ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Λέο ΜπονατίνιVSΜάρκους Μπεργκ

Panathinaikos' Marcus Berg celebrates after scoring the opening goal of his team during the Europa League Group G soccer match between Panathinaikos and Ajax at Apostolos Nikolaidis stadium in Athens, Thursday, Sept. 15, 2016. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Panathinaikos' Marcus Berg celebrates after scoring the opening goal of his team during the Europa League Group G soccer match between Panathinaikos and Ajax at Apostolos Nikolaidis stadium in Athens, Thursday, Sept. 15, 2016. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP

Ο ΠΑΟΚ παλεύει τις περιπτώσεις του Μάρκους Μπεργκ και του Λέο Μπονατίνι και όλα δείχνουν πως ο ένας από τους δύο θα είναι ο αντικαταστάτης του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης του Δικέφαλου.

Στον ΠΑΟΚ τις τελευταίες ώρες προτείνονται πολλοί ποδοσφαιριστές ως αντικαταστάτες του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, κάτι που είναι λογικό ωστόσο για την ώρα τουλάχιστον δυο επιθετικοί δείχνουν να είναι οι επικρατέστεροι. Ο λόγος για τους Μάρκους Μπέργκ και Λέο Μπονατίνι.

Οι δύο ποδοσφαιριστές αποτελούν πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, που κάθε μια έχει τα υπέρ αλλά και τα μειονεκτήματα της, ωστόσο η τελική επιλογή που θα γίνει από τους ανθρώπους του Δικέφαλου θα πρέπει να εμπεριέχει το μικρότερο δυνατό ρίσκο.

Η σύγκριση ανάμεσα σε Μπεργκ και Μπονατίνι βγάζει μάλλον νικητή στα σημεία το Σουηδό, χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει ότι αυτός θα είναι που θα φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ πιθανότατα από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Μάλιστα το μεταγραφικό ταξίδι του αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ Μάριο Μπράνκο στο Λονδίνο φαίνεται να συνδέεται περισσότερο με τον Βραζιλιάνο χωρίς ωστόσο να έχουν σταματήσει οι επαφές του Δικέφαλου με την πλευρά του Μάρκους Μπεργκ

Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Για την επαφή του Μάρκους Μπερκ με τα αντίπαλα δίχτυα και την αποτελεσματικότητα του δεν μπορεί κανείς να έχει αμφιβολίες. Και στην Αλ Άιν ο Σουηδός επιθετικός σκοράρει με την ίδια συχνότητα με την οποία πετύχαινε γκολ και στη θητεία του στον Παναθηναϊκό.

Από την δική του πλευρά ο Βραζιλιάνος είχε μια εξαιρετική χρονιά την περασμένη αγωνιστική περίοδο στη Γουλβς. Σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα όπως είναι η Championship με 12 γκολ και έξι ασίστ σε 43 παιχνίδια είχε μεγάλη συμβολή στην άνοδο των Λύκων στη μεγάλη κατηγορία.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Και ο Σουηδός και ο Μπονατίνι είναι δύο δημιουργικοί επιθετικοί που βγαίνουν από την αντίπαλη περιοχή συμμετέχοντας στο παιχνίδι της ομάδας τους. Πιεστικοί για τους αντιπάλους με ικανότητα καλού χειρισμού της μπάλας, μπορούν να δημιουργήσουν χώρους για τους συμπαίκτες και να βοηθήσουν την επιθετική λειτουργία της ομάδας του. Η μεγάλη διαφορά του έχει κυρίως να κάνει με την αποτελεσματικότητα τους εντός της περιοχής όπου σαφώς υπερτερεί ο Μπεργκ.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Ο Μπεργκ βρίσκεται σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα καθώς δεν είναι μόνο ένας από τους βασικούς ποδοσφαιριστές της Αλ Άιν αλλά πρωταγωνιστεί στα παιχνίδια της. Έχει φέτος αγωνιστεί σε 11 παιχνίδια για το πρωτάθλημα σε όλα βασικός έχοντας 10 γκολ και σε τέσσερις αγώνες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων σκοράροντας άλλες δύο φορές. Το τελευταίο του παιχνίδι ήταν ο τελικός της διοργάνωσης απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στις 22 του περασμένου Δεκέμβρη.

Ο Μπονατίνι φέτος έχει λίγες συμμετοχές στην Πρέμιερ. Επτά μόλις παιχνίδια και σε όλα μπήκε ως αλλαγή για το πρωτάθλημα και μια ασίστ στον αγώνα με την Γουέστ Χαμ. Σε δύο παιχνίδια κυπέλλου της Γουλβς αγωνίστηκε ως βασικός και σκόραρε το ένα φετινό του γκολ απέναντι στη Σέφιλντ Γουέντσντεϊ στα τέλη Αυγούστου. Η τελευταία του αγωνιστική παρουσία ήταν η συμμετοχή του για 23΄στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Τότεναμ στις 3/11.

Η ΗΛΙΚΙΑ

Ο Μάρκους Μπέργκ τον επόμενο Αύγουστο θα γίνει 33 χρονών ενώ ο Βραζιλιάνος το Μάρτιο θα κλείσει τα 25. Είναι δεδομένο ότι ο Μπονατίνι έχει μεγαλύτερες προοπτικές και για να αποκτήσει υπεραξία στο μέλλον, ωστόσο η ηλικία του μπορεί και να προσδίδει μεγαλύτερο ρίσκο σε μια ενδεχόμενη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ.

Η ΕΥΚΟΛΙΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ

Ο Σουηδός δεν πρόκειται να χρειαστεί παρά ελάχιστο χρόνο προσαρμογής εφόσον ο ΠΑΟΚ τον αποκτήσει. Έχει απόλυτη γνώση του ελληνικού πρωταθλήματος και των ιδιαιτεροτήτων του, γνωρίζει καλά τον ΠΑΟΚ, τις συνθήκες που επικρατούν στην Τούμπα και μπορεί να αντιληφθεί και την εμμονή που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Μπονατίνι από την άλλη μετακομίζοντας από την Αγγλία στην Ελλάδα θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα και κυρίως στις συνθήκες του δικού μας πρωταθλήματος.

Η ΕΥΚΟΛΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ

Είναι δεδομένο ότι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θέλουν να κλείσουν το θέμα της εξεύρεσης του αντικαταστάτη του Πρίγιοβιτς όσο γίνεται πιο γρήγορα. Στην περίπτωση του Μπονατίνι τα πράγματα φαίνεται να είναι περισσότερο εύκολα καθώς ο ποδοσφαιριστής δεν είναι στις βασικές επιλογές των Λύκων και βρίσκεται στη λίστα με τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές έστω και αν το συμβόλαιο του εκπνέει το καλοκαίρι του 2022.

Αντίθετα το συμβόλαιο του Μάρκους Μπεργκ λήγει στο τέλος της σεζόν, με την ομάδα του ωστόσο να έχει το δικαίωμα να το επεκτείνει για έναν ακόμη χρόνο. Δεν είναι εύκολο λοιπόν να πειστούν οι άνθρωποι της να παραχωρήσουν έναν τόσο σημαντικό ποδοσφαιριστή όπως ο Σουηδός εκτός και αν ο ίδιος ο παίκτης δείξει ότι επιθυμεί να αποχωρήσει και μάλιστα άμεσα για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ