ΝΟΤΙΓΧΑΜ

Βρέντζος: "Ο Ολυμπιακός θα ήταν η καλύτερη ομάδα στην Championship"

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÃÉÏÕÂÅÍÔÏÕÓ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / JUVENTUS - OLYMPIAKOS / ÏÕÓÉÃÉÏÓ(Á) ÂÑÅÍÔÆÏÓ(Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÃÉÏÕÂÅÍÔÏÕÓ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / JUVENTUS - OLYMPIAKOS / ÏÕÓÉÃÉÏÓ(Á) ÂÑÅÍÔÆÏÓ(Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο CEO της Νότιγχαμ Φόρεστ και επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννης Βρέντζος, μίλησε στο Sport24.gr για τη ζωή στην Αγγλία, τον στόχο της ανόδου στην Premier League και για τον Ολυμπιακό.

Τον Μάιο του 2017 η Νότιγχαμ Φόρεστ ανακοίνωσε ότι ο Γιάννης Βρέντζος αναλαμβάνει την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον εμπιστεύτηκε για το πόστο και στη δεύτερη ποδοσφαιρική ομάδα που αγόρασε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΝΟΤΙΓΧΑΜ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΜΟΛΗΣ

Ο σύλλογος με τα δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα του: "Έχει μεγάλη εμπειρία σε υψηλό επίπεδο γύρω από τις τραπεζικές επενδύσεις, τα χρηματοικονομικά αλλά και τους τομείς του ποδοσφαίρου. Διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος στον Ολυμπιακό από το 2010, επιβλέποντας την αναδιάρθρωση του συλλόγου, ο οποίος είναι από τους πιο ασφαλείς οικονομικά στην Ευρώπη. Πλέον θα μετακομίσει στο Νότιγχαμ για να τρέξει τον σύλλογο ως διευθύνων σύμβουλος. Θα ηγηθεί του αγωνιστικού τμήματος μέσω μιας οργανωμένης δομής ενσωματώνοντας την κουλτούρα υψηλών αποδόσεων και φέρνοντας εις πέρας τους κύριους στόχους της Νότιγχαμ".

Βρέντζος: "Ο Ολυμπιακός θα ήταν η καλύτερη ομάδα στην Championship"

Ύστερα από μια επταετία τίτλων και επιτυχιών στους "ερυθρόλευκους" από το πόστο του διευθύνοντος συμβούλου, ο Γιάννης Βρέντζος ζει με την οικογένειά του στην πόλη της κεντρικής Αγγλίας και έχει το γενικό κουμάντο στη Φόρεστ, φυσικά σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το Sport24.gr ταξίδεψε στο Νότιγχαμ και συζήτησε με τον Κρητικό CEO του ιστορικού συλλόγου.

- Πώς αντιμετωπίζετε αυτή τη νέα κατάσταση εδώ στη Νότιγχαμ. Για αρκετά χρόνια συμμετείχατε στη διοίκηση του Ολυμπιακού και πλέον βρίσκεστε σε ξένη χώρα, με άλλη κουλτούρα.

"Η Νότιγχαμ Φορεστ είναι ένα ένα από τα σημαντικότερα club της Αγγλίας με μία τεράστια ιστορία που όμως βρίσκεται μακριά από τις αγωνιστικές επιτυχίες για ένα σημαντικό διάστημα. Είναι μια διαφορετική κατάσταση για εμάς τόσο λόγω της διαφοράς κουλτούρας όσο και από το γεγονός ότι στον Ολυμπιακό είχαμε μάθει πάντα να πρωταγωνιστούμε. Η φιλοδοξία του κ. Μαρινάκη είναι ακριβώς η ίδια και εδώ, δηλαδή η ομάδα να πρωταγωνιστήσει. Μας φαίνεται περίεργο, έστω και μετά από τόσο καιρό, που βλέπουμε κάποιες φορές νοοτροπίες ανθρώπων που είναι συμβιβασμένοι με την ήττα. Αυτό στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει. Για εμάς προτεραιότητα είναι να αλλάξουμε αυτή τη νοοτροπία, ώστε να διαφοροποιηθούν τα πράγματα και να επιτευχθεί ο στόχος που είναι η άνοδος στην Premier League".

- Αν συμμετείχε στην Championship ο Ολυμπιακός, τι θέση θεωρείτε πως θα καταλάμβανε;

"Το πρωτάθλημα της Championship έχει σημαντικές ιδιαιτερότητες και χαρακτηρίζεται από πολλούς ως το δυσκολότερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, οπότε οι συγκρίσεις δεν είναι εύκολες. Είναι διαφορετικά τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται μια ομάδα για να είναι επιτυχημένη στην Championship. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός, συνολικά σαν ομάδα, είναι καλύτερη από αυτές της Championship. Το μέσο επίπεδο είναι καλύτερο στην Championship, αλλά ο Ολυμπιακός θα ήταν κατά τη γνώμη μου η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία. Μη ξεχνάτε ότι ο Ολυμπιακός πέρυσι απέκλεισε την Burnley, ομάδα που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στη Premier League".

Η διαφορά των εσόδων ανάμεσα σε ομάδες της Premier και της Championshiop είναι άνω των 100.000.000 λιρών

- Τι πρέπει να έχει μια ομάδα στην Championship για να πρωταγωνιστήσει, να ανέβει;

"Το πιο σημαντικό από όλα είναι η ομάδα να έχει καλή νοοτροπία, να έχει παίκτες νικητές, οι οποίοι να μην τα παρατάνε ακόμα και όταν κάτι δεν πάει καλά. Δεν είναι δυνατόν να παίζεις πάντα καλά για 46 παιχνίδια. Είναι σημαντικό η ομάδα να έχει τον χαρακτήρα να αντιμετωπίζει τα αρνητικά αποτελέσματα που είναι δεδομένο ότι θα έρθουν σε μια τέτοια σειρά αγώνων. Ακόμα και η ομάδα που κατακτά το πρωτάθλημα θα χάσει σίγουρα τουλάχιστον οκτώ παιχνίδια κάθε αγωνιστική περίοδο και ομάδες που επιτυγχάνουν την άνοδο μέσω της διαδικασίας των play off έχουν απώλειες άνω των 60 βαθμών κατά τη διάρκεια της περιόδου".

- Πώς κυμαίνονται οι τιμές των εισιτηρίων;

" Γενικώς στην Αγγλία τα ποδοσφαιρικά εισιτήρια είναι ακριβά. Υπάρχουν ομάδες της Championship που χρεώνουν τα εισιτήρια 35 και 40 λίρες ανά παιχνίδι. Εμείς από τη στιγμή που ήρθαμε έχουμε προβεί σε μειώσεις των τιμών και σε επιπλέον προσφορές για ειδικά γκρουπ όπως φιλάθλους μεγαλύτερης ηλικίας, μικρά παιδιά, εφήβους και φοιτητές. Η Νότιγχαμ Φορεστ, παρότι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ομάδες και από αυτές με τη μεγαλύτερη προσέλευση ακόμα και σε σύγκριση με ομάδες της Premier League, προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους φιλάθλους να να δουν τα παιχνίδια μας".

- Πόσα διάρκειας "έκοψε" η Νότιγχαμ Φόρεστ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε;

"Την προηγούμενη χρονιά η Νότιγχαμ Φόρεστ πέτυχε ιστορικό ρεκόρ, διαθέτοντας κοντά στα 22.500 εισιτήρια διαρκείας. Αυτός ήταν ένας ακόμη λόγος που θελήσαμε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα το πλάνο μας για την ανακατασκευή του γηπέδου, ώστε να φτάσουμε τις 38.000 θέσεις και να αποκτήσουμε το μεγαλύτερο γήπεδο στη περιοχή των East Midlands. Ο μέσος όρος εισιτηρίων ήταν πάνω από 28.000 θεατές σε κάθε αγώνα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το γήπεδο ήταν sold out στα περισσότερα παιχνίδια μας ".

- Τα έσοδα που έχει ο Ολυμπιακός και αυτά της Νότιγχαμ μπορούν να συγκριθούν;

"Παρότι υπάρχουν κατηγορίες εσόδων, όπως τα εισιτήρια, από τα οποία η Νότιγχαμ έχει σημαντικά κέρδη, τα έσοδά μας συνολικά είναι λιγότερα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μια ομάδα Championship και τα χρήματα που λαμβάνουν οι σύλλογοι στη Championship δεν μπορύν να συγκριθούν με την Premier League. Είναι τεράστια η διαφορά, άνω των 100.000.000 λιρών ετησίως. Οι ομάδες της Championship που στοχεύουν την άνοδο λειτουργούν με σημαντικές ζημίες".

Γιατί όχι συνεργασία Ολυμπιακού - Νότιγχαμ σε μεταγραφικό επίπεδο;

- Πώς είναι η συνύπαρξή σας με τον προπονητή Μάρτιν Ο' Νιλ και τον βοηθό του Ρόι Κιν;

"Είναι πολύ καλή. Καταλαβαίνουν τη φιλοσοφία μας και τη νοοτροπία νικητή που θέλουμε να εμπεδώσουμε στην ομάδα. Άλλωστε από τα χρόνια της δραστηριοποίησής μας στον Ολυμπιακό έχουμε αποκτήσει σημαντική εμπειρία στο να συνεργαζόμαστε με τεράστιες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου, είτε είναι προπονητές είτε ποδοσφαιριστές. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε την ικανότητα να προσελκύσουμε τέτοιους ανθρώπους και ακολούθως να έχουμε καλή συνεργασία μαζί τους".

- Όλος ο οργανισμός που λέγεται Νότιγχαμ Φόρεστ, πόσα άτομα απασχολεί;

"Το μόνιμο προσωπικό, στη πρώτη ομάδα, την ακαδημία και τις διοικητικές υπηρεσίες είναι περίπου 120 άτομα. ".

- Οι οπαδοί της Νότιγχαμ έχουν ενθουσιαστεί με την ανακατασκευή του νέου γηπέδου. Θεωρείτε ότι θα είναι κατάμεστο το γήπεδο με 38.000 θεατές μετά την ολοκλήρωση των έργων; Μιλήστε μας για την πρωτοβουλία που αναλάβατε.

"Ήταν κάτι που το χρειαζόταν το κλαμπ. Είναι μια ομάδα που έχει την ιστορία, την παράδοση, τον κόσμο και όλες τις προϋποθέσεις να βρίσκεται στην Premier League. Για να είσαι στην πρώτη κατηγορία χρειάζεσαι ένα σύγχρονο γήπεδο και σύγχρονες εγκαταστάσεις για τους παίκτες και τους φιλάθλους σου. Άρα αυτό ήταν προτεραιότητα για τον κ. Μαρινάκη. Έπειτα από μελέτες που κάναμε, είδαμε ότι μπορούμε να φτάσουμε τη χωρητικότητα στις 38.000 θέσεις. Στόχος μας είναι να βρίσκεται η Νότιγχαμ Φόρεστ στην Premier League πριν από την ολοκλήρωση των έργων. Παρότι η ομάδα βρίσκεται μακριά από την Premier League εδώ και 20 χρόνια, βλέπουμε ότι το γήπεδο είναι κατάμεστο. Θεωρούμε ότι το γήπεδο θα είναι sold out".

- Θα υπάρξει συνεργασία με τον Ολυμπιακό σε επίπεδο παικτών;

"Οι δύο ομάδες έχουν τους δικούς τους στόχους, συμμετέχουν σε απαιτητικά πρωταθλήματα, στα οποία πρέπει να πρωταγωνιστούν, και ο Ολυμπιακός έχει επίσης τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Οι δυο ομάδες λειτουργούν ανεξάρτητα με μοναδικό γνώμονα την αγωνιστική τους επιτυχία. Προσπαθούμε να αναπτύξουμε κάποιες συνεργασίες σε επίπεδο scouting και ανάπτυξη παικτών μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε επίπεδο ακαδημιών αφού και τα δυο clubs έχουν εξαιρετικές ακαδημίες. Όταν υπάρχουν ευκαιρίες συνεργασίας σε επίπεδο μεταγραφικό που μπορεί να είναι επωφελείς και για τις δύο πλευρές, αυτό γίνεται πάντα με αντικειμενικά κριτήρια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αποστολή SPORT 24 στο Νότιγχαμ: "Ο Μαρινάκης έφερε πίσω τη χαρά μας"
Μάρτιν Ο' Νιλ: "Με τη Φόρεστ στο Champions League"
Ράνταλ: "Η Νότιγχαμ θα πετύχει, όπως ο Ολυμπιακός"
Αποστολή SPORT 24 στο Νότιγχαμ: Αυτό θα είναι το νέο City Ground
Δουρέκας: "Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου, η Νότιγχαμ Φόρεστ ευθύνη"
TAGS ΝΟΤΙΓΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ