ΞΑΝΘΗ

Ο Ράσταβατς στην Εθνική Σερβίας

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ράσταβατς EUROKINISSI SPORTS

Μεγάλη διάκριση, τιμή και σαφώς αναγνώριση για τον Μίλαν Ράσταβατς και φυσικά για την ομάδα της Ξάνθης. Ο Μίλαν Ράσταβατς πάει Μουντιάλ με την εθνική Σερβίας.

Ο Σέρβος τεχνικός της Θρακικής ομάδας, που ήδη στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα κερδίζει τις εντυπώσεις με τη δουλειά του και τη βαθμολογική θέση της ομάδας του Χρήστου Πανόπουλου, έδωσε τα χέρια με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας του και εντάσσεται άμεσα στο προπονητικό επιτελείο της Εθνικής Ανδρών.

Θυμίζουμε ότι η Σερβία έχει προκριθεί για το Μουντιάλ της Ρωσίας και ο Μούσλιν λίγο μετά την πρόκριση απομακρύνθηκε από τη θέση του. Νέος τεχνικός ανέλαβε ο Μλάντεν Κρσταιτς, ο οποίος αναζητούσε έναν προπονητή ικανό, φιλόδοξο και ύστερα από εξοντωτικό σκάουτινγκ επέλεξε τον 44χρονο τεχνικό της Ξάνθης.

Ο Ράσταβατς μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες αιφνιδιάστηκε από την πρόταση, αλλά επειδή ήταν άκρως τιμητική, είπε το ναι με μία προϋπόθεση. Να συναινέσει και το αφεντικό της ομάδας. Ο Χρήστος Πανόπουλος ζήτησε να μάθει πότε πρέπει να λείψει ο Ράσταβατς και φυσικά ξεκαθάρισε πως δεν τον αφήνει ελεύθερο. Άρα και του χρόνου ο Σέρβος θα βρίσκεται στον πάγκο της ελληνικής ομάδας. Συνεπώς για ένα διάστημα θα πρέπει να λειτουργεί ωςpart-timer.

Η δικαίωση του Πανόπουλου

Ο έμπειρος παράγοντας είδε την πρόταση αυτή ως διαφήμιση της δουλειάς που γίνεται στην ομάδα του και μετά από ώριμη σκέψη άναψε το πράσινο φως. Ο Ράσταβατς μάλιστα ξεκινάει άμεσα, καθώς θα βρίσκεται στον πάγκο της Σερβίας στο προσεχές φιλικό με το Μαρόκο. Ο 44χρονος προπονητής σύμφωνα με τους Σέρβους αποτελεί προσωπική επιλογή του τεχνικού διευθυντή της Ομοσπονδίας και του Κρσταιτς, ο οποίος θέλει ένα δυνατό τιμ για να παρουσιάσει μία ανταγωνιστική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Πανόπουλος το καλοκαίρι επέλεξε τον Ράσταβατς απορρίπτοντας άλλα πιο λαμπερά ονόματα, πήρε ένα ρίσκο μετά τη σιγουριά με τον Λουτσέσκου και βλέπει ότι δικαιώνεται. Και παρ' ότι δεν τον έχω συναντήσει ποτέ τον Πανόπουλο, είμαι βέβαιος πως λειτουργεί πολύ μεθοδικά στο θέμα του προπονητή. Δεν εξηγούνται αλλιώς τόσες επιτυχίες. Μώρε μπράβο του. Στέλνει προπονητή η Ξάνθη στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν είναι και λίγο. Και σίγουρα αποτελεί τιμή και διαφήμιση για το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο.

TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ