ΝΟΤΙΓΧΑΜ

Νότιγχαμ Φόρεστ: Με δέκα παίκτες της ακαδημίας κόντρα στην Τσέλσι

Chelsea's Tariq Lamptey vies for the ball with Nottingham Forest's Yuri Ribeiro, left, and Tyrese Fornah, right, during an English FA Cup third round soccer match between Chelsea and Nottingham Forest at Stamford Bridge in London, Sunday, Jan. 5, 2020. (AP Photo/Ian Walton)
Chelsea's Tariq Lamptey vies for the ball with Nottingham Forest's Yuri Ribeiro, left, and Tyrese Fornah, right, during an English FA Cup third round soccer match between Chelsea and Nottingham Forest at Stamford Bridge in London, Sunday, Jan. 5, 2020. (AP Photo/Ian Walton) AP

Η Νότιγχαμ Φόρεστ κατέβηκε να αντιμετωπίσει την Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ με δέκα παίκτες που προέρχονται από την ακαδημία της. Εντυπωσιακή κίνηση που δείχνει τη δουλειά που γίνεται στη "Nigel Doughty Academy".

Το απόγευμα της Κυριακής (5/1) η Νότιγχαμ Φόρεστ κλήθηκε να παίξει στο Λονδίνο με την Τσέλσι για τον τρίτο γύρο του FA Cup (32). Μπορεί τελικά να ηττήθηκε με 2-0 και να αποκλείστηκε, αλλά η κίνηση του Σαμπρί Λαμουσί να κατεβάσει ομάδα με δέκα ποδοσφαιριστές που προέρχονται από την ακαδημία ήταν εντυπωσιακή.

Από αυτούς τους δέκα, οι πέντε ήταν στο βασικό σχήμα. Ο τερματοφύλακας Τζόρνταν Σμιθ, ο κεντρικός αμυντικός Μάικλ Ντόουσον, ο μέσος Ράιαν Γέιτς, ο εξτρέμ Άλεξ Μάιτιν και ο επιτελικός μέσος Μπρέναν Τζόνσον. Ο κεντρικός χαφ Ταϊρίς Φόρνα πέρασε ως αλλαγή, το ίδιο συνέβη με τον μεσοεπιθετικό Γιασίν Εν-Νεΐα, ενώ στον πάγκο έμειναν οι Τζόρνταν Γκάμπριελ, Λίαμ Σόουλ και Τζορτζ Σέλβεϊ. Με άλλα λόγια, από τους 14 παίκτες που αγωνίστηκαν στο Στάμφορντ Μπριτζ, οι μισοί ήταν προϊόντα των ακαδημιών της Φόρεστ.

Ο Γκάρι Μπραζίλ, υπεύθυνος της ακαδημίας της Νότιγχαμ, είχε δηλώσει στο Sport24.gr: "Η ακαδημία της Νότιγχαμ Φόρεστ είναι μία από τις καλύτερες στη χώρα, αναμφισβήτητα. Υπάρχουν ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ, με καλύτερες εγκαταστάσεις και περισσότερο προσωπικό. Εμείς δημιουργούμε παίκτες, τους ανεβάζουμε στην πρώτη ομάδα και στο μέλλον θα ακολουθήσουν περισσότεροι. Στο κομμάτι της ακαδημίας ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι φτάνεις στην κορυφή. Πάντα προσπαθείς να πετύχεις ακόμα περισσότερα. Πάντα υπάρχουν περισσότερα πράγματα για να πετύχεις".

Ο τεχνικός της Νότιγχαμ Φόρεστ, Σαμπρί Λαμουσί, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι στόχος της ομάδας του δεν είναι η διάκριση στο FA Cup, αλλά το μυαλό όλων είναι πώς θα μπορέσει να επιτευχεί η άνοδος στην Premier League. Στην Championship οι Ρεντς βρίσκονται στην 4η θέση με 43 βαθμούς, έχοντας ωστόσο παιχνίδι λιγότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΝΟΤΙΓΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ