ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: O Μπεργκ & οι... Ντάρκο

Ολυμπιακός: O Μπεργκ & οι... Ντάρκο

Οι τέσσερις έμπειροι Ισπανοί που μπήκαν στο συρτάρι του Ολυμπιακού και μπορούν να εξελιχθούν σε νέους... Κοβάσεβιτς. Διαβάστε αναλυτικά για τις περιπτώσεις των Σολδάδο, Σοριάνο, Γιορέντε και Νεγρέδο.

Είναι δεκάδες, εδώ και μέρες τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ολυμπιακό να έχει ξεψαχνίσει την υπόθεση Μάρκους Μπεργκ, ενώ οι προτάσεις για επιθετικούς πέφτουν καθημερινά σαν τη βροχή.

Ο -πρώην "πράσινος"- Σουηδός φορ που ανήκει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στην Αλ Αΐν αποτελεί την επιτομή του επιθετικού που ψάχνουν οι "ερυθρόλευκοι" στο χειμερινό παζάρι.

Γι' αυτό κι έχουν ρίξει ματιές στην περίπτωσή του, έστω κι αν, όπως σας ενημέρωσε σχετικά το Sport24.gr, ανήκει από δύσκολο έως απίθανο να αλλάξει φανέλα έως το καλοκαίρι που μένει ελεύθερος κι όχι μόνο λόγω του όρου που έχει τοποθετήσει ο Παναθηναϊκός (σ.σ. 5 εκατομμύρια €) από την ημέρα της μεταγραφής.

Δεν είναι τυχαία η αναφορά του επίτιμου προέδρου της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ Σάββα Θεοδωρίδη, ο οποίος μιλώντας στον Sport24 Radio 103,3 παραδέχθηκε πως δεν υπάρχει καμία ελληνική ομάδα που δεν θα ήθελε στο ρόστερ της τον 32χρονο στράικερ εξηγώντας, μάλιστα, και το γιατί.

Οι "ερυθρόλευκοι", ωστόσο, καίγονται εδώ και τώρα για να ενισχύσουν τη γραμμή κρούσης με έναν καλό γκολτζή, έναν παίκτη, ο οποίος θα εκμεταλλευθεί τις διψήφιες τελικές που δημιουργεί η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς σε κάθε ματς πρωταθλήματος, αλλά συνήθως σκοράρει με το σταγονόμετρο.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΝΤΑΡΚΟ

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι στην παρούσα φάση οι "ερυθρόλευκοι" αναζητούν μια νέα περίπτωση Κοβάσεβιτς! Ο Σέρβος κανονιέρης για όσους έχουν ασθενή μνήμη, είχε έρθει στον Πειραιά επί Λεμονή και παρέμεινε με Βαλβέρδε (σ.σ. είχαν τον ίδιο ατζέντη τον Ινιάκι Ιμπάνιεθ) και Ίλια Ίβιτς (τεχνικός διευθυντής), στα 33 χρόνια του και παρά τις ενστάσεις για την ηλικία του, ανταποκρίθηκε μια χαρά, είτε ως βασική επιλογή, είτε προερχόμενος από τον πάγκο.

Στην κόκκινη λίστα, λοιπόν, ενόψει Γενάρη υπάρχουν όχι ένας ούτε δύο, αλλά τέσσερις υποψήφιοι που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε νέους... Κοβάσεβιτς. Πρόκειται για Ισπανούς παίκτες, γκολτζήδες ολκής, όλοι στην ίδια ηλικία με εκείνη που ήρθε ο Ντάρκο στα μέρη μας (33), ικανοί να φορτώσουν με γκολ τις αντίπαλες άμυνες.

Πλην του Ρομπέρτο Σολδάδο της τουρκικής Φενέρ, ο οποίος μετράει 448 συμμετοχές, 171 γκολ, 57 ασίστ και ετοιμάζει βαλίτσες για να φύγει από την Τουρκία (μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, αλλά πιθανότατα θα μετακομίσει από Γενάρη), είναι διαθέσιμοι και στα υπόψιν άλλοι τρεις συνομήλικοι και πολύπειροι συμπατριώτες του.

ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ

Πρόκειται για τους Ζόναταν Σοριάνο, Φερνάντο Γιορέντε και Αλβάρο Νεγρέδο. Ο πρώτος είναι σεσημασμένος εκτελεστής (351 ματς, 245 γκολ, 82 ασίστ), ενώ κυκλοφορεί και ελεύθερος μετά το γρήγορο πέρασμά του από την κινεζική Γκοάν. Άρα πέρα από ελκυστική μπορεί να αποδειχθεί και προσιτή περίπτωση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα χρειαστούν αρκετά χρήματα για να πεισθεί να βάλει την υπογραφή του.

Στην ίδια λίστα έχει προστεθεί το όνομα του Αλβάρο Νεγρέδο, ο οποίος έφυγε το καλοκαίρι από τη Μπεσίκτας και μετακόμισε στην Αλ Νασρ του Ντουμπάι, με την οποία, όμως, τον δεσμεύει συμβόλαιο (έως το καλοκαίρι του 2020). Άρα δεν είναι εύκολο να το σπάσει και να φύγει στην παρούσα φάση.

Τέλος, ενδιαφέρον μπορεί να προκύψει, υπό προϋποθέσεις, και για τον Φερνάντο Γιορέντε, ο οποίος έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι με την Τότεναμ, αλλά δεν αγωνίζεται ιδιαίτερα (6 συμμετοχές, ένα γκολ, μία ασίστ). Με προϋπηρεσία σε Μπιλμπάο, Σεβίλλη, Γιουβέντους, Σουόνσι και με προίκα 166 (54 ασίστ) σε 529 παρουσίες, δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού λόγω και της ιδιοκτησίας της Νότιγχαμ έχει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με τις περισσότερες ομάδες της "Πρέμιερ".

Από 'κει και πέρα, σίγουρα υπάρχουν κι άλλα ονόματα στο συρτάρι των "ερυθρολεύκων". Οι προαναφερθέντες, είναι περιπτώσεις... Κοβάσεβιτς και θα έχει ενδιαφέρον αν επικρατήσει αυτή η τάση, ή υπερισχύσει κάποια άλλη. Έχει σημασία, σε τελική ανάλυση, ποια θα είναι και η εισήγηση του Πέδρο Μαρτίνς. Παράλληλα, είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν και αποχωρήσεις ώστε να γίνει κι ένα απαραίτητο ξεκαθάρισμα, προκειμένου να έρθουν οι επόμενοι, με πρώτο τον Γιώργο Μασούρα του Πανιωνίου που έχει ήδη ανακοινωθεί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ