Η UEFA αναθεωρεί την αθωωτική κρίση της για Παρί Σεν Ζερμέν και FFP

Η UEFA αναθεωρεί την αθωωτική κρίση της για Παρί Σεν Ζερμέν και FFP

Η UEFA ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει την περίπτωση της Παρί Σεν Ζερμέν για παραβιάσεις του FFP, με συνέπεια οι πρωταθλητές Γαλλίας να κινδυνεύουν ξανά με σοβαρές κυρώσεις.

Λίγες ημέρες μετά από τον αποκλεισμό της Μίλαν για έναν χρόνο από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για παραβάσεις των κανονισμών του Financial Fair Play, η UEFA ανακοίνωσε ότι η αντίστοιχη αθωωτική κρίση για την Παρί Σεν Ζερμέν αναμένεται να αναθεωρηθεί.

Στην έρευνα που διήρκεσε περίπου έναν χρόνο δεν έφερε στην επιφάνεια αμφιλεγόμενα αποτελέσματα κατά την κρίση του επικεφαλής ερευνών του Σώματος Οικονομικού ελέγχου Συλλόγων της UEFA, με συνέπεια η υπόθεση να κλείσει πριν από έναν μήνα, με την επισήμανση ότι η γαλλική ομάδα έπρεπε να βρει περίπου 80.000.000 ευρώ έσοδα για να καλύψει την "τρύπα" των εξόδων.

Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση της UEFA, η απόφαση για αναθεώρηση έγινε γνωστή προς τους πρωταθλητές Γαλλίας στις 13 Ιουνίου, ενώ υπογραμμίζεται ότι "η ανακοίνωση αυτή δεν προδικάζει με κανέναν τρόπο το αποτέλεσμα της αναθεώρησης που θα διενεργηθεί από το δικαστικό τμήμα του Σώματος Οικονομικού Ελέγχου Συλλόγων".

Η Παρί έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 64.000.000 ευρώ από τις πωλήσεις των Χαβιέρ Παστόρε, Γιούρι, Οντσόν Εντουάρ και Ζονατάν Ικονέ μέχρι στιγμής, αν και από την 1η Ιουλίου ενεργοποιήθηκε η υποχρέωση αγοράς του Κιλιάν Εμπαπέ για 180.000.000 ευρώ και υπάρχει η ζημία του περσινού μεταγραφικού ισοζυγίου από την αγορά του Νεϊμάρ για 222.000.000 ευρώ.

Photo credits: AP Photo/Thibault Camus

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

10 απολαυστικές χαμένες ευκαιρίες προ κενής εστίας

Μια ποδοσφαιρική ανθολογία των φάσεων που απλά δεν χάνονται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24