ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Νεϊμάρ: Ο όγδοος ποδοσφαιριστής που παίρνει το "10" της "Equipe"

Νεϊμάρ: Ο όγδοος ποδοσφαιριστής που παίρνει το "10" της "Equipe"

Ο Νεϊμάρ ανάγκασε με την εμφάνισή του στη νίκη της Παρί Σεν-Ζερμέν την κορυφαία γαλλική εφημερίδα να δώσει για 9η φορά (σε 8ο ποδοσφαιριστή) τον ανώτατο βαθμό (10). Θυμηθείτε τις προηγούμενες οκτώ με Μέσι, πρώην στόχο του Ολυμπιακού κι... Εθνική Ελλάδας.

Η Παρί Σεν-Ζερμέν νίκησε 8-0 την Ντιζόν με τον Ντι Μαρία να ανοίγει τον δρόμο, τον Νεϊμάρ να σκοράρει 4 φορές και τον Καβάνι να φτάνει τον Ιμπραχίμοβιτς στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς του συλλόγου

Πέρα από τα τέσσερα γκολ, ο Βραζιλιάνος είχε δύο ασίστ. Έγινε έτσι, ο πρώτος ποδοσφαιριστής από τα πέντε μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (La Liga, Premier League, Bundesliga, Ligue 1, Serie A) που φθάνει τις 10 ασίστς στην τρέχουσα σεζόν.

Νεϊμάρ: Ο όγδοος ποδοσφαιριστής που παίρνει το "10" της "Equipe"

Η πρώτη σελίδα της "Εquipe". Διαβάστε από το Sport24.gr τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού και διεθνούς Τύπου.

Η κορυφαία γαλλική εφημερίδα κι εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών, "Equipe", είχε τον Νεϊμάρ στην πρώτη της σελίδα. "One man show" είναι ο τίτλος με τον βαθμό που αποδίδεται στον "Νέι" να είναι ο ανώτατος (10). Βέβαια, δεν το συνηθίζει να βάζει τέτοιους βαθμούς από το 1946 όταν και ιδρύθηκε. Το αντίθετο, μάλλον. Μόνον άλλες οκτώ φορές το έχει κάνει, σε επτά διαφορετικούς ποδοσφαιριστές.

Ο Λιονέλ Μέσι έχει την τιμητική του, αλλά στη λίστα έχουμε έναν πρώην μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού και δύο παίκτες που πήραν τον εν λόγω βαθμό αγωνιζόμενοι απέναντι στην Εθνική Ελλάδας.

ΤΑ "10"ΑΡΙΑ ΤΗΣ "EQUIPE"

1988 - ΦΡΑΝΚ ΣΟΖΕ

Ο Γάλλος μέσος πέτυχε δύο γκολ στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ21 (Ελπίδων) στη νίκη της Γαλλίας (3-0) επί της Ελλάδας.

1988 - ΜΠΡΟΥΝΟ ΜΑΡΤΙΝΙ

Ο γκολκίπερ εκείνης της ομάδας της "τρικολόρ" πήρε επίσης τον ανώτατο βαθμό γιατί απέτρεψε την παραβίαση της εστίας του μπροστά στις ελληνικές επιθέσεις.

1994 - ΟΛΕΓΚ ΣΑΛΕΝΚΟ

Ο Ρώσος επιθετικός πέτυχε πέντε γκολ στην επιβλητική νίκη της εθνικής του ομάδας επί της αντίστοιχης του Καμερούν για το Μουντιάλ των ΗΠΑ.

1997 - ΛΑΡΣ ΒΙΝΤΦΕΛΝΤ

Ο πιο... άγνωστος εκ των οκτώ. Ο Δανός γκολκίπερ της Άαρχους είχε εξαιρετική εμφάνιση στην εκτός έδρας νίκη (0-1) επί της Ναντ για το Κύπελλο UEFA, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

2010 - ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Ο πλέον γνώριμος. Το δέκα (με τόνο) γιατί πέτυχε και τα τέσσερα γκολ της νίκης (4-1) της Μπαρτσελόνα επί της Άρσεναλ στα προημιτελικά του Champions League.

2012 - ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Κι εδώ προφανής ο λόγος για τον Αργεντινό. Πέτυχε τα πέντε από τα επτά γκολ της νίκης (7-1) επί της Λεβερκούζεν για τους "16" της ίδιας διοργάνωσης.

2013 - ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΒΣΚΙ

Τέσσερα γκολ από τον Πολωνό στη νίκη της Μπάγερν επί της Ρεάλ για τα ημιτελικά του Champions League ήταν αρκετά για να αναγκάσουν τους συντάκτες της γαλλικής εφημερίδας να του δώσουν το "δεκάρι".

2014 - ΚΑΡΛΟΣ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΟ

Ο επί τεχνικής ηγεσίας Μάρκο Σίλβα μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού είχε κι αυτός την τιμητικό του. Αγωνιζόμενος στη Νις, ως δανεικός από την Πόρτο, πέτυχε τα πέντε από τα επτά γκολ της εκτός έδρας νίκης (2-7) επί της Γκινγκάμπ.

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ