ΞΑΝΘΗ

Μαρίν: "Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος"

Μαρίν: "Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος"
Μαρίν INTIME SPORTS

Ο Νικολά Μαρίν μίλησε για τη δύσκολη θέση που βρίσκεται η Ξάνθη, το κρίσιμο ματς με τον Αστέρα και την προσαρμογή του στην Ελλάδα.

"Δυστυχώς αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει πρωτίστως σε όλους εμάς στην SKODA ΞΑΝΘΗ και φυσικά στους φιλάθλους μας. Ελπίζω να ανέβουμε στον πίνακα της βαθμολογίας πολύ σύντομα. Καθημερινά δουλεύουμε στην προπόνηση και πρέπει να ανακτήσουμε την χαμένη μας αυτοπεποίθηση.

Νομίζω πώς μας επηρέασαν οι ήττες από τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και το βαρύ σκορ στο Καραϊσκάκης", είπε αρχικά στο site της ομάδας σε ερώτηση για τη βαθμολογική θέση της Ξάνθης.

Στον Ατρόμητο, όπως και στον Πλατανιά πριν μερικές εβδομάδες, η SKODA ΞΑΝΘΗ έχασε στην τελευταία φάση του αγώνα...

"Πραγματικά κανείς μας δεν κατάλαβε πως χάθηκαν αυτοί οι δύο βαθμοί. Δεν είχαμε αυτοσυγκέντρωση στα τελευταία λεπτά κι αυτό μας κόστισε. Ήταν δύο παιχνίδια τα οποία δεν έπρεπε να χάσουμε και προσωπικά αναλαμβάνω την ευθύνη στην αναμέτρηση με τον Πλατανιά καθώς δεν αντέδρασα σωστά στο πρώτο ημίχρονο, όταν και αποβλήθηκα".

Η εμφάνιση της ομάδας το περασμένο Σάββατο ήταν διαφορετική προς το καλύτερο συγκριτικά με προηγούμενες αναμετρήσεις αλλά και πάλι δεν ήρθε κάποιο βαθμολογικό κέρδος...

"Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα έπαιξε πολύ καλά. Έπρεπε όμως να σκοράρουμε. Πιστεύω πως αυτό ήταν το καλύτερο φετινό πρώτο ημίχρονο της SKODA ΞΑΝΘΗ. Στο δεύτερο μέρος η απόδοσή μας έπεφτε σταδιακά. Ο Ατρόμητος που έπαιζε και στην έδρα του και ήθελε κι αυτός τη νίκη μας πίεσε και στο τέλος ήταν και τυχερός. Θέλω να πιστεύω πως αυτή η εμφάνιση θα είναι μία νέα αρχή για την ομάδα".

Ακολουθούν δύο συνεχόμενες εντός έδρας αναμετρήσεις με αντιπάλους που βρίσκονται ψηλά στην βαθμολογία (Αστέρας Τρ., Πανιώνιος). Πως θα τα αντιμετωπίσει η SKODA ΞΑΝΘΗ;

"Όπως κάθε άλλο. Θα παίξουμε για τη νίκη και θέλουμε να κερδίσουμε. Προσωπικά έχω παρακολουθήσει μερικά παιχνίδια του Αστέρα και είδα πως διαθέτει πολύ καλή ομάδα. Η SKODA ΞΑΝΘΗ όμως πρέπει να κερδίσει κι αυτός είναι ο προσανατολισμός μας με οποιοδήποτε αντίπαλο. Είτε λέγεται Ολυμπιακός, είτε Ατρόμητος, είτε όποια άλλη ομάδα... Κι αυτό είναι κάτι που το θέλω κι εγώ και οι συμπαίκτες μου. Σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη το Σάββατο".

Υπάρχει πίεση στην ομάδα από την στιγμή που η βαθμολογική συγκομιδή δεν είναι μεγάλη;

"Σίγουρα υπάρχει πίεση από την χαμηλή μας βαθμολογική θέση. Κάθε εβδομάδα όμως δυναμώνουμε και πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε βαθμούς για να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας σαν σύνολο".

Στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανθρακικό ο προπονητής της ομάδας αναφέρθηκε και στο άγχος που είχε η SKODA ΞΑΝΘΗ για να κερδίσει. Κάτι τέτοιο πιστεύεις ότι θα υπάρξει και το Σάββατο κόντρα στον Αστέρα;

"Σε καμιά περίπτωση δεν χρειαζόμαστε το άγχος. Πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι, να τα δώσουμε όλα και στο τέλος να προσφέρουμε και λίγη χαρά στους φιλάθλους μας. Ακόμη κι αν υπάρχει άγχος, αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε προς όφελός μας και να το μετατρέψουμε σε αποφασιστική εμφάνιση. Χρειαζόμαστε δύο νίκες για να γίνουν όλα καλύτερα. Η αυτοπεποίθηση είναι το παν τη δεδομένη στιγμή. Η ομάδα και οι συμπαίκτες μου έχουμε την ίδια ιδιοσυγκρασία".

Τρίπολη, Πανιώνιος, Άρης. Μ’ αυτά τα τρία παιχνίδια ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος για την SKODA ΞΑΝΘΗ. Σίγουρα η κάθε αναμέτρηση αντιμετωπίζετε ξεχωριστά. Πόσους βαθμούς πιστεύεις ότι μπορεί να πάρει η ομάδα;

"Θέλουμε να κερδίσουμε τον Αστέρα για να πάρουμε τους βαθμούς και να αναπτερώσουμε την ψυχολογία μας. Και τα επόμενα δύο παιχνίδια θα τα αντιμετωπίσουμε ξεχωριστά και το μόνο σίγουρο είναι πως θα παλέψουμε για τη νίκη σε όλα μέχρι το τέλος".

Οκτώ συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα με την Σαββατιάτικη να είναι η πρώτη 90λεπτη ενώ έχεις δώσει ήδη δύο ασίστ κι έχεις αποβληθεί σε ένα παιχνίδι. Ο κόσμος της ομάδας έχει δει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από τις ικανότητές σου;

"Θέλω να δώσω περισσότερα. Ακόμη δεν έχω σκοράρει. Οι δύο ασίστ είναι κάτι φυσιολογικό για μένα. Σε κάθε παιχνίδι θέλω να βοηθάω την ομάδα μου. Είμαι μικρό χρονικό διάστημα στην Ξάνθη και κάθε μέρα που περνά νιώθω όλο και καλύτερα. Παρά το γεγονός ότι η οικογένειά μου δεν βρίσκεται κοντά μου, πιστεύω πως σύντομα θα εγκλιματιστώ πλήρως".

Έχεις αλλάξει αρκετές ποδοσφαιριστές στέγες στην ποδοσφαιρική σου καριέρα. Η εμπειρία σου με την SKODA ΞΑΝΘΗ συγκριτικά με τις άλλες πως είναι;

"Όλο το «ποδοσφαιρικό σύστημα» εδώ είναι άριστο. Υπάρχουν πολύ καλές αθλητικές εγκαταστάσεις υπερπλήρεις σε όλους τους τομείς. Αναφορικά με την πόλη είναι πολύ όμορφη και ο κόσμος ιδιαίτερα φιλικός".

TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ