ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Είναι καλύτερος από τον Αστέρα και θα προκριθεί

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΙΛΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΙΛΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός δείχνει πιο ανταγωνιστικός από τον Ερυθρό Αστέρα, ο οδηγός πρόκρισης υπάρχει και το πλάνο του Μαρτίνς για τους "32" του Europa League είναι έτοιμο.

Όταν πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ομίλων του φετινού Champions League, για τον Ολυμπιακό ο ρεαλιστικός στόχος ήταν αυτός που έχει μπροστά του το βράδυ της Τετάρτης (11/12). Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας... κάβα τον ένα βαθμό της ισοπαλίας με την Τότεναμ στο Καραϊσκάκη, θέλουν μόνο τη νίκη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, ώστε να συνεχίσουν στην Ευρώπη.

Ένα τρίποντο επί των Σέρβων έχει τα άμεσα κέρδη (όπως π.χ. τα 2,7 εκατ. ευρώ) της νίκης, αλλά και το μπόνους της πρόκρισης στους "32" του Europa League. Κυρίως, όμως, έχει το πρεστίζ. Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα με παρουσία στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και θέλει να συνεχίσει και τον Φεβρουάριο σε μια άλλη. Η πρόκληση είναι μπροστά του και οι Πειραιώτες καλούνται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αυτής της αναμέτρησης.

ΑΛΛΟ Η ΕΞΕΔΡΑ…

Οι πρώτοι Σέρβοι οπαδοί έφτασαν ήδη στην Αθήνα. Οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού έχουν ενημερώσει για συγκέντρωση στις 16:00 της Τετάρτης στο Σύνταγμα και από εκεί, με πορεία ως το Καραϊσκάκη. Στο Βελιγράδι, είδαμε και ζήσαμε πολλά, όσον αφορά στη σχέση των οπαδών των δύο ομάδων. Στο Καραϊσκάκη, θα είναι το δεύτερο μέρος, όπου οι Έλληνες φίλοι του Ολυμπιακού θα δείξουν στους Σέρβους του Ερυθρού Αστέρα την αδερφική σχέση.

Άλλο, όμως, τι θα γίνει στην εξέδρα και άλλο μέσα στο ματς. Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς έχει τρεις βαθμούς, αυτούς από τη νίκη επί των «ερυθρολεύκων» του Πέδρο Μαρτίνς στη Σερβία. Με ανατροπή μάλιστα. Στον Ερυθρό Αστέρα κάνει και η ισοπαλία για να είναι αυτός που θα πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης, αλλά στον Ολυμπιακό είναι αποφασισμένοι να μην δώσουν περιθώρια.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ

Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένα καλύτερη ομάδα από τον Ερυθρό Αστέρα. Ακόμη και απέναντι σε Τότεναμ και Μπάγερν Μονάχου, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, ήταν πιο ανταγωνιστικός από τους Σέρβους. Σίγουρα, ο χαρακτήρας του ότι είναι ματς που σου κάνει μόνο η νίκη, δημιουργεί μια επιπρόσθετη πίεση. Στις τάξεις των Πειραιωτών, όμως, υπάρχει η εκτίμηση πως είναι καλύτερη ομάδα, αρκεί βέβαια αυτό να το δείξουν στον αγωνιστικό χώρο.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΜΙΛΑΝ

Οδηγός… πρόκρισης για τον Ολυμπιακό υπάρχει. Πέρσι, στους ομίλους του Europa League τότε, οι Πειραιώτες καλούνταν να πάρουν το τρίποντο και μάλιστα με δύο γκολ διαφορά απέναντι στη Μίλαν. Το 0-0 του ημιχρόνου έδειχνε ότι μόνο με… θαύμα θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, κι, όμως, το ζήσαμε σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά βράδια στο Καραϊσκάκη απέναντι σε ένα σύλλογο με ειδικό βάρος στη φανέλα του. Το ίδιο ουσιαστικά καλούνται να κάνουν και φέτος οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς. Πέρσι, του Πορτογάλου του βγήκε. Και φέτος, καλείται να το κάνει για δεύτερη φορά, με απλή νίκη να του αρκεί αυτή τη φορά.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

Ο Ολυμπιακός θα ολοκληρώσει την προετοιμασία του με προπόνηση που θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Σίγουρα, έχει ειδικό ενδιαφέρον τι θα προκύψει από αυτή, σε ότι έχει να κάνει κυρίως με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ο Έλληνας στόπερ, αναμένεται να προπονηθεί και να τεθεί στη διάθεση του Μαρτίνς. Δεν έχει και λίγα προβλήματα ο 49χρονος προπονητής που δεν θα ήθελε να μπει σε άλλες σκέψεις. Ειδικά όταν εκτός πλάνων του είναι για παράδειγμα ο Ματιέ Βαλμπουενά, με τον Γάλλο να το προσπαθεί μέσω ειδικού προγράμματος στην πατρίδα του, αλλά τα νέα μόνο ευχάριστα να μην είναι από αυτό το μέτωπο.

ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ο Μαρτίνς επιλογές πολλές δεν έχει. Κάθε άλλο. Ουσιαστικά τα... κουκιά, μετρημένα είναι για το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Σα αναμένεται κάτω από τα δοκάρια, αριστερά ο Τσιμίκας, δεξιά ο Ομάρ, στόπερ Σεμέδο και Αβραάμ από τη στιγμή που ο τελευταίος θα είναι "οκ". Στα άκρα Μασούρας και Ποντένσε, στην κορυφή Ελ Αραμπί και μένει η τριάδα στα χαφ. Εκεί που λογικά θα δούμε το γνωστό σχήμα με Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη, αλλά και Καμαρά. Ο Μαρτίνς δεν θέλει να δώσει περιθώρια στους Σέρβους, θέλει να κερδίσει τη μάχη της μεσαίας γραμμής και πιστεύει πως αυτή η κίνηση θα του δώσει τη δυνατότητα να ελέγξει καλύτερα το ματς. Είναι άλλωστε ένα σχήμα που σε ένα δύσκολο ματς εντός των συνόρων, αυτό με την ΑΕΚ, βγήκε. Δεν έχει και άλλες επιλογές άλλωστε ο Μαρτίνς για εκεί, όταν Μπενζιά δεν υπάρχει στο κάδρο και ο Λοβέρα είναι κατώτερος των περιστάσεων. Θυμίζουμε πως εκτός λίστας είναι και ο Σουντανί και γι’ αυτό το παραπάνω σχήμα δείχνει μονόδρομος.

"ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΟΝΤΡΕΣ"

Ένα πράγμα που δεν θέλει να δει ο Πέδρο Μαρτίνς, είναι αντεπιθέσεις από τους Σέρβους. Αρέσκονται στο να το κάνουν αυτό και είναι ένα από τα θέματα που… φωνάζει από χθες κιόλας ο Μαρτίνς. Δεν θέλει σε καμία των περιπτώσεων να βρουν κόντρες οι παίκτες του Μιλόγεβιτς, να μπορέσουν να απειλήσουν τον Σα με αυτόν τον τρόπο. Τον "καίει" λοιπόν να είναι η ομάδα του συγκεντρωμένη, χωρίς εύκολα λάθη και έτσι να πάρει τις στιγμές που θα του αναλογούν και μαζί το τρίποντο της νίκης με την πρόκριση.

ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Είναι αυτονόητο πως μια πρόκριση στους "32" του Europa League, θα δώσει στην ομάδα την ανάλογη ψυχολογία που ψάχνει και για τη συνέχεια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ειδικά όταν την Κυριακή στην Τρίπολη θα περιμένει ο πάντα σκληρός Αστέρας, μετά εμβόλιμη αγωνιστική με την ΑΕΛ στο Καραϊσκάκη και στις 22 Δεκέμβρη ο Βόλος εκτός. Ματς που μπορούν να δώσουν στον Ολυμπιακό νίκες και καλή ψυχολογία ενόψει της διακοπής. Όλα βέβαια στον αγωνιστικό χώρο θα κριθούν και αυτό το ξέρουν όλοι μέσα στο σύλλογο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:


Oλυμπιακός: Ο Ιταλός Ντανιέλε Ορσάτο σφυρίζει το ματς με Ερυθρό Αστέρα
Ολυμπιακός: Δεν επέστρεψε από τη Γαλλία ο Βαλμπουενά, την Τρίτη ξεκαθαρίζει για 18άδα
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ