ΞΑΝΘΗ

Ξάνθη: Κρούσμα κορονοϊού στους Ακρίτες, δεν γίνεται το ματς του Σαββάτου

SUPERLEAGUE / PLAY OUT / ΞΑΝΘΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OUT / ΞΑΝΘΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Θετικός σε κορονοϊό βρέθηκε μέλος της Ξάνθης μετά τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν οι Ακρίτες την Πέμπτη. Με βάση το ιατρικό πρωτόκολλο η ομάδα μπήκε σε καραντίνα, θα γίνουν νέα τεστ και ανάλογα με τα αποτελέσματά τους θα παρθεί η όποια απόφαση για το ματς με τη Λαμία. Προς το παρόν είναι σαφές ότι το αυριανό ματς στη Λαμία δεν θα διεξαχθεί.

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη Super League είναι γεγονός και πρόκειται για μέλος της Ξάνθης που βρίσκεται στη Λαμία για το ματς του Σαββάτου με την τοπική ομάδα.

Παίκτες και μέλη του συλλόγου υποβλήθηκαν σε εξετάσεις την Πέμπτη και στη διάρκεια της Παρασκευής έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα με ένα εξ αυτών να είναι θετικό. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ήταν ένα από τα επτά που ανακοινώθηκαν από την Ξάνθη.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αποστολή που είχε καταλύσει στη Νέα Αγχίαλο και ειδοποιήθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ώστε να βρεθεί στο ξενοδοχείο και να υποβάλει σε νέα τεστ άπαντες. Οι παίκτες της Ξάνθης θα παραμείνουν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο, τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή.

Κάτι το οποίο σημαίνει πως το προγραμματισμένο για το Σάββατο παιχνίδι με τη Λαμία δεν θα διεξαχθεί και μένει να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

Με βάση το ιατρικό πρωτόκολλο οι παίκτες και τα μέλη της αποστολής της Ξάνθης θα υποβληθούν σε νέες εξετάσεις την Παρασκευή το βράδυ από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, περιμένοντας τα αποτελέσματα το Σάββατο. Εκ νέου την Κυριακή θα κάνουν και πάλι εξετάσεις ώστε να βγουν τα αποτελέσματα τη Δευτέρα.

Αν βγουν και τα δύο τεστ αρνητικά για όλους τότε θα γίνει το ματς με τη Λαμία τη Δευτέρα το βράδυ. Αν όχι τότε όλη η ομάδα θα μπει σε πενθήμερη καραντίνα. Για το κρούσμα έχει ενημερωθεί ήδη η Super League και αναμένεται να βγει και επίσημη ανακοίνωση.

Να θυμίσουμε ότι στην αποστολή της Ξάνθης που είχε ταξιδέψει στη Λαμία βρίσκονταν οι: Άμπαντ, Μπέντο, Μπαξεβανίδης, Φασίδης, Κασάδο, Σόσα, Θυμιάνης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Μαλεζάς, Κοβάσεβιτς, Καμαρά, Τερκί, Μουλέν, Μπαριέντος, Τζουρίτσκοβιτς, Ντε Αμορίμ, Στάρτζεον, Φοσέ, Κάστρο, Γκαργκαλατζίδης.

ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Όπως έγινε γνωστό μέσω του γραφείου Τύπου το μέλος της Ξάνθης που βρέθηκε θετικό σε κορονοϊό δεν έχει ακολουθήσει την αποστολή που βρίσκεται στη Λαμία. Χαρακτηριστικά ο Μπάμπης Κυρλίδης έγραψε: "Σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα κορονοϊού στην ομάδα της Ξάνθης, το άτομο δεν είναι στην αποστολή θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση σε λίγο".

Όσο για ανακοίνωση της Ξάνθης που ήρθε λίγη ώρα αργότερα απλά επιβεβαίωνε το γεγονός λέγοντας:

"Ο ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ανακοινώνει ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα σε άτομο που είναι εκτός αποστολής. Ήδη τα μέλη της ομάδας που απαρτίζουν την αποστολή, υποβάλλονται σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις σύμφωνα με το πρωτόκολλο διεξαγωγής του αγώνα".

TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ