ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πέθανε ο Αντώνης Ποσειδώνας, σκόρερ στο "θρυλικό" 2-1 επί της Σάντος

Πέθανε ο Αντώνης Ποσειδώνας, σκόρερ στο "θρυλικό" 2-1 επί της Σάντος

Τη θλίψη της για το θάνατο του Αντώνη Ποσειδώνα, εκ των σκόρερ της "θρυλικής" νίκης του 1961 επί της Σάντος, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Αντώνης Ποσειδώνας, ο οποίος είχε γεννηθεί το 1938 στην Αθήνα, είχε σημειώσει το νικητήριο γκολ (2-1) του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τη ξακουστή Σάντος του Πελέ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός: "Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και σύσσωμη η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της και τα συλλυπητήριά της για τον χαμό του Θρυλικού, Αντώνη Ποσειδώνα. Αγωνίσθηκε για πολλά χρόνια στον Θρύλο, έχοντας κατακτήσει πρωταθλήματα και Κύπελλα, ενώ σημείωσε και το... χρυσό γκολ με τη Σάντος την ομάδα του Πελέ το 1961 στο περίφημο 2-1. Επίσης, ήταν διεθνής με την Εθνική ομάδα".

Ο Αντώνης Ποσειδώνας φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού από το 1955 ως το 1962. Συνήθως έπαιζε έξω δεξιά. Βέβαια, σε όλες τις θέσεις της επίθεσης μπορούσε να παίξει. Κυρίως ήταν πολύ καλός πάνω στη γραμμή, ταχύτατος, πολύ δυνατός αλλά και τεχνίτης. «Καμικάζι» τον λέγανε οι φίλαθλοι, ενώ ο ίδιος είχε πει παλαιότερα ότι ήταν παίκτης «τούρμπο».

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ