ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

Σιλιδαργάκης: "Έχει μικρύνει πολύ η ψαλίδα"

Σιλιδαργάκης: "Έχει μικρύνει πολύ η ψαλίδα"
Σιλιδαργάκης

Ο Χάρης Σιλιγαρδάκης μιλά στο Sport24.gr για το "τρένο" που ονομάζεται Καλλονή, την ομάδα ραμμένη και κομμένη πάνω στους παίκτες που υπάρχουν, ενώ ζητά από τους φορείς να βρουν λύση στο γηπεδικό (video)

Σχεδόν κάθε χρονιά υπάρχει μία ομάδα, από αυτές που κερδίζουν την άνοδο στην Superleague, που καταφέρνει και αποτελεί την έκπληξη της σεζόν. Όπως όλα δείχνουν η ΑΕΛ Καλλονής κερδίζει αυτόν τον τίτλο για τη περίοδο που διανύουμε.

Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα (3 νίκες σε 4 παιχνίδια), αλλά η γενικότερη εικόνα που παρουσιάζει στον αγωνιστικό χώρο και σε πείθει πως υπάρχει πλάνο κομμένο και ραμμένο πάνω στους ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν το ρόστερ.

Αυτή ήταν και η πρώτη μας ερώτηση στον Χάρη Σιλιγαρδάκη, που ξέρει την ομάδα απ έξω και ανακατωτά (2.5 χρόνια στην Καλλονή).

"Είναι μέρος του τρόπου που αγωνιζόμαστε. Από το καλοκαίρι έχει γίνει καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι και προσαρμοζόμαστε πάνω στους παίκτες που διαθέτουμε.

Έχουμε ορισμένους ποδοσφαιριστές με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και γρήγορους στην κόντρα που εξυπηρετούν το σύστημα που χρησιμοποιεί ο προπονητής μας", είπε αρχικά ο έμπειρος άσος στο Sport24.gr.

Μιας και μιλήσαμε για την τακτική, ας αναφερθούμε και στον Γιάννη Μαντζουράκη. Ήρθε, έφυγε και ξαναγύρισε φέτος.

"Αυτή τη φορά ελπίζουμε να κάτσει για αρκετό διάστημα στην ομάδα. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Είναι ένας έμπειρος προπονητής που ξέρει τι θέλει από την ομάδα.

Δουλεύει μεθοδικά και η παρουσία του σίγουρα είναι καταλυτική της πορείας που πραγματοποιούμε. Μακάρι να μείνει για πολύ καιρό στην ομάδα ακόμα και όταν έρθουν τα δύσκολα αποτελέσματα".

Μέχρι στιγμής πάντως τα έχετε πάει εξαιρετικά. Τρίτη νίκη και μάλιστα με εύκολο διπλό στην Ριζούπουλη.

"Μπορεί το σκορ να δείχνει πως τα πράγματα ήταν εύκολα, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ο Απόλλωνας είναι καλή ομάδα και όπως ήταν λογικό μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση με τη βοήθεια του κόσμου.

Βέβαια το δεύτερο ημίχρονο μας άνηκε ολοκληρωτικά, αφού καταφέραμε και σκοράραμε τρία τέρματα. Δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο".

Για την "τρελή" πορεία της ομάδας, τόνισε: "Η αλήθεια είναι πως δεν το περιμέναμε, μην είμαστε και ψεύτες, όμως το καλοκαίρι έγινε σωστή δουλειά στην προετοιμασία και παιχνίδι με παιχνίδι βγαίνει αυτό στο γήπεδο. Πάντως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως στόχος μας παραμένει η παραμονή".

Δεν είναι κρίμα που ο κόσμος της Μυτιλήνης δεν έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά την ομάδα; "Πραγματικά είναι κρίμα αυτό που συμβαίνει. Βιώνουμε μία απίστευτη ταλαιπωρία και για μας αλλά και για τον κόσμο που δεν έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την ομάδα από κοντά.

Πρέπει οι υπεύθυνοι να βρουν μία λύση. Δεν μπορεί η ομάδα, με αυτή την πορεία, να βρίσκεται μακριά από την έδρα της."

Κλείνοντας μία τελευταία ερώτηση μιας και είσαι έμπειρος ποδοσφαιριστής. Βλέπεις μεγάλες διαφορές ανάμεσα στην δεύτερη και την πρώτη κατηγορία, ειδικά, φέτος;

"Ειλικρινά, τώρα, δεν βλέπω μεγάλες διαφορές. Αν εξαιρέσουμε 3-4 ομάδες, όλες οι υπόλοιπες βράζουν στο ίδιο καζάνι. Τολμώ να πω πως η περσινή football league ήταν πιο δύσκολη.

Υπήρχε απίστευτη πίεση, πολλές μεγάλες ομάδες που διεκδικούσαν την άνοδο, καυτές έδρες και φυσικά όλα αυτά κάτω από δύσκολες συνθήκες (γήπεδα κτλπ). Γινόταν πραγματική μάχη".

TAGS ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ