ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Μονεμβασιώτης: "Κακό χωριό τα λίγα σπίτια"

Μονεμβασιώτης: "Κακό χωριό τα λίγα σπίτια"
Μονεμβασιώτης (C) AMUZICA | DREAMSTIME.COM

Ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης υποστήριξε ότι αποχωρεί από τον Απόλλωνα Σμύρνης και ότι η σημερινή διοίκηση θα λειτουργεί ως υπηρεσιακή. Xαρακτήρισε "κατάρα" την "Αναγέννηση" και έκανε λόγο για μασονία.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Πέμπτη (19/10) η οικογένεια Μονεμβασιώτη, που έχει στην ιδιοκτησία της την ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης. Σε αυτή ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, ανέλυσε τους λόγους που αποχωρεί από την ομάδα, υποστηρίζοντας ότι από εδώ και στο εξής "θα λειτουργήσουμε ως υπηρεσιακή διοίκηση. Μείωση προσωπικού, το θέμα προπονητικού κλείνει, περιορίζεται το μπάτζετ και πληρώνονται μόνο τα απαραίτητα για να μην υπάρξουν προβλήματα στην ομάδα".

Αναφέρθηκε στη διαμάχη με την "Αναγέννηση", έκανε λόγο για μασονία στην ομάδα, ενώ στάθηκε σε αυτούς που χτύπησαν τον Γιώργο Κασναφέρη, στην υπάλληλο που χτυπήθηκε και στις απειλές για ξυλοδαρμό στον προπονητή ακαδημιών του Απόλλωνα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΩΤΗΣ:

"Φεύγουμε για να γίνουμε πάλι κανονικοί άνθρωποι"

"Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε τον χρόνο σας και είστε σήμερα εδώ. Θα μπορούσε κάποιος να μας χαρακτηρίσει μια εσωστρεφής διοίκηση. Τον τελευταίο καιρό διαβάζουμε διάφορα δημοσιεύματα που είναι υποθετικά και προέρχονται από λάθος πληροφόρηση. Συμπληρώθηκαν 3.5 χρόνια από τη στιγμή που η οικογένειά μας ενεπλάκη με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ασχολούμαστε με την ομάδα 1.300 μέρες. Το ποδόσφαιρο για εμάς ήταν ένα άθλημα, μια πηγή χαράς. Δυστυχώς κατάντησε για εμάς να πηγαίνουμε στο γήπεδο και να φεύγουμε στεναχωρημένοι και απογοητευμένοι. Με τη σημερινή μας παραίτηση θα προσπαθήσουμε να γίνουμε κανονικοί άνθρωποι. Οι εξελίξεις του Απόλλωνα τρέχουν. Μετά από ένα ατυχές αποτέλεσμα κόντρα στην Κέρκυρα, ακολούθησε μια ανακοίνωση που βασίστηκε σε τέσσερα σκέλη.

Μίλησε για σωματεία που έχουν διακριτική αντιμετώπιση. Μετά απ' αυτήν την ανακοίνωση δεν ακούσαμε έναν δημοσιογράφο να πει κάτι για το διαιτητή, που ήταν καθόλα άριστος. Όμως μετά την κόκκινη που του υποδεικνύει ο 4ος βγάζει μια ένοχη στάση, θέλοντας να τελειώσει το παιχνίδι χωρίς να αφήσει κάποιον με το παράπονο. Ενώ ήταν ματς που ίσως να έγιναν και 15 λεπτά καθυστέρηση, έδειξε μόνο τρία λεπτά και αγνόησε 15' που ήταν ποδοσφαιριστές στο έδαφος. Το δεύτερο θέμα που θίξαμε ήταν η παραδοχή αποτυχίας όσον αφορά στελέχη και ποδοσφαιριστές. Τελείωσε ο μήνας του μέλιτος με τους παίκτες και τα στελέχη. Το πρόβλημά είναι ότι βρίσκονται σε μια ομάδα που δεν έχει πρόβλημα. Επίσης, έγινε σαφές ότι οι άνθρωποι της σημερινής διοίκησης αποχωρούν από τον Απόλλωνα. Έχουμε χλευαστεί επειδή έχουμε τολμήσει να το πούμε αυτό άλλες δύο φορές. Η θέση της εταιρίας είναι καθαρή, έχει μηδενικές υποχρεώσεις και ψάχνουμε τον τρόπο να απεμπλακούμε.

Μονεμβασιώτης: "Κακό χωριό τα λίγα σπίτια"
Έκτορας - Παναγιώτης Μονεμβασιώτης

"Ο κ. Βελλής μας είπε ότι δεν ενδιαφέρεται"

Δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα ενδιαφερόμενος από πουθενά. Πήραμε πρωτοβουλία και ήρθαμε σε επαφή με κάποιους σοβαρούς επιχειρηματίες αλλά δεν θέλουν να εμπλακούν σ' αυτό το ποδόσφαιρο. Έγινε μια σημαντική επαφή με τον κύριο Βελλή, όπου μας απάντησε ότι «δεν επιθυμώ να εμπλακώ με τα διοικητικά του Απόλλωνα ούτε τώρα ούτε στο μέλλον. Από εδώ και στο εξής και για όσο χρειαστεί θα λειτουργήσουμε ως υπηρεσιακή διοίκηση. Μείωση προσωπικού, το θέμα προπονητικού κλείνει, περιορίζεται το μπάτζετ και πληρώνονται μόνο τα απαραίτητα για να μην υπάρξουν προβλήματα στην ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να μεταβιβάσουμε τις μετοχές. Αν δεν υπάρξει κάποιος ενδιαφερόμενος, θα κοιτάξουμε να προσφέρουμε τις μετοχές σ' έναν ανεξάρτητο σύλλογο, όπως είναι ο σύλλογος "Αναγέννηση", ο οποίος πολεμά τις προσπάθειές μας. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που δημιουργούν κρίση.

Είναι αυτοί που ήταν με το μέρος της προηγούμενης διοίκησης. Είναι αυτοί που χτύπησαν τον κύριο Κασναφέρη. Όταν νικούσε η ομάδα ήταν στεναχωρημένοι, όταν δεν ανέβηκε η ομάδα ήταν χαρούμενοι γιατί πίστευαν ότι θα έρθουμε σε δύσκολη θέση και θα αποχωρήσουμε. Χτύπησαν μια υπάλληλο την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα απειλούν με ξυλοδαρμό τον προπονητή ακαδημιών του Απόλλωνα. Θα κινηθούμε νομικά. Δημιουργούν συνεχώς κρίσεις. Επειδή δεν αντέχουμε άλλο αυτό το μπούλινγκ που γίνεται σε εμάς, αποχωρούμε. Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό θα θυμίσω ότι παραλάβαμε την ομάδα χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο και την πήγαμε στους τέσσερις του Κυπέλλου, μπήκαμε στα μπαράζ με ΑΕΚ και Απόλλωνα. Στο μίνι πρωτάθλημα ο Απόλλωνας βγήκε πρώτος και στη γενική βαθμολογία τρίτος γιατί δεν μπήκε στα μπαράζ με βαθμούς.

Άρα την πρώτη χρονιά η ομάδα πετυχαίνει σχεδόν την άνοδο. Τη δεύτερη χρονιά υπήρξε αποτυχία με το -6 λόγω λάθους προπονητή. Στον τρίτο χρόνο η ομάδα πετυχαίνει την άνοδο. Στον 4ο χρόνο αναλαμβάνει ο κύριος Κασναφέρης εκτελεστικός διευθυντής. Επειδή δεν έχουμε χρόνο να ασχολούμαστε εμείς με την ομάδα, πιστεύουμε στο αγγλικό μοντέλο και γι αυτό βάλαμε σ' αυτό τον πόστο τον κύριο Κασναφέρη. Είναι ο καλύτερος στην κατηγορία σ' αυτό που κάνει, είναι πολύ οργανωτικός. Ο Κασναφέρης θα φύγει την ημέρα που θα παραχωρήσουμε και την τελευταία μετοχή. Το ότι είναι στον πάγκο και μιλάει λίγο παραπάνω, είναι λόγω του ότι είναι παραπάνω αυθόρμητος.

Μονεμβασιώτης: "Κακό χωριό τα λίγα σπίτια"
Μονεμβασιώτης

"Υπάρχει μασονία, μαύρισε η ψυχή μας"

Πάμε στο σήμερα. Η εικόνα της ομάδας μας δεν είναι καλή, παρόλα αυτά δεν είναι καταστροφική. Υπολείπεται μόλις τρεις βαθμούς από την θέση της σωτηρίας. Χρειάζεται δουλειά, λίγη ενίσχυση. Έχουν γίνει επενδύσεις. Η ομάδα δημιούργησε γραφεία της ΠΑΕ, ανακαίνισε τους χώρους της Ριζούπολης, πήρε βοηθητικά αυτοκίνητα, αγόρασε πούλμαν. Το μόνο που δεν έχει υλοποιήσει είναι το προπονητικό κέντρο. Χώρος έχει βρεθεί και είναι στη διαδικασία απόκτησης, αλλά η διαδικασία αγοράς παγώνει. Σας είπα ότι αντιμετωπίζουμε τρομερή πίεση από κάποιους ανθρώπους που μας δημιουργούν πρόβλημα. Για έναν λόγο αποχωρούμε. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε και να αποδεχτούμε την αχαριστία του κόσμου του Απόλλωνα. Στα χρόνια της παρακμής έμειναν 300 ενεργοί οπαδοί. Οι 280 είναι μαζί μας και είναι αυτοί οι 20 που προκαλούν συνεχόμενες κρίσεις.

Με λίγα λόγια "κακό χωριό τα λίγα σπίτια". Δεν έχουμε βοήθεια από πουθενά, δεν έχουμε λόγο να συνεχίσουμε. Μαύρισε η ψυχή μας. Φεύγουμε γιατί οι άλλοι 280 δεν καλύπτουν αυτούς τους 20 που δημιουργούν το πρόβλημα. Αυτούς εμείς τους αντιμετωπίζουμε. Ο Απόλλων έχει πάνω από το κεφάλι του μία κατάρα και αυτή η κατάρα λέγεται "Αναγέννηση". Υπάρχει μασονία στον Απόλλωνα. Μαύρισε η ψυχή μας. Έχει διχαστεί ο κόσμος".

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ:

"Το πρόβλημα των παικτών, ότι δεν έχουν πρόβλημα"

"Οι σχέσεις μας με τον κ. Βελλή είναι άριστες, τον σεβόμαστε και τον τιμούμε. Θα θέλαμε να έχει βγει και να έχει μιλήσει. Να μας αφήσουν οι αυτοαποκαλούμενοι φίλοι του να κάνουμε τη δουλειά μας. Πρόσφατα ο υπουργός μίλησε για την βοήθεια του Απόλλωνα για την εξυγίανση της Λίγκας. Η ΠΑΕ Απόλλων παρουσίασε μια επιτροπή 10 στελεχών. Το πλάνο αυτό προέβλεπε την εξυγίανση της Football League. Έκαναν τους ανθρώπους του Απόλλωνα στην άκρη. Έχουν καταφέρει να λειτουργούν με λιγότερα χρήματα, αλλά δεν έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν το εμπορικό σκέλος της πρότασής μας.

Ο κύριος Μάντζιος έφυγε ως πετυχημένος. Στην κάθε μεταγραφή μπήκαν τρεις υπογραφές. Αυτή του προπονητή, του Τσέλιου και του Κασναφέρη. Η ευθύνη είναι συνολική, διότι εμείς ως διοίκηση επιλέξαμε αυτούς τους συνεργάτες. Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία μεταγραφή του Ιανουάριο. Στεναχωριόμαστε που φεύγουμε, αλλά δεν αντέχουμε. Ήδη υπάρχουν αναταραχές, παίκτες ζητάνε συναντήσεις. Καλό είναι να νιώσουν και αυτοί λίγο ανασφάλεια γιατί το πρόβλημά τους είναι ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Δεν έχουν δώσει οι νέοι παίκτες σπουδαία βοήθεια στην ομάδα. Δεν έχουν κάνει και εξ αρχής, όμως, σωστά πράγματα. Στο μόνο παιχνίδι που είχαμε κατοχή ήταν το τελευταίο. Ο Απόλλωνας δούλευε κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και στο επιθετικό όχι τόσο. Δεν φτάνει η ομάδα στην αντίπαλη περιοχή, δεν κάνει φάσεις.

Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα μείνει στην κατηγορία. Δεν έχει τόσο καλούς παίκτες όσο προσδοκούσαμε και με βάση τα όσα χρήματα δώσαμε, αλλά ο Απόλλωνας ό,τι αγοράζει το αγοράζει ακριβά. Ο Απόλλωνας ότι συμφωνεί το πληρώνει μέχρι και το τελευταίο ευρώ και δεν φωνάζει τους παίκτες να τους πει "Σου χρωστάω τόσα, πάρε τα μισά και φύγε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Παραχωρείται ο Απόλλων (με αυτή την εικόνα!)
Οικογένεια Μονεμβασιώτη: "Αποτύχαμε"

Photo credits: Fcapollon.gr

TAGS ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ