ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με την Λουκέρνη και το επιβλητικό 4-0.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-0 της Λουκέρνης με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές του να πιάνουν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς στην αναμέτρηση με τους Ελβετούς όπου κορυφαίοι ήταν οι Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο, Φορτούνης και Ποντένσε.

Γιαννιώτης:Δεν χρειάστηκε να κάνει την μεγάλη επέμβαση, ωστόσο είχε υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης και διάβασε σωστά το επιθετικό παιχνίδι της αντίπαλης ομάδας, παίρνοντας τις κατάλληλες θέσεις. Σταθερός όποτε χρειάστηκε, βελτιωμένος με τη μπάλα στα πόδια.

Ελαμπντελαουί: Του πήρε κάνα τέταρτο να πατήσει καλά στο γήπεδο και όταν το έκανε θύμισε τον παλιό καλό Ομάρ, παίρνοντας… κούρσα την δεξιά πλευρά. Συνεχόμενα overlap που έδιναν την ευκαιρία στον Λάζαρο να πατάει περιοχή, σωστές τοποθετήσεις αμυντικά και σιγουριά από τον Νορβηγό διεθνή μπακ, που ταλαιπώρησε τον Σουρπφ σε όλο το ματς.

Ρόντερικ: Με καλές και κακές στιγμές ο στόπερ του Ολυμπιακού, έδειξε ότι θέλει ακόμη χρόνο για να πατήσει καλά στο γήπεδο. Κάλυψε επαρκώς τις επελάσεις του Ομάρ, κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες από τον Ελέκε, έδειξε αναποφάσιστος κάποιες στιγμές με τη μπάλα στα πόδια. Από το δική του επιμονή και οξυδέρκεια ήρθε το 4-0 από τον Γκερέρο. Χωρίς σοβαρό λάθος στο παιχνίδι, αλλά και χωρίς να εμπνέει ακόμη σιγουριά.

Βούκοβιτς: Αλάνθαστος στο ματς ο Σέρβος, πολύ καλός στον αέρα και με σωστές τοποθετήσεις στον χώρο, καθάρισε κάμποσες καταστάσεις πριν εξελιχθούν σε επικίνδυνες. Με ψύχραιμες μεταβιβάσεις, χωρίς περιττές ενέργειες στο παιχνίδι του, έδωσε λύσεις όποτε χρειάστηκε.

Τσιμίκας: Η δεξιά πλευρά της Λουκέρνης θα βλέπει εφιάλτες με τον νεαρό μπακ του Ολυμπιακού. Όργωσε το γήπεδο ο Τσιμίκας, ντρίμπλαρε, πάτησε περιοχή, συνεργάστηκε καλά με τον έτερο «κοντό» της πτέρυγας, απείλησε δύο φορές με γκολ, είχε μια ασίστ και άμεση συμμετοχή στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, δημιούργησε ένα κάρο πονοκεφάλους στην αντίπαλη άμυνα. Εφόσον αυξήσει τα επίπεδα αξιοπιστίας του στα αμυντικά του καθήκοντα, θα αποδειχθεί μια πολύ καλή λύση στο ρόστερ των Πειραιωτών.

Μπουχαλάκης: Ξέροντας το χάντικαπ της ταχύτητας που έχει, απέφυγε τις κακοτοπιές και πήρε μέτρα στην επίθεση μόνο όταν ήταν ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχε κίνδυνος να αφήσει ακάλυπτο τον χώρο του. Κράτησε καλά τη μπάλα και δημιούργησε από χαμηλά με σίγουρες μεταβιβάσεις και πολύ λίγα λάθη. Το ματς ήταν σε τέμπο που βόλευε τον ίδιο, κάτι που εκμεταλλεύτηκε για να δείξει ένα θετικό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο.

Καμαρά: Έχει καλή υποδοχή της μπάλας, αξιόπιστη πρώτη επαφή, ξέρει να βάζει το σώμα του, ενώ αξιοπρόσεκτος είναι ο τρόπος που μπορεί να αλλάζει κατεύθυνση από στάση ή εν κινήσει. Είναι ακόμη άτσαλος στα μαρκαρίσματα του και δυσκολεύεται να πάρει σωστές αποφάσεις όταν δεν έχει τη μπάλα, ειδικά όσον αφορά τις τοποθετήσεις του. Σίγουρα είναι ένας παίκτης που έχει την πρώτη ύλη για να δουλευτεί σωστά και να ωριμάσει στο παιχνίδι του.

Χριστοδουλόπουλος: Τέτοιο ντεμπούτο δεν θα πρέπει να το είχε ονειρευτεί ούτε ο ίδιος. Με φοβερή κεφαλιά – ψαράκι άνοιξε το σκορ, με πλασέ από τα πέντε μέτρα έβαλε τις βάσεις για την επικράτηση. Πάτησε περιοχή, άδειασε την πλευρά για τον Ομάρ, κράτησε και μοίρασε σωστά τη μπάλα, έδωσε αμυντικές καλύψεις. Το σημαντικότερο; Ό,τι στο πρόσωπο του ο Ολυμπιακός βρίσκει μια ισχυρή προσωπικότητα εντός γηπέδου, σε συνδυασμό με τη δεδομένη ποιότητα του ως ποδοσφαιριστής.

Ποντένσε: Μπορεί να κάνει την μπάλα… πατσαβούρα, έχει εξαιρετική τεχνική, καλό timing στις ενέργειες του, ξέρει πότε να συγκλίνει στον άξονα και πότε να κρατήσει αποστάσεις διατηρώντας τη θέση του κοντά στη γραμμή. Του λείπει ακόμη ο ρυθμός και η αυτοπεποίθηση, ωστόσο ο Πορτογάλος εξτρέμ είναι μια ποιοτική προσθήκη και παίκτης που αλλάζει την ταχύτητα σκέψης του Ολυμπιακού μεσοεπιθετικά.

Φορτούνης: Απολαυστικός ο διεθνής μεσοεπιθετικός. Με άμεση συμμετοχή στο δεύτερο γκολ, με αστείρευτη ενέργεια και σερβίρισμα στο τρίτο για τον Γκερέρο, δύο δοκάρια από φάουλ και καταπληκτική ατομική προσπάθεια. Είχε ρυθμό και ένταση στο παιχνίδι του, κράτησε και μοίρασε τη μπάλα σωστά, ντρίμπλαρε, πίεσε στη μεσαία γραμμή. Ενδεικτικές της δουλειάς που έριξε ατομικά πριν την προετοιμασία, οι δύο φάσεις που έμεινε όρθιος στα τζαρτζαρίσματα και πήρε τις κόντρες, με αποτέλεσμα ισάριθμα γκολ. Ο Φορτούνης που περίμεναν καιρό όλοι στον Ολυμπιακό.

Γκερέρο: Μηχανάκι κανονικό, πίεζε με μανία μέχρι τις καθυστερήσεις, δεν σταμάτησε να κινείται στους χώρους, έπαιξε αποτελεσματικά το στήριγμα για την κυκλοφορία της μπάλας, κυνήγησε τις φάσεις. Βγήκε καλά στον χώρο, συνεργάστηκε με τους παίκτες στην πλάτη του. Και φυσικά όλα αυτά με τη συνοδεία δύο τερμάτων στο ενεργητικό του. Το δεύτερο μάλιστα είναι προϊόν εκτέλεσης που βλέπει κανείς από παίκτες πολύ μεγάλης κλάσης. Εξαιρετικός.

Βρουσάι: Αντικατέστησε τον Χριστοδουλόπουλο στο 78’ και έδειξε ότι είναι παίκτης με καλή τεχνική, σωστή υποδοχή της μπάλας, διορατικότητα και ψυχραιμία σε μικρούς χώρους. Ταλέντο έχει, με τη δουλειά μπορεί να φτάσει ψηλά.

Φετφατζίδης: Αντικατέστησε τον Φορτούνη στο 86’ και πρόλαβε να κάνει δύο κοφτές ντρίμπλες, δημιουργώντας προϋποθέσεις υπεραριθμίας στον άξονα.

Τοροσίδης: Μπήκε στις καθυστερήσεις αντί του Καμαρά.

Photo credits: eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ