ΝΟΤΙΓΧΑΜ

Νότιγχαμ: Ανέλαβε τεχνικός διευθυντής ο Μοντέστο

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÑÉÅÊÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / RIJEKA - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÑÉÅÊÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / RIJEKA - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής scouting του Ολυμπιακού, Φρανσουά Μοντέστο, ανάλαβε το πόστο του τεχνικού διευθυντή στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Στο πλευρό του και ο Ζοζέ Ανιγκό.

Ο Φρανσουά Μοντέστο, ο οποίος έως τώρα ήταν επικεφαλής scouting του Ολυμπιακού, είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής της Νότιγχαμ Φόρεστ όπως ανακοίνωσε ο Αγγλικός σύλλογος το απόγευμα της Τρίτης (15/10) σε μια κίνηση που αιφνιδίασε τους πάντες. Καθώς ο Γάλλος εδώ και λίγους μήνες είχε σημειώσει σε συνέντευξη του πως θα εργάζεται και για τους δυο συλλόγους.

Στο πλευρό του θα βρίσκεται και ο Ζοζέ Ανιγκό ο οποίος το προηγούμενο διάστημα είχε συνεργασία με τον Γάλλο πρώην ποδοσφαιριστή.

Η σχετική ανακοίνωση της Νότιγχαμ αναφέρει:

"Η Νότιγχαμ Φόρεστ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρόσληψη του Φρανσουά Μοντέστο στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Ο Μοντέστο είχε μια μεγάλη καριέρα ως παίκτης στην Ευρώπη παίζοντας για περισσότερα από 600 παιχνίδια σε Μονακό, Κάλιαρι, Ολυμπιακό και Μπαστιά.

Στη Μοναχό είχε πάνω από 200 συμμετοχές ανάμεσα τους το Champions League και το UEFA για έξι σεζόν ενώ ήταν τρίτος στο πρωτάθλημα του 2005 και πήγε στον τελικό του Κυπέλλου το 2010.

Στην Ελλάδα ο Μοντέστο έπαιζε τακτικά στο Champions League με τον Ολυμπιακό, κέρδισε τρία πρωταθλήματα και δυο Κύπελλα.

Αφού ολοκλήρωσε την καριέρα του ως παίκτης, επέστρεψε στον Ολυμπιακό ως Chief Scout. Σε αυτό το πόστο κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και δυο φορές προκρίθηκε στο Champions League. Καθώς επέβλεπε τις μεταγραφές του Ολυμπιακού έφτασαν σημαντικοί παίκτες όπως οι Ποντένσε, Σα, Καμαρά, Σισέ.

Ο Μοντέστο τώρα προσθέτει εμπειρία στα αποδυτήρια της Νότιγχαμ, γίνεται επικεφαλής των μεταγραφών της πρώτης ομάδας".

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ Ο ΑΝΙΓΚΟ

Ο αγγλικός σύλλογος, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη, ανακοίνωσε και την πρόσληψη του Ζοζέ Ανιγκό ως επικεφαλής του τμήματος διεθνών μεταγραφών.

Ο Γάλλος, πρώην προπονητής, το προηγούμενο διάστημα είχε εμπλακεί σε αρκετές μεταγραφές του Ολυμπιακού με αποκορύφωμα την απόκτηση του Ματιέ Βαλμπουενά.

"Η Νότιγχαμ είναι στην ευχάριστη θέση ν' ανακοινώσει την πρόσληψη του Ζοζέ Ανιγκό ως επικεφαλής Διεθνών Μεταγραφών. Ο Ανιγκό έρχεται στην ομάδα μετά από μεγάλο μπαγκράουντ επιτυχίας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, έχοντας κομβικό ρόλο στην επιτυχία της Μαρσέιγ από το 2002.

Ο Γάλλος ξεκίνησε την καριέρα του ως διευθυντής της ακαδημίας της γαλλικής ομάδας, εποπτεύοντας την ανάπτυξη σταρ όπως οι Νασρί, Σεϊντού Κεϊτά, Φλαμινί, Αντρέ και Ζορντάν Αγιού πριν προβιβαστεί σε προπονητή της πρώτης ομάδας.

Οδήγησε τη Μαρσέιγ στον τελικό του τελικού Κυπέλλου UEFA το 2004, καθοδηγώντας μεγάλα ονόματα όπως οι Ντρογκμπά, Μπαρτέζ, Μαρλέ και οδηγώντας τους στην έβδομη θέση στο πρωτάθλημα. Μετά ως γενικός διευθυντής, ο Ανιγκό πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα, τρία Κύπελλο, πέντε προκρίσεις σε Champions League και τέσσερις σε UEFA Cup βοηθώντας να κλείσουν παίκτες όπως οι Ντρογκμπά, Ριμπερί, Βαλμπουενά και Μπεν Αρφά.

Ο Ανιγκό ήταν επίσης προπονητής της Εσπεράνς και των Λεβαδειακού και Πανιωνίου στην Ελλάδα. Τώρα θα εποπτεύει τις διεθνείς μεταγραφές της Νότιγχαμ".

TAGS ΝΟΤΙΓΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ