ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η διάταξη κρίνει τη θέση του Μπουζούκη

Παναθηναϊκός: Η διάταξη κρίνει τη θέση του Μπουζούκη

Ο Γιάννης Μπουζούκης επανέρχεται στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, όμως ακόμα δεν είναι ξεκάθαρος ο ρόλος που θα αναλάβει στο γήπεδο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (17/3, 19:00).

Το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων πλησιάζει και ο Γιώργος Δώνης κατασταλάζει στον σχεδιασμό του. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει αναλύσει με τους συνεργάτες του το αγωνιστικό στυλ του Ολυμπιακού (17/3, 19:00), έχει βρει τον κεντρικό "πυρήνα" του σχεδίου του και εκκρεμούν οι αποφάσεις για τις λεπτομέρειες, στα πρόσωπα και στο σύστημα.

Μεσοαμυντικά, ο Δώνης αναμένεται να μην "πειράξει" τους βασικούς του. Ο Διούδης θα υπερασπιστεί την εστία, οι Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος και Οικονόμου θα αποτελέσουν την τριάδα των στόπερ, ο Γιόχανσον θα είναι ο δεξιός μπακ-χαφ και ο Ινσούα ο αριστερός μπακ-χαφ, ενώ οι Κουρμπέλης και Κάτσε θα συνθέσουν το δίδυμο των αμυντικών χαφ.

Η παρουσία του Κουλιμπαλί επιτρέπει στον Γιώργο Δώνη να μετατρέψει το σχηματισμό του σε τετράδα στην άμυνα, εφόσον ο προπονητής του Παναθηναϊκού "διαβάσει" διαφορετικά το ματς ή το απαιτήσουν οι περιστάσεις της αναμέτρησης. Κάτι τέτοιο θα σημάνει την προώθηση του Γιόχανσον στη μεσαία γραμμή.

Από εκεί και πέρα, ο Μπουζούκης θα επανέρθει στην ενδεκάδα, αφού εξέτισε την ποινή του λόγω κίτρινων καρτών. Το αίνιγμα για τον Δώνη είναι ποιον θα αντικαταστήσει ο 21χρονος επιτελικός χαφ. Πρακτικά, η θέση του Μπουζούκη θα εξαρτηθεί από τη διάταξη που θα αποφασίσει να εφαρμόσει ο Δώνης.

Αν ο Γιώργος Δώνης επιλέξει το 3-5-2, ο Μπουζούκης θα παίξει αντί του Χρήστου Δώνη, μπροστά από τους Κουρμπέλη - Κάτσε, με τον Μακέντα να είναι ο ένας εκ των δύο στράικερ. Ο Ιταλός θα έχει παρτενέρ από τους Χατζηγιοβάνη - Άλτμαν. Ο ίδιος παίκτης (Χρ. Δώνης) θα μείνει στον πάγκο για να μπει ο Μπουζούκης ως εξτρέμ και στο σενάριο του 3-4-3, με τον Χατζηγιοβάνη να παίζει στο άλλο άκρο της επίθεσης.

Τέλος, ο Δώνης επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να παρατάξει τον Παναθηναϊκό με "ρόμβο" στη μεσαία γραμμή. Εφόσον συμβεί αυτό, ο Μπουζούκης θα παίξει στην κορυφή του "ρόμβου", έχοντας πίσω του τους Χρ. Δώνη, Κάτσε και Κουρμπέλη, ενώ ο Μακέντα θα είναι ο μοναδικός προωθημένος. Ωστόσο, αυτό το σχήμα είναι αρκετά συντηρητικό και δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να υλοποιηθεί.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ