναμωμένο μέχρι το φετινό καλοκαίρι, ηγείται ο άλλοτε αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας και αρχηγός της Παρί, Τιάγκο Σίλβα. Η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ο Νεϊμάρ, ο διάδοχος του Τιάγκο Σίλβα στην αρχηγία της "σελεσάο", ταυτίζεται με τον συμπατριώτη του, όπως και ο Ντάνι Άλβες, επίσης μία πολύ ισχυρή προσωπικότητα.

Μαζί τους, μάλιστα, φέρεται να βρίσκεται περισσότερο (σε σχέση με το άλλο "στρατόπεδο") και ο προπονητής του συλλόγου, Ουνάι Έμερι, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα από αυτήν την... παράταξη.

Σχίσμα στην Παρί με τον Τιάγκο Σίλβα εναντίον Καβάνι και Αργεντινών

Το αντίπαλο "στρατόπεδο", αυτό των Αργεντινών με τον Καβάνι ως επκεφαλής, περιλαμβάνει τον Παστόρε και τον Άνχελ ντι Μαρία, ο οποίος όμως είναι χαμηλών τόνων και διακριτικός και σπάνια παίρνει θέση, καθώς και τον Χιοβάνι λο Σέλσο, ο οποίος ως νεαρός δεν τραβάει τα βλέμματα.

Το γκρουπ αυτό δεν βλέπει με καλό μάτι την αντίδραση του Τιάγκο Σίλβα για το θέμα των Παστόρε - Καβάνι, ειδικά από τη στιγμή που ο αρχηγός της Παρί δεν αντέδρασε όταν ο Νεϊμάρ ζήτησε και πήρε άδεια μεσούσης της σεζόν, απουσιάζοντας από δύο αγώνες. Ο 25χρονος επιθετικός επικαλέστηκε ασθένεια της αδερφής του, ωστόσο όλοι οι συμπαίκτες του είδαν στα social media τις φωτογραφίες του από πάρτι στη Βραζιλία...

Photo credits: AP Photo/Michel Euler

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ