ΞΑΝΘΗ

Ντιμιτρόφ: "Έχουμε φιλοδοξίες φέτος"

Ντιμιτρόφ: "Έχουμε φιλοδοξίες φέτος"
Ντιμιτρόφ Ζάιρο INTIME SPORTS

Ο Νικολάι Ντιμιτρόφ μίλησε για το δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ξάνθης, το λόγο που επέλεξε τους Ακρίτες και τους στόχους του.

Θετικές είναι οι εντυπώσεις του Βούλγαρου μεσοεπιθετικού Νικολάι Ντιμιτρόφ από την Ξάνθη και το ελληνικό πρωτάθλημα στις πρώτες 50 μέρες στη χώρα μας. Ο 27αχρονος άσος μίλησε επίσης στο σάιτ της ομάδας για τους στόχους του και τα δύσκολα ματς που έχει δώσει η Skoda τις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

Βρίσκεσαι στην SKODA ΞΑΝΘΗ εδώ και δύο μήνες περίπου. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τη νέα σου ομάδα;

"Η SKODA ΞΑΝΘΗ είναι μία πολύ οργανωμένη ομάδα κι αυτό το καταλαβαίνει κανείς εύκολα. Αν θέλει ένας παίκτης να μεγαλώσει ποδοσφαιρικά τολμώ να πω πως είναι ιδανική επιλογή γιατί παρέχει όλες τις ανέσεις σε έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Αναφορικά με την πόλη της Ξάνθης, παρότι δεν βγήκα πολύ έξω παρατήρησα ότι υπάρχουν όλες οι ανέσεις κάτι που και για ένα ποδοσφαιριστή είναι τέλειο".

Συγκριτικά με το πρωτάθλημα της Τουρκίας όπου αγωνιζόσουν, τι διαφορές έχεις εντοπίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα;

"Στην Τουρκία παίζουν πιο δυνατά και με περισσότερη έμφαση στο τακτικό κομμάτι. Στην Ελλάδα από ότι έχω δεν μέχρι στιγμής, υπάρχει η ιδέα του να παίζουν ποδόσφαιρο οι ομάδες, να προσπαθούν να δημιουργήσουν. Τουλάχιστον αυτές είναι οι πρώτες μου εντυπώσεις με τις ομάδες που αντιμετωπίσαμε. Αυτή νομίζω πως είναι η κυριότερη διαφορά κι αν το δει από την πλευρά του θεατή, είναι καλύτερα στην Ελλάδα".

Η SKODA ΞΑΝΘΗ μετά από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει 5 βαθμούς. Πως σου φαίνεται αυτό το ξεκίνημα;

"Νομίζω πως είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σ’ αυτό. Είναι πέντε βαθμοί όμως γνωρίζουμε πως και τα άλλα παιχνίδια θα είναι δύσκολα για μας".

Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος στα επόμενα παιχνίδια από την ξανθιώτικη ομάδα; Κατά σειρά ακολουθούν οι αναμετρήσεις με Ολυμπιακό, Ηρακλή, Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης.

"Είναι σημαντικό ότι έχουμε σωστή νοοτροπία ζητώντας τη νίκη. Αν συνεχίσουμε έτσι με την ίδια νοοτροπία και την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Όπως και να έχει, πάνω στη νοοτροπία και στις ικανότητές μας θα στηριχθούμε και στη συνέχεια".

Συνηθίζεται το… «ταμείο» να γίνεται στο τέλος, όμως πως φαντάζεσαι το φινάλε αυτής της αγωνιστικής σαιζόν;

"Είμαστε μία φιλόδοξη ομάδα και όσο περνά ο καιρός βλέποντας τις ομάδες στο πρωτάθλημα, πιστεύω ότι έχουμε ελπίδες για τους στόχους μας και στους δύο θεσμούς. Βέβαια στο ποδόσφαιρο κανείς δεν μπορεί να πει από την αρχή αν θα πετύχει τους στόχους του. Είμαι αισιόδοξος πάντως κι εγώ αλλά και οι συμπαίκτες μου, πως θα κάνουμε μία πολύ καλή χρονιά".

Προσωπικά έχεις αγωνιστεί και στα τρία πρώτα παιχνίδια στη δεξιά πλευρά του μεσοεπιθετικού τομέα. Πως ήταν οι πρώτες σου αγωνιστικές εμπειρίες;

"Πέρσι η ομάδα είχε μία πολύ καλή σαιζόν. Όσοι ήρθαμε στην SKODA ΞΑΝΘΗ αυτό το καλοκαίρι πρέπει να μπούμε στην ομάδα σιγά – σιγά. Δεν είναι εύκολο να αλλάξει το περσινό στυλ της από την μία μέρα στην άλλη. Προσωπικά, γνωρίζω πως πρέπει να βελτιώσω κάποια πράγματα για να φτάσω στο επίπεδο που επιθυμώ, κάτι που θα με βοηθήσει να γίνω και καλύτερος παίκτης".

Πάντα χρειάζεται χρόνος σε έναν ποδοσφαιριστή για να εγκλιματιστεί όταν αλλάζει περιβάλλον. Πως νιώθεις εσύ γι’ αυτό που μετά από 5 σαιζόν άλλαξες και χώρα;

"Είναι γεγονός ότι δεν περίμενα μεγάλες διαφορές στα δύο πρωταθλήματα, όμως υπάρχουν. Η νοοτροπία διαφέρει. Στην Τουρκία παρ’ ότι άλλαξα τρεις ομάδες τα τελευταία 5 χρόνια οι διαφορές ήταν μικρές. Εδώ στην Ξάνθη, είναι πιο ευρωπαϊκά, από τον προπονητή, μέχρι την οργάνωση και τις εγκαταστάσεις. Μέρα με την ημέρα όμως συνηθίζω και σύντομα θα προσφέρω περισσότερα".

TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ