ΝΟΤΙΓΧΑΜ

Νότιγχαμ Φόρεστ: Η "μαύρη λίστα" του Μάρτιν Ο'Νιλ

Ireland soccer coach Martin O'Neill speaks during a press conference at Parken stadium in Copenhagen, Denmark, Friday, Nov. 10, 2017. Denmark will host the first of two World Cup qualifying play-off matches between Denmark and Ireland on Saturday. (Jens Dresling/Ritzau Foto via AP) DENMARK OUT
Ireland soccer coach Martin O'Neill speaks during a press conference at Parken stadium in Copenhagen, Denmark, Friday, Nov. 10, 2017. Denmark will host the first of two World Cup qualifying play-off matches between Denmark and Ireland on Saturday. (Jens Dresling/Ritzau Foto via AP) DENMARK OUT AP

Η Νότιγχαμ Φόρεστ ξεκινά το σχεδιασμό της νέας χρονιάς και ήδη δέκα παίκτες του τωρινού ρόστερ εκτιμάται ότι θ' αποχωρήσουν από τους "ρεντς". Δείτε ποιοι δεν υπολογίζονται από τον Μάρτιν Ο'Νιλ και ποιοι ίσως εξελιχθούν σε υποψήφιους στόχους του Ολυμπιακού.

Θα δώσει τη μάχη της μέχρις εσχάτων, αν και τα βαθμολογικά περιθώρια έχουν στενέψει. Η Νότιγχαμ Φόρεστ βρίσκεται μετά από 39 ματς - επτά απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν - στην 8η θέση της βαθμολογίας της Championship με 57 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την 6η θέση (εκεί βρίσκεται η Άστον Βίλα με 60 βαθμούς) που δίνει το εισιτήριο για τα playoffs ανόδου στην Premier League.

Ο ιδιοκτήτης των "ρεντς", Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως όλα δείχνουν, θα κρατήσει στην τεχνική ηγεσία τον 67χρονο Ιρλανδό προπονητή, Μάρτιν Ο'Νιλ και σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, "Nottingham Post", αναμένεται γενναίο ξεσκαρτάρισμα για την επόμενη σεζόν.

Δέκα παίκτες από το τωρινό ρόστερ δεν θα φορέσουν την κόκκινη φανέλα, είτε γιατί δεν υπολογίζονται, είτε γιατί θα επιστρέψουν στην ομάδα από την οποία παραχωρήθηκαν δανεικοί. Από την ομάδα του Νότιγχαμ αναμένεται, επίσης, ν' αποχωρήσουν και παίκτες που την τρέχουσα σεζόν αγωνίζονται δανεικοί σε άλλες ομάδες.

Ονόματα όπως οι Στίβεν Χέντερσον, Ντιόγκο Γκονσάλβες, Πελέ, Ουαγκέ, Μπονατίνι και Ανσαριφάρντ θα μπορούσαν ενδεχομένως να ταιριάξουν στο προφίλ του Ολυμπιακού για πρώτη ή εναλλακτική λύση.

Ξεκινάμε από τη "μαύρη λίστα" του Μάρτιν Ο'Νιλ. Από την πρώτη στιγμή της άφιξής του ο Ιρλανδός κατέστησε σαφές ότι δεν υπολογίζει σ' ένα γκρουπ παικτών. Η σεζόν φθάνει στο τέλος της και οι αποχωρήσεις προδιαγεγραμμένες.

Ας δούμε ποιοι παίκτες θ' αποχωρήσουν από το "City Ground", καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται στο πλάνο της επόμενης σεζόν...

ΣΤΙΒΕΝ ΧΕΝΤΕΡΣΟΝ (30 ΕΤΩΝ, ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ)

Ο 30χρονος Ιρλανδός γκολκίπερ ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς και πλέον παρακολουθεί τα ματς της Νότιγχαμ από την εξέδρα. Άλλωστε, πέρασε το πρώτο μισό της σεζόν στη Γουίκομπ ως δανεικός. Το συμβόλαιό του εκπνέει τον Ιούνιο και είναι σίγουρο ότι θητεία του στους ρεντς λαμβάνει τέλος.

ΜΙΚΑΕΛ ΧΕΦΕΛΕ (28 ΕΤΩΝ, ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ)

Ο Αΐτορ Καράνκα υπολόγιζε στον 28χρονο Γερμανό κεντρικό αμυντικό, με τον Βάσκο τεχνικό έπαιξε 15 φορές στην Championship και τις 13 εξ αυτών στο αρχικό σχήμα. Ο Μάρτιν Ο' Νιλ δεν υπολογίζει στον πρώην κεντρικό αμυντικό των Χάντερσφιλντ, Ντινάμο Δρέσδης, Γκόιτερ Φιρτ και Ουντερχάχινγκ. Το συμβόλαιό του με τους "ρεντς" εκπνέει το 2021.

ΛΙΑΜ ΜΠΡΙΝΤΚΑΤ (29 ΕΤΩΝ, ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ)

Η χρονιά ήταν χαμένη για τον 29χρονο Άγγλο αμυντικό μέσο. Ενώ την περασμένη ήταν βασικός, φέτος φόρεσε τη φανέλα της ομάδας από το Νότιγχαμ μόνο κάτι δευτερόλεπτα στις καθυστερήσεις του ματς με τη Νότιγχαμ. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2020, αλλά είναι σαφές ότι δεν υπολογίζεται. Μάλιστα, τα βρετανικά ΜΜΕ αφήνουν αιχμές για τη φυσική του κατάσταση.

ΤΖΕΪΜΙ ΓΟΥΟΡΝΤ (32 ΕΤΩΝ, ΕΞΤΡΕΜ)

Εδώ και χρόνια δεν έχει πείσει ότι αξίζει θέση στο ρόστερ της ομάδας. Γι' αυτό και οι δανεισμοί από τη Φόρεστ διαδοχικοί. Αρχικά παραχωρήθηκε στην Μπάρτον, έπειτα σε Κάρντιφ και Τσάρλτον. Το συμβόλαιο του 32χρονου Άγγλου αριστερού εξτρέμ τελειώνει στο τέλος της σεζόν και σίγουρα δεν θ' ανανεωθεί.

Υπάρχουν όμως και παίκτες που ανήκουν στο ρόστερ της Νότιγχαμ, έχοντας αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού από άλλες ομάδες. Μερικοί εξ αυτών δεν έχουν πείσει για την ανάγκη να επεκταθεί ο δανεισμός τους ή ν' αποκτηθούν με κανονική αγορά, γι' άλλους είτε το πρώτο είτε το δεύτερο ενδεχόμενο μοιάζει αναπόφευκτο.

ΝΤΙΟΓΚΟ ΓΚΟΝΣΑΛΒΕΣ (22 ΕΤΩΝ, ΕΞΤΡΕΜ)

Ο 22χρονος Πορτογάλος αριστερός εξτρέμ, ο οποίος ανήκει στον πασίγνωστο ατζέντη Ζόρζε Μέντες, παραχωρήθηκε στην αρχή της σεζόν δανεικός από την Μπενφίκα. Μόλις επτά συμμετοχές, ο δρόμος είναι ένας. Της επιστροφής στους "αετούς" της πορτογαλικής πρωτεύουσας.

ΠΕΛΕ (27 ΕΤΩΝ, ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ)

Ο 27χρονος διεθνής με τη Γουινέα-Μπισάου, αλλά μεγαλωμένος (κυριολεκτικά και ποδοσφαιρικά στην Πορτογαλία) αμυντικός μέσος, Πελέ, αποκτήθηκε δανεικός από τη Μονακό. Χρόνο δεν είχε στους Μονεγάσκους, χρόνο δεν βρήκε και τους ρεντς. Μόλις τέσσερις συμμετοχές, επιστροφή στη γαλλική ομάδα.

ΜΟΛΑ ΟΥΑΓΚΕ (28 ΕΤΩΝ, ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ)

Αποκτήθηκε από την Ουντινέζε με τη μορφή δανεισμού, αλλά έπαιξε όλα κι όλα τρία ματς. Ο 28χρονος Γάλλος κεντρικός αμυντικός - διεθνής με το Μάλι - θα επιστρέψει στην ομάδα του Φρίουλι. Ίσως για να παραχωρηθεί ξανά δανεικός, καθώς πριν τη Νότιγχαμ ήταν δανεικός στη Γουότφορντ.

ΣΑΪΝΤΙ ΓΙΑΝΚΟ (23 ΕΤΩΝ, ΔΕΞΙΟΣ ΜΠΑΚ)

Ο 23χρονος Ελβετός με ρίζες από την Γκάμπια δεξιιός μπακ, Σάιντι Γιάνκο, έχει αγωνιστεί 14 φορές στη δεύτερη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος την τρέχουσα σεζόν. Μόλις δύο ορμώμενος από τον πάγκο, οι 12 εξ αυτών στο αρχικό σχήμα. Επικρατέστερο σενάριο η επιστροφή του στην Πόρτο, από την οποία παραχωρήθηκε δανεικός.

ΚΑΡΙΜ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ (29 ΕΤΩΝ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ)

Ο 29χρονος Ιρανός διεθνής φορ έφυγε από τον Ολυμπιακό, καθώς δεν αποτέλεσε επιθετική προτεραιότητα για τον Πέδρο Μαρτίνς. Στη Νότιγχαμ παραχωρήθηκε δανεικός στο τέλος της θερινής μεταγραφικής περιόδου, αγωνίστηκε όμως ελάχιστα.

Μόλις εννιά συμμετοχές, στο σύνολο 150 λεπτά συμμετοχής. Μία μόνο φορά βρέθηκε στο αρχικό σχήμα. Βέβαια μεσολάβησε και η συμμετοχή του στο Κύπελλο Εθνών Ασίας με την εθνική ομάδα της πατρίδας του. Στην Αγγλία εκτιμούν ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, ενδεχομένως για να παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός σε άλλη ομάδα.

ΛΕΟ ΜΠΟΝΑΤΙΝΙ (25 ΕΤΩΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ)

Στην παρελθούσα (χειμερινή) μεταγραφική περίοδο απασχόλησε έντονα τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, ο Μάριος Μπράνκο - τεχνικός διευθυντής του Δικεφάλου - φέρεται να ταξίδεψε στην Αγγλία για χάρη του στην αναζήτηση του αντί-Πρίγιοβιτς (τελικά επιλέχθηκε ο Κάρολ Σβιντέρσκι).

Τελικά, η Γουλβς τον παραχώρησε δανεικό στη Νότιγχαμ. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα επιθυμούσε να μείνει στη Φόρεστ (5 συμμετοχές), το σενάριο μοιάζει απίθανο για τον 25χρονο Βραζιλιάνο φορ.

ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΚΩΝ

Η Νότιγχαμ έχει στο ρόστερ της παίκτες που παραχώρησε δανεικούς προς απόκτηση λεπτών συμμετοχής σε άλλες ομάδες. Το ρεπορτάζ της "Nottingham Post" εκτιμά ότι ο Παναγιώτης Ταχτσίδης - βασικός με τη Λέτσε - θα μείνει ελεύθερος, όπως κι ο Απόστολος Βέλλιος για τον οποίον διαβάσατε στο ρεπορτάζ του Sport24.gr.

Ο 24χρονος μέσος Τζορτζ Γκραντ πέρασε τη χρονιά στη Μάνσφιλντ, ο 24χρονος Αμερικανός δεξιός εξτρέμ Γκμπόλι Αριμπίγι στη σκωτσέζικη Μάδεργουελ, ο 23χρονος Σκωτσέζος επιθετικός, Τζέισον Κάμινγκς, στη Λούτον, ο 24χρονος Άγγλος επιθετικός, Ζακ Κλαφ στη Ροτσντέιλ, ο 21χρονος Άγγλος δεξιός μπακ, Άνταμ Κρουκς στην Πόρτ Βέιλ.

Το μέλλον όλων των προαναφερθέντων δεν βρίσκεται στο City Ground.

TAGS ΝΟΤΙΓΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ