ΞΑΝΘΗ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, το ωτοστόπ και οι συγκρίσεις με τον Μιρτσέα

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, το ωτοστόπ και οι συγκρίσεις με τον Μιρτσέα
Λουτσέσκου INTIME SPORTS

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου συνεχίζει το περίφημο κοουτσάρισμα στην Ξάνθη και ο Ρουμάνος δημοσιογράφος Βιορέλ Γκριγκόριου γράφει στο Sport24.gr για τον συμπατριώτη του προπονητή. Η ανάγκη να σταματήσει η σύγκριση με τον πατέρα του, Μιρτσέα, και το περίφημο ωτοστόπ στο Βουκουρέστι.

Έργο του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι και το εφετινό ξεκίνημα της Ξάνθης στη Super League. Ύστερα από τρία παιχνίδια οι ακρίτες έχουν κατορθώσει να κρατήσουν στο μηδέν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αλλά και να νικήσουν τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, μια έδρα που δεν είχε γνωρίσει ήττα στην κανονική διάρκεια πρωταθλήματος από τον Απρίλιο του 2013.

Οι περισσότεροι μιλούν για την προσφορά του Ρουμάνου προπονητή στην ομάδα της Θράκης και πόσο την έχει αλλάξει από πέρυσι που ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία. Μην ξεχνάμε ότι ήταν ο 46χρονος που οδήγησε τη Skoda στον τελικό του Κυπέλλου, άσχετα εάν εκεί ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο. Για λογαριασμό του Sport24.gr ο Ρουμάνος δημοσιογράφος Βιορέλ Γκριγκόριου, του τηλεοπτικού δικτύου "DigiSport TV Romania", έγραψε για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, τον οποίο έχει ζήσει τα προηγούμενα χρόνια κατά του θητεία του τελευταίου σε Μπρασόφ, Ραπίντ Βουκουρεστίου και Πετρολούλ Πλοϊέστι.

Ο Σολτάνι "σκότωσε" τον Ατρόμητο, η Ξάνθη 1-0 στο Περιστέρι

Ο Γκριγκόριου περιγράφει τον άνθρωπο Λουτσέσκου και φέρνει στη δημοσιότητα ιστορίες από τη ζωή και την καριέρα του νυν προπονητή της Ξάνθης. Τότε που εκνευρισμένος έφυγε από το στάδιο του Βουκουρεστίου και έκανε ωτοστόπ, η ανάγκη του να σταματήσουν να τον συγκρίνουν με τον πατέρα του και νυν προπονητή της Σαχτάρ, Μιρτσέα, αλλά και η θέση του αντιπροέδρου στη Ραπίντ.

"Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ο κλασικός άνθρωπος του ρουμάνικου ποδοσφαίρου: Έχει στυλ, είναι διακριτικός και σοβαρός. Για πολλά χρόνια «υπέφερε» από τις συγκρίσεις που γίνονταν με τον πατέρα του, Μιρτσέα. Ήταν πολύ δύσκολο να συνεχίσει να ακούει τις συγκρίσεις που κατά καιρούς άκουγε και διάβαζε να γίνονται, πόσω μάλλον να συνεχίσει σε αυτό το χώρο. Αλλά τα κατάφερε. Ύστερα από μια καριέρα ως παίκτης στην οποία κατέγραψε πάνω από 250 συμμετοχές στη Ρουμανία, έγινε αντιπρόεδρος της Ραπίντ.

Εντυπωσίασε γιατί ήξερε να οργανώνει και να διαπραγματεύεται με ιδανικό τρόπο όταν ερχόταν η περίοδος των μεταγραφών. Στο τέλος του 2003 ψηφίστηκε ως "ο ηγέτης του ρουμάνικου ποδοσφαίρου"... Φαντάσου ότι εκείνη τη χρονιά βοήθησε αγωνιστικά τη Ραπίντ να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Και οι δύο τερματοφύλακες είχαν τραυματιστεί και ο προπονητής Μιρτσέα Ρέντνικ του ζήτησε βοήθεια. Να μπει και να παίξει. Παρότι δεν είχε αγωνιστεί τους τελευταίους έξι μήνες, προπονήθηκε για μια εβδομάδα και έπαιξε πάρα πολύ καλά. Το όνειρό του όμως ήταν να κοουτσάρει και μέσα σε μια δεκαετία μάζεψε τρόπαια, θαυμασμό, χειροκρότημα και έζησε μοναδικές στιγμές.

Λουτσέσκου: "Προσηλωμένοι στη νοοτροπία μας"

Τον Σεπτέμβριο του 2005 καθοδηγούσε τη Ραπίντ και απέκλεισε τη Φέγενορντ από τη συνέχεια του UEFA. Νίκη με 1-0 στο Βουκουρέστι και 1-1 στην Ολλανδία. Φανταστική πρόκριση για μια ομάδα όπως η Ραπίντ. Ο Λουτσέσκου όμως ήταν έξαλλος διότι ο ιδιοκτήτης δεν τον πίστευε και ήθελε να τον απολύσει πριν από τους αγώνες με τη Φέγενορντ. Μετά τον αγώνα στο Βουκουρέστι έφυγε μόνος από το στάδιο, χωρίς αυτοκίνητο και χωρίς χρήματα. Σταμάτησε ένα λεωφορείο σε μια γέφυρα, ο οδηγός τον αναγνώρισε και του είπε ότι θα τον πάει όπου θέλει. Ήταν μια στιγμή που όλοι μας είχαμε αντιληφθεί πλέον ότι δεν είναι πλέον ο γιος του Μιρτσέα Λουτσέσκου, αλλά ο Ραζβάν Λουτσέσκου".

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, το ωτοστόπ και οι συγκρίσεις με τον Μιρτσέα

(Ο Ρουμάνος δημοσιογράφος Βιορέλ Γκριγκόριου του τηλεοπτικού δικτύου "DigiSport TV Romania)

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ