ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Από τη Football League στο Champions League

Από τη Football League στο Champions League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ ανακοίνωσε την απόκτηση του Ουκρανού επιθετικού, Ρουσλάν Φομίν, ο οποίος πριν από δύο χρόνια αγωνιζόταν στη Football League με τη φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης.

Το ημερολόγιο έδειχνε 12 Φεβρουαρίου του 2016 όταν ο Απόλλων Σμύρνης ανακοίνωνε την απόκτηση του Ουκρανού φορ, Ρουσλάν Φομίν, στην προσπάθειά του να ανέβει από τη Football League στη Super League Σουρωτή.

Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" δεν τα κατάφερε εκείνη τη σεζόν, καθώς της αφαιρέθηκαν αρκετοί βαθμοί έχοντας ξεπεράσει το επιτρεπόμενο όριο χρησιμοποίησης αλλοδαπών ποδοσφαιριστών σε ένα ματς κι έχασε το "τρένο της ανόδου".

Ο Φομίν, ο οποίος ήλθε στην Αθήνα ορμώμενος από το Καζακστάν (Ατιράου) ενώ στο παρελθόν αγωνίστηκε στο Αζερμπαϊτζάν (Γκαμπάλα) και σε ομάδες της πατρίδας του (Αρσενάλ Χαρκίβ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Μεταλίστ Χαρκίβ, Ζόρια Λουχάνσκ, Ιλίτσιβετς και Τσερνομόρετς Οδησσού), έφυγε στο τέλος της σεζόν με έξι εμφανίσεις (μόλις τρεις εξ' αυτών στο αρχικό σχήμα) και κανένα γκολ.

Από τη Football League στο Champions League

Επέστρεψε στην πατρίδα του Ουκρανία για να φορέσει τη φανέλα της Μαριούπολ. Ο διεθνής στα επίπεδα Κ18, Κ19, Κ20 και Κ21 Ουκρανός φορ τα πήγε περίφημα (την τρέχουσα σεζόν έχει πέντε γκολ) κι έτσι επέστρεψε στο Ντόνετσκ.

Η Σαχτάρ ανακοίνωσε την απόκτησή του κι έτσι ο Φομίν από τη Football League ετοιμάζεται να ζήσει τη μαγεία του Champions League (παίζει με τη Ρόμα στους 16), ενώ η νέα του ομάδα οδηγεί την κούρσα του ουκρανικού πρωταθλήματος της τρέχουσας σεζόν. Έχει μετά από 19 ματς 42 βαθμούς και βρίσκεται στην πρώτη θέση της συνολικής κατάταξης.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ