ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντιαλό, το νέο χτύπημα των πρωταθλητών

Schalke's Weston McKennie, left, and Dortmund's Abdou Diallo challenge for the ball during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and FC Schalke 04 in Dortmund, Germany, Saturday, April 27, 2019. (AP Photo/Martin Meissner)
Schalke's Weston McKennie, left, and Dortmund's Abdou Diallo challenge for the ball during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and FC Schalke 04 in Dortmund, Germany, Saturday, April 27, 2019. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Η Παρί Σεν Ζερμέν ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Αμπντού Ντιαλό από την Ντόρτμουντ, με τα γαλλικά ΜΜΕ να υποστηρίζουν πως το κόστος της μεταγραφής έφτασε τα 32.000.000 ευρώ.

Μετά τους Πάμπλο Σαράμπια και Άντερ Ερέρα, ο Αμπνού Ντιαλό γίνεται ο τρίτος κατά σειρά παίκτης που υπογράφει στην Παρί Σεν Ζερμέν το φετινό καλοκαίρι, με τους πρωταθλητές Γαλλίας να ανακοινώνουν επίσημα ότι ήρθαν σε συμφωνία με τον Γάλλο αμυντικό για πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο 23χρονος στόπερ επιστρέφει στην πατρίδα του μετά από δύο χρόνια απουσίας, με τον Ντιαλό να κάνει τα πρώτα του βήματα στην Μονακό (από το 2014 ως το 2017, ενδιάμεσα έπαιξε και δανεικός στην Ζούλτε Βάρεχεμ), και την τελευταία διετία να αγωνίζεται στην Bundesliga με τις Μάιντς και Ντόρτμουντ.

Στους Βεστφαλούς είχε πέρυσι 32 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (22 στο πρωτάθλημα), με τα ρεπορτάζ από την Γαλλία να αναφέρουν πως η Παρί έδωσε στην Ντόρτμουντ το ποσό των 32.000.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της, δηλαδή 4.000.000 ευρώ περισσότερα σε σχέση με όσα δαπάνησε έναν χρόνο πριν η BVB για να τον πάρει από την Μάιντς.

Ο Ντιαλό είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας (πλην ανδρών) και με την απόκτησή του η ομάδα του Τόμας Τούχελ ενισχύει σημαντικά την άμυνά της καθώς έχει επίσης για τη θέση των στόπερ και τους Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ και Κέρερ, με τους τρεις τελευταίους να είναι όλοι τους κάτω από 25 ετών.

Photo Credits: AP Photo/Martin Meissner

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Παρί Σεν Ζερμέν: Ο Λεονάρντο προειδοποίησε τον Νεϊμάρ για το μέλλον του
TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ