ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Ο Τεν Χαχ πήρε τον Ραϊόλα για να πάει στην Παρί

Ajax's head coach Erik Ten Hag gives directions to his players during a Group E Champions League soccer match between Ajax and Benfica at the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Netherlands, Tuesday, Oct. 23, 2018. (AP Photo/Peter Dejong)
Ajax's head coach Erik Ten Hag gives directions to his players during a Group E Champions League soccer match between Ajax and Benfica at the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Netherlands, Tuesday, Oct. 23, 2018. (AP Photo/Peter Dejong) AP

Ο προπονητής του Άγιαξ, Έρικ τεν Χαχ, προσέφυγε στον συμπατριώτη του πανίσχυρο ατζέντη, Μίνο Ραϊόλα, για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και η Παρί Σεν-Ζερμέν μοιάζει ιδανική ευκαιρία.

Ο Άγιαξ συνέτριψε με 4-0 τη Βίλεμ στο Ρότερνταμ και κατέκτησε πανηγυρικά το ολλανδικό κύπελλο, ενώ εχει ακόμη δύο ανοικτά μέτωπα στο τέλος της σεζόν.

Στο πρωτάθλημα ισοβαθμεί με την Αϊντχόφεν δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του, ενώ στο Champions League υποδέχεται την Τότεναμ (8/5, 22:00) στη ρεβάνς της νίκης (0-1) στο Λονδίνο για τα ημιτελικά.

Ο "αρχιτέκτονας" της εντυπωσιακής πορείας του Αίαντα την τρέχουσα σεζόν έχει ονοματεπώνυμο. Είναι ο 49χρονος Ολλανδός προπονητής, Έρικ τεν Χαχ. Ο πρώην τεχνικός των Γκόου Αχέντ Ιγκλς, Μπάγερν Β' και Ουτρέχτης ετοιμάζεται να κεφαλαιοποιήσει - όπως έχει κάνει ο Ντε Γιόνγκ που θ' αγωνίζεται την επόμενη σεζόν στην Μπαρτσελόνα κι αναμένεται ν' ακολουθήσουν αρκετοί συμπαίκτες του (Ντε Λιχτ) - τη συμβολή του στη μαγική αγωνιστική χρονιά της ομάδας του Άμστερνταμ.

Για να καταφέρει να κάνει το επόμενο βήμα στην προπονητική του καριέρα χρειάζεται κι ένας καλός ατζέντης. Γι' αυτό κι ο Τεν Χαχ προσέφυγε στον συμπατριώτη του (έχει ιταλικές ρίζες) πανίσχυρο μάνατζερ, Μίνο Ραϊόλα.

Ο μάνατζερ των Πογκμπά, Μπαλοτέλι (μεταξύ άλλων) δεν προσελήφθη επίσημα ως εκπρόσωπός του, θα λειτουργήσει όμως ως μεσάζων. Ήδη τον "πάσαρε" στην Παρί Σεν-Ζερμέν, προορισμός που μοιάζει ιδανικός για τον Τεν Χαχ σύμφωνα με το Voetbal Zone.

Μπορεί τα δημοσιεύματα να θέλουν την ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας να έχει κάνει πρόταση ανανέωσης στον Τόμας Τούχελ, τα τελευταία όμως αποτελέσματα (αποκλεισμός εντός έδρας στο Champions League, απώλεια του Κυπέλλου από τη Ρεν, ήττες και κακή εικόνα παρά την άνετη κατάκτηση του πρωταθλήματος), αλλάζουν τα δεδομένα.

Το συμβόλαιο του Τεν Χαχ εκπνέει το 2020, αλλά ο Άγιαξ δεν θα σταθεί εμπόδιο σε μια τέτοια περίπτωση.

Photo credits: AP Photo/Peter Dejong

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ