ΡΟΜΑ

Τότι: "Έμεινα πιστός στην Ρόμα αν και η Ίλαρι με πίεζε να πάω στην Ρεάλ"

Τότι: "Έμεινα πιστός στην Ρόμα αν και η Ίλαρι με πίεζε να πάω στην Ρεάλ"
AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO

Ο Φραντσέσκο Τότι μίλησε για τη σχεδόν κλεισμένη μεταγραφή του στην Ρεάλ το 2004 που την ήθελε ακόμα και η Ίλαρι Μπλάζι και η οποία δεν έγινε ελέω του σπάνιου δεσμού του με την Ρόμα.

O Φραντσέσκο Τότι είναι από τους ελάχιστους παίκτες που έμειναν πιστοί σε μία ομάδα σε όλη τη διάρκεια της καριέρας τους, παρά το γεγονός πως στο παρελθόν του είχαν παρουσιαστεί αρκετές ευκαιρίες να αφήσει την Ρόμα και να μετακομίσει σε άλλη ποδοσφαιρική πολιτεία με πολύ καλύτερους οικονομικούς όρους.

Μία από αυτές τις "ευκαιρίες" αφορά και το φλερτ του αιώνιου καπιτάνο των τζαλορόσι με την Ρεάλ Μαδρίτης το 2004, με τον παλαίμαχο μεσοεπιθετικό να εξιστορεί σε συνέντευξή του στο ισπανικό περιοδικό "Libero" το πώς επέλεξε να αγνοήσει μία άκρως δελεαστική πρόταση για εκείνον.

"Ήμουν πάντα οπαδός της Ρόμα, ήταν πάντα το όνειρό μου να παίξω στην Ρόμα φορώντας τη φανέλα με το Νο 10 και έχοντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Από τη στιγμή που κατάφερα να υλοποιήσω αυτό το όνειρο, έμεινα δεμένος σε αυτό", δήλωσε αρχικά ο Τότι για να μιλήσει κατόπιν αναλυτικά για το ναυάγιο του deal με τους μερένγκες πριν από 16 χρόνια.

"Η μετακίνησή μου στην Ρέαλ ήταν σχεδόν τελειωμένη κατά 80%. Εκείνη την περίοδο υπήρχαν μερικές τριβές με την Ρόμα, αν και με αγαπούσε πολύ ο Φράνκο Σένσι. Η Ρεάλ μου έδινε τα πάντα για να με αποκτήσει. Οτιδήποτε.

Τότι: "Έμεινα πιστός στην Ρόμα αν και η Ίλαρι με πίεζε να πάω στην Ρεάλ"
AP PHOTO/PLINIO LEPRI

Εκτός από το περιβραχιόνιο του αρχηγού που ήταν του Ραούλ, τον παίκτη στον οποίο έπρεπε να δίνει τα περισσότερα χρήματα από όλους. Ήταν το σύμβολο της Ρεάλ. Όποιος παίκτης αν πήγαινε στην Ρεάλ Μαδρίτης, έπρεπε να κερδίζει λιγότερα από εκείνον.

Το 2004 έληγε το συμβόλαιό μου με την Ρόμα και υπήρχαν αρκετά προβλήματα με τον πρόεδρο για άλλους λόγους, όχι προσωπικά μας. Και η Ρεάλ ήταν διατεθειμένη να μου προσφέρει οποιοδήποτε ποσό για να πάω εκεί.

Το σκέφτηκα πολύ. Η Ιλαρι (σ.σ. το ζευγάρι ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας έναν χρόνο αργότερα, το 2005) με έσπρωχνε στην Ρεάλ. Μου έλεγε πως θα άφηνε τα πάντα και θα με ακολουθούσε.

Στο τέλος πήρα μία απόφαση μέσα από την καρδιά μου, για τους οπαδούς, τους φίλους και την οικογένειά μου. Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό σε σύγκριση με όλους τους άλλους παίκτες που έπαιρναν μεταγραφή στους μεγάλους συλλόγους. Ήθελα να μείνω για πάντα στην ίδια ομάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ρόμα: Χρέη 278 εκατ. ευρώ
TAGS ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ