ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Έρικ Γέντρισεκ είναι τα 2/3 της φετινής Ξάνθης

Ο Έρικ Γέντρισεκ είναι τα 2/3 της φετινής Ξάνθης
Γέντρισεκ

Ο Έρικ Γέντρισεκ είναι το σημείο αναφοράς και στην φετινή Ξάνθη. Ο Σλοβάκος έχει σημειώσει τα έξι από τα εννέα γκολ των ακριτών στη Super League και από δικά του τέρματα έχουν προέλθει οι 10 από τους 15 βαθμούς.

Η ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής της Super League βρίσκει την Ξάνθη στην 5η θέση της βαθμολογίας. Μια ομάδα με χαμηλό μπάτζετ, που έχει τον τρόπο να "χτυπάει" Ευρώπη, κυρίως χάρη στις επιλογές του τεχνικού της διευθυντή, Γιάννη Παπαδημητρίου. Μία από τις καλύτερες κινήσεις που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια είναι ο Έρικ Γέντρισεκ.

Ο Σλοβάκος επιθετικός έχει σημειώσει φέτος έξι γκολ. Από τα εννέα της ομάδας του στη Super League, τα έξι είναι δικά του. Τα έξι τέρματά του, μάλιστα, έχουν χαρίσει 10 βαθμούς. Από τους 15 που έχει "μαζέψει" η Ξάνθη, αυτός έχει δώσει τους δέκα. Ο Γέντρισεκ είναι τα 2/3 της φετινής Ξάνθης, μετά και το νικητήριο τέρμα του στον αγώνα της Δευτέρας (29/10) με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Δείτε τα παιχνίδια στα οποία έχει σκοράρει και έχει χαρίσει βαθμούς στην ομάδα του:

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΜΑΤΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΚΟΛ
16/09/18 Ξάνθη - Παναιτωλικός 1-1 Ισοφάρισε στο 42'
08/10/18 Ξάνθη - ΑΕΛ 1-0 Το γκολ της νίκης στο 82'
21/10/18 Λεβαδειακός - Ξάνθη 1-2 Το γκολ της νίκης στο 70'
29/10/18 Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 Το γκολ της νίκης στο 77'

Πέρυσι, από τα 11 γκολ που πέτυχε με την Ξάνθη, στην οποία αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, τα έξι χάρισαν στην ομάδα του οκτώ βαθμούς. Το συμβόλαιο του 32χρονου στράικερ εκπνέει το καλοκαίρι και φυσικά είναι δεδομένη η πρόθεση της ΠΑΕ να τον κρατήσει στο ρόστερ και τη νέα σεζόν.

Ο Σλοβάκος, με θητεία μεταξύ άλλων σε Φράιμπουργκ, Καϊζερσλάουτερν, Σάλκε και Κότμπους, έχει χριστεί 37 φορές διεθνής με την εθνική του ομάδα, στην οποία τελευταία φορά κλήθηκε στις 26 Μαΐου 2014. Έπειτα από οκτώ αγωνιστικές, ο φορ της Ξάνθης είναι δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα μετά τον Ευθύμη Κουλούρη που έχει επτά (έξι γκολ έχει και ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς).

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ