ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Παρί Σεν Ζερμέν: Ποια είναι η επόμενη μέρα των Παριζιάνων

PSG's Angel Di Maria, left, celebrates after scoring his side's second goal with PSG's Neymar during the Champions League semifinal soccer match between RB Leipzig and Paris Saint-Germain at the Luz stadium in Lisbon, Portugal, Tuesday, Aug. 18, 2020. (David Ramos/Pool Photo via AP)
PSG's Angel Di Maria, left, celebrates after scoring his side's second goal with PSG's Neymar during the Champions League semifinal soccer match between RB Leipzig and Paris Saint-Germain at the Luz stadium in Lisbon, Portugal, Tuesday, Aug. 18, 2020. (David Ramos/Pool Photo via AP) AP

Η Παρί Σεν Ζερμέν καταστρώνει το πλάνο της για τη νέα σεζόν που... ήδη έχει ξεκινήσει στη Γαλλία και αυτό περιλαμβάνει λίγες και στοχευμένες κινήσεις. Άλλωστε, υπάρχουν βάσεις και είναι πολύ γερές.

Η σεζόν για την Παρί Σεν Ζερμέν κύλησε εξαιρετικά, έστω και αν το φινάλε ήταν πικρό με την απώλεια της κατάκτησης του Champions League. Θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα και θα ήταν αναμφίβολα η πιο επιτυχημένη σεζόν στην ιστορία του κλαμπ. Πάντως, ακόμα και έτσι, υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση, διότι η Παρί πήρε τέσσερα τρόπαια και έφτασε μια ανάσα από το Άγιο Δισκοπότηρο.

Το ρητό "ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει" θα ισχύσει στην περίπτωση των Παριζιάνων και ήδη ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί έδωσε το στίγμα αμέσως μετά τον τελικό με τη Μπάγερν, προαναγγέλλοντας ελάχιστες αλλαγές στο ρόστερ, αφού στόχος είναι η Παρί να επανέλθει και να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, διατηρώντας και τα σκήπτρα στη Γαλλία.

ΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ, ΠΟΙΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ

Ο Τούχελ αναμένεται να παραμείνει στο πηδάλιο, παρά τα όσα έχουν ακουστεί για την άκρη του πάγκου, αφού οι διοικούντες είναι ικανοποιημένοι με τη δουλειά του. Από 'κει και πέρα, ο διαφορετικός και πολύ πιο ώριμος Νεϊμάρ δεν δείχνει τάσεις φυγής, όπως πέρυσι που ήταν με το 1,5 πόδι εκτός ομάδας, ενώ ο Εμπαπέ θέλει να παραμείνει για τέταρτη σεζόν στην ομάδα.

Ο προβληματισμός με την περίπτωσή του έχει να κάνει με το συμβόλαιό του, το οποίο εκπνέει το καλοκαίρι του 2022 και δεν έχει υπάρξει κάποια συμφωνία για επέκτασή του. Ίσως και ο ίδιος θέλει να αφήσει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το καλοκαίρι του 2021, όταν θα μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Αυτοί που αποχωρούν, είναι οι Καβάνι, Τιάγκο Σίλβα, Μενιέ και Τσούπο Μοτίνγκ. Η Παρί κοιτάζει στην αγορά για έναν κεντρικό αμυντικό, έναν δεξιό μπακ και πιθανότατα έναν μέσο. Οι Κέιλορ Νάβας, Μαρκίνιος, Ντι Μαρία, Βεράτι, Κιμπέμπε, Γκουεγιέ, Παρέδες ή Ικάρντι, μαζί με Ερέρα, Μπερνάτ και Σαράμπια μένουν επίσης στο Παρίσι, με τον κορμό να διατηρείται. Άλλωστε, με το φετινό καλοκαίρι να είναι περίεργο, δεν είναι ώρα για πειραματισμούς.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΙ

Θα αναρωτηθεί κάποιος "με τον Μέσι υπάρχει κάποιο σενάριο αν φύγει από τη Μπαρτσελόνα;". Ο Τούχελ θα τον ήθελε πολύ και η Παρί θα μπορούσε να προσφέρει ένα ελκυστικό πακέτο στη Μπαρτσελόνα για τον Αργεντινό. Βέβαια, αυτό είναι πολύ μακρινό σενάριο, με τον Γερμανό κόουτς να είναι πεπεισμένος ότι ο Μέσι θα τελειώσει την καριέρα του στη Βαρκελώνη. Οι Παριζιάνοι πάντως, έχουν μάτια ανοικτά και βλέπουν τις κινήσεις στη σκακιέρα.

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ