ΒΕΡΟΙΑ

Τα αίτια για τον κατήφορο της Βέροιας

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΒΕΡΟΙΑ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Καλί EUROKINISSI SPORTS

Η Βέροια είναι καθηλωμένη στην τελευταία θέση της Super League, στο -3 από τον προτελευταίο Ηρακλή, και ο αγωνιστικός κατήφορος έχει αιτίες: "Αφλογιστία", τρομερά αμυντικά λάθη και ατού που δεν "τραβάνε".

Στην τελευταία θέση της Super League βρίσκεται η Βέροια ύστερα από 24 αγωνιστικές. Απομένουν έξι ματς και η "Βασίλισσα του Βορρά" είναι 16η στον πίνακα με 13 βαθμούς και απολογισμό 2 νίκες, 7 ισοπαλίες και 15 ήττες. Ο προτελευταίος Ηρακλής είναι στο +3, ενώ ο Λεβαδειακός στο +4.

Η πορεία που πραγματοποιεί εφέτος η ομάδα της Ημαθίας έχει αιτίες. Αρχικά, μιλάμε για μια διοίκηση η οποία έχει αλλάξει πέντε προπονητές. Ξεκίνησε το καλοκαίρι ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος και ακολούθησαν οι Αλέκος Βοσνιάδης, Θωμάς Γράφας, Απόστολος Τερζής και Ράτκο Ντόστανιτς. Πόσο εύκολο είναι για μια ομάδα να αποκτήσει συνοχή όταν καλούνται να την κοουτσάρουν πέντε διαφορετικοί προπονητές;

Μετά την αποχώρηση του Θωμά Γράφα, κατά τη θητεία του οποίου η Βέροια ήταν σε θέση παραμονής και πήρε θετικά αποτελέσματα (νίκη με Λεβαδειακό, ισοπαλίες με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Πλατανιά, Παναιτωλικό, Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΛ), έχουν ακολουθήσει επτά παιχνίδια. Σε αυτούς τους αγώνες έχει σημειωθεί μόνο ένα γκολ, στην εντός έδρας ήττα (1-2) από τον Ολυμπιακό.

Ο απολογισμός από τότε; Επτά διαδοχικές ήττες και 20 γκολ παθητικό. Η μακεδονική ομάδα διαθέτει τη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 11 τέρματα, αλλά και τη χειρότερη άμυνα (46 παθητικό). Είναι και το γεγονός ότι ατού της ομάδας δεν έχουν καταφέρει να "τραβήξουν". Ο Πάμπλο Βίτι που σκόραρε δύο φορές, στο δεύτερο μισό αποτέλεσε παρελθόν (το συμβόλαιό του βέβαια δεν έχει λυθεί).

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΒΕΡΟΙΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΒΕΡΟΙΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Καπετάνος και αυτός έχει σημειώσει μόλις δύο γκολ, ο Τζέφρι Σαρπόνγκ που ήρθε ως το μεγάλο όνομα έχει βρει τρεις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά από αυτόν άπαντες περίμεναν περισσότερα και από εκεί και πέρα ένα γκολ από Τόνι Κάλβο, Κριστιάν Μίλιεβιτς, Παναγιώτη Λινάρδο και Σωτήρη Μπαλάφα.

Ειδικά στα τελευταία παιχνίδια τα σοβαρά αμυντικά λάθη κοστίζουν σημαντικά. Με τον Πλατανιά ο Γκαέλ Αντονιάν άφησε την ομάδα με δέκα παίκτες από το 22', με τον Παναθηναϊκό ο Κριστιάν Μίλιεβιτς έκανε χέρι και υπεδείχθη πέναλτι στα πρώτα λεπτά, με τον ΠΑΟΚ ο Μ οχαμαντού Σισοκό έκανε τραγικό λάθος στο 17ο λεπτό και έτσι άνοιξε το σκορ ο Δικέφαλος.

Η Βέροια καλείται από εδώ και στο εξής να κάνει υπέρβαση. Πρέπει να αλλάξει ριζικά την εικόνα της για να εξασφαλίσει την παραμονή. Από εδώ και στο εξής ακολουθούν τα παιχνίδια με Κέρκυρα (εντός), Λεβαδειακός (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), Παναιτωλικό (εκτός), Αστέρα Τρίπολης (εντός) και Ξάνθη (εκτός).

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΒΕΡΟΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ