ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Η Παρί αγοράζει Βραζιλιάνο και... πουλάει Βραζιλιάνο

Wendel of Brazil's Fluminense celebrates after scoring during a Copa Sudamericana soccer game against Ecuador's Universidad Catolica at Maracana stadium in Rio de Janeiro, Brazil, Thursday, June 29, 2017. (AP Photo/Silvia Izquierdo)
Wendel of Brazil's Fluminense celebrates after scoring during a Copa Sudamericana soccer game against Ecuador's Universidad Catolica at Maracana stadium in Rio de Janeiro, Brazil, Thursday, June 29, 2017. (AP Photo/Silvia Izquierdo) AP PHOTO/SILVIA IZQUIERDO

Ο Γουέντελ αναμένεται να αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή της Παρί Σεν Ζερμέν τον Ιανουάριο, με τους Γάλλους να διώχνουν έναν Βραζιλιάνο για να εξοικονομήσουν χρήματα.

Αλλαγή Βραζιλιάνων ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η Παρί Σεν Ζερμέν, σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας. Οι πρωτοπόροι της Ligue 1 πρόκειται να αγοράσουν έναν και να πουλήσουν έναν, όταν ανοίξει το μεταγραφικό "παράθυρο" του χειμώνα, τον Ιανουάριο.

Ο Νοτιοαμερικανός που αναμένεται να πάει στο "Παρκ ντε Πρενς" είναι ένας ποδοσφαιριστής στον οποίο έφτασε πολύ κοντά το περασμένο καλοκαίρι, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το deal. Ο λόγος για τον Γουέντελ, τον μέσο της Φλουμινένσε, ο οποίος θα υπογράψει 5ετές συμβόλαιο και θα κοστίσει περίπου 10.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τις "UOL" και "Esporte Interativo".

Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής έχει κληθεί σε αποστολές της εθνικής Βραζιλίας κ-20, αλλά δεν έχει διεθνή συμμετοχή ακόμα. Πραγματοποίησε το επαγγελματικό ντεμπούτο του τον φετινό Φεβρουάριο στο κύπελλο, ενώ σημείωσε το πρώτο τέρμα του τον Απρίλιο, στο ντέρμπι με αντίπαλο τη Φλαμένγκο.

Πρόκειται για έναν box to box μέσο, έναν από τους καλύτερους της χώρας, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικό πρώτο μισό στη σεζόν, ωστόσο από τη στιγμή που το όνομά του συνδέθηκε με τον γαλλικό σύλλογο, η απόδοσή του άρχισε να φθίνει. Μάλιστα, ο προπονητής του στη "Φλου", Αμπέλ Μπράγκα, επεσήμανε δημοσίως ότι ο παίκτης του έχει προβλήματα συμπεριφοράς.

Παρ' όλα αυτά, οι άνθρωποι της Παρί κρίνουν ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή που μπορεί να διαδεχθεί τον Τιάγκο Μότα στο ρόστερ, αφού στα 35 του, ο διεθνής με την εθνική Ιταλίας μέσος δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα χρόνια και ήδη έχει χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα.

ΦΕΥΓΕΙ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΜΟΟΥΡΑ

Μία άλλη μεταγραφή Ιανουαρίου της Παρί αναμένεται να φέρει ένα μεγάλο μέρος από τα απαιτούμενα 80.000.000 ευρώ για τη συμμόρφωση στο Financial Fair Play.

Ο Λούκας Μόουρα αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 έναντι 45.000.000 ευρώ από τη Σάο Πάουλο και μάλιστα μετά από "μάχη" με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Ίντερ.

Παρότι θεωρείτο σπουδαίο ταλέντο, δεν κατάφερε ποτέ να ανταποκριθεί πλήρως στις προσδοκίες που προκλήθηκαν και από το ποσό της μεταγραφής του. Μετά από 212 συμμετοχές (πολλές εκ των οποίων ως αλλαγή) και μόλις 44 γκολ, έχει μείνει πίσω στην ιεραρχία των εξτρέμ στον σύλλογο, που προσπαθεί να τον "ξεφορτωθεί".

Η Τσέλσι είναι μεταξύ των ομάδων που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του 36 φορές διεθνή Βραζιλιάνου (τελευταία συμμετοχή τον Ιούνιο του 2016), με συνέπεια να στέλνει τον Γουίλιαν στη Μίλαν για να "αδειάσει" χώρο στο ρόστερ.

Στο "κόλπο" βρίσκεται και η Άρσεναλ, πάντως, η οποία κατά τα φαινόμενα το καλοκαίρι θα χάσει ως ελεύθερο τον Αλέξις Σάντσες, ο οποίος δεν μοιάζει διατεθειμένος να ανανεώσει το συμβόλαιό του και θα καταλήξει πιθανότατα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Photo credits: AP Photo/Silvia Izquierdo

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ