ΝΟΤΙΓΧΑΜ

Η Νότιγχαμ Φόρεστ στη μεγαλύτερη μάχη που έγινε ποτέ

Η Νότιγχαμ Φόρεστ στη μεγαλύτερη μάχη που έγινε ποτέ

Η διαφορά της πρωτοπόρου της Championship Γουέστ Μπρομ με τη δέκατη Τσάρλτον σε έντεκα ματς είναι μόλις τέσσερις βαθμοί. Η Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη βρίσκεται στη μεγαλύτερη μάχη ανόδου που έγινε ποτέ.

Ανέκαθεν οι "μάχες" για την άνοδο στην Premier League μέσω της Championship ήταν αμφίρροπες και συναρπαστικές. Η φετινή, ωστόσο, μοιάζει να είναι η πιο σφιχτή, η μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Και μέσα στις ομάδες που διεκδικούν τον προβιβασμό αξίας 120.000.000 ευρώ είναι η Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η ολοκλήρωση της 11ης αγωνιστικής βρίσκει τον ιστορικό σύλλογο με τα δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών σε θέση απευθείας ανόδου. Με έξι νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα έχει 22 βαθμούς, όσους ακριβώς η πρωτοπόρος Γουέστ Μπρομ, καθώς μετρά καλύτερη διαφορά τερμάτων σε σχέση με τη Φόρεστ (+1).

Ενδεικτικό της απίθανης φετινής μάχης είναι το γεγονός ότι η διαφορά από την πρώτη θέση μέχρι τη δέκατη είναι αυτή τη στιγμή τέσσερις βαθμοί. Η δέκατη Τσάρλτον δηλαδή μετρά 18 βαθμούς. Μιλάμε ασφαλώς για ένα πρωτάθλημα 46 αγωνιστικών. Όποιος αντέξει. Μέχρι στιγμής καμία ομάδα δεν έχει μπορέσει να πάρει διαφορά, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη άλλες χρονιές με ομάδες όπως η Γουλβς και η Νόριτς.

Η Φόρεστ έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα κατά την τρέχουσα σεζόν. Η αξία του ρόστερ, πάντως, δεν είναι η μεγαλύτερη. Φανταστείτε ότι το πιο ακριβό σύνολο το έχει δημιουργήσει η Φούλαμ, η οποία έχει κρατήσει παίκτες από την Premier League, με συνέπεια η αξία να ανέρχεται στα 136.000.000. Οι "κότατζερς", όμως είναι 7οι, δείγμα της τεράστιας δυσκολίας που υπάρχει στο αγγλικό πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας.

Chelsea's Antonio Ruediger, right, fights for the ball with Nottingham Forest's Daryl Murphy during the English FA Cup third round soccer match between Chelsea and Nottingham Forest at Stamford Bridge in London, Saturday, Jan. 5, 2019. (AP Photo/Alastair Grant)
Chelsea's Antonio Ruediger, right, fights for the ball with Nottingham Forest's Daryl Murphy during the English FA Cup third round soccer match between Chelsea and Nottingham Forest at Stamford Bridge in London, Saturday, Jan. 5, 2019. (AP Photo/Alastair Grant) AP

Τη Φούλαμ ακολουθει η ουραγός της κατάταξης Στόουκ (117 εκατ. ευρώ), η 21η Χάντερσφιλντ (101 εκατ. ευρώ), η 5η Λιντς (90 εκατ. ευρώ), η πρωτοπόρος Γουέστ Μπρομ (81 εκατ. ευρώ), ενώ η Νότιγχαμ Φόρεστ καταλαμβάνει την 7η θέση της σχετικής λίστας με 71 εκατ. ευρώ. Οι "Ρεντς", που αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους με τον Μάρτιν Ο΄Νιλ, διάλεξαν τον Γάλλο -με καταγωγή από την Τυνησία - Σαμπρί Λαμουσί για την τεχνική ηγεσία και προφανώς δεν το έχουν μετανιώσει. Προ ημερών ισχυροποίησαν το staff με την πρόσληψη των Φρανσουά Μοντεστό και Ζοζέ Ανιγκό, αν και βέβαια αμφότεροι τη βοήθησαν στη μεταγραφική περίοδο.

Τώρα, απλά, επισημοποιήθηκε η συνεργασία. Η Daily Mail κάνει λόγο για μια αναγεννημένη Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά και για τη μεγαλύτερη μάχη ανόδου που ενδεχομένως έγινε ποτέ.

Οι άνθρωποι της Φόρεστ είχαν παραδεχτεί στο Sport24.gr ότι ο μοναδικός στόχος είναι η άνοδος στην Premier League και στην παρούσα φάση βρίσκονται εκεί που θέλουν, γνωρίζοντας ότι ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς...

Δείτε τη βαθμολογία:

Η επόμενη αγωνιστική (12η):

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

Κάρντιφ - Σέφιλντ (21.45)

Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Μπλάκμπερν - Χάντερσφιλντ (14.30)

Μπάρνσλεϊ - Σουόνσι (17.00)

Μπρέντφορντ - Μίλγουολ (17.00)

Τσάρλτον - Ντέρμπι Κάουντι (17.00)

Χαλ - ΚΠΡ (17.00)

Λιντς - Μπέρμιγχαμ (17.00)

Λούτον - Μπρίστολ Σίτι (17.00)

Μίντλεσμπρο - Γουέστ Μπρομ (17.00)

Ρέντινγκ - Πρέστον (17.00)

Στόουκ - Φούλαμ (17.00)

Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Γουίγκαν - Νότιγχαμ Φόρεστ (16.00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αποστολή SPORT 24 στο Νότιγχαμ: "Ο Μαρινάκης έφερε πίσω τη χαρά μας"
Αποστολή SPORT 24 στο Νότιγχαμ: Αυτό θα είναι το νέο City Ground
Ράνταλ: "Η Νότιγχαμ θα πετύχει, όπως ο Ολυμπιακός"
Βρέντζος: "Ο Ολυμπιακός θα ήταν η καλύτερη ομάδα στην Championship"
Τζόνι Όουεν: "Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού προκάλεσαν επανάσταση στη Νότιγχαμ"
TAGS ΝΟΤΙΓΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ