ΡΟΜΑ

Τέλος εποχής: Ο Ντε Ρόσι φεύγει από τη Ρόμα

Τέλος εποχής: Ο Ντε Ρόσι φεύγει από τη Ρόμα

Η καριέρα του 35χρονου Ντενιέλε Ντε Ρόσι στη Ρόμα ολοκληρώνεται στο φινάλε της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ύστερα από 18 χρόνια στους "τζαλορόσι", ο αρχηγός με τις 615 συμμετοχές και τα 63 γκολ, αποχωρεί.

Είδηση - βόμβα στη Ρόμα. Ο αρχηγός Ντανιέλε Ντε Ρόσι δεν θα βρίσκεται στην ομάδα της καρδιάς του τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο 35χρονος που υπηρέτησε με πάθος τους "τζαλορόσι" για 18 χρόνια (είχε πάει το 2000 στην ακαδημία της Ρόμα, με την οποία έκανε ντεμπούτο το 2001), καταγράφοντας 615 συμμετοχές και 63 γκολ, θα αγωνιστεί σε άλλη ομάδα, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Μετά την αποχώρηση του εμβληματικού Φραντσέσκο Τότι, ο Ντε Ρόσι ήταν αυτός που αποτέλεσε τον διάδοχό του. Με την ομάδα της Ρώμης κατέκτησε δύο Κύπελλα, το 2007 και το 2008, αλλά και το Σούπερ Καπ το 2007. Εκτός από παίκτης - σύμβολο της Ρόμα, υπήρξε και σημαντικός ποδοσφαιριστής στην εθνική Ιταλίας.

Με τη Σκουάντρα Ατζούρα έκανε 117 συμμετοχές και είναι ο 4ος με τις περισσότερες στην ιστορία της. Συμμετείχε σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα, μεταξύ των οποίων αυτό του 2006, το οποίο κατέκτησε η Ιταλία. Συμμετείχε, επίσης, σε τρία Euro και σε δύο Κύπελλα Συνομοσπονδιών.

Ο Ντε Ρόσι θα έδινε την Τρίτη (14/5) συνέντευξη Τύπου, ώστε να μιλήσει για την ιδιαίτερη αυτή στιγμή της ζωής και της καριέρας του. "Οι πόρτες της Ρόμα θα είναι πάντα ανοικτές γι' αυτόν, για ένα νέο πόστο, οποιαδήποτε στιγμή θελήσει να επιστρέψει" ανέφερε για τον 35χρονο ο ιδιοκτήτης της Ρόμα, Τζέιμς Παλότα.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να συνεχίσει την καριέρα του εκτός Ιταλίας ο Ντε Ρόσι, αφού περάσει ο αγώνας της 26ης Μαΐου με την Πάρμα, που θα είναι ο τελευταίος του στο Ολίμπικο. "Ανθεκτικός και χαρισματικός, ο Ντε Ρόσι θα παραμείνει πάντα συνώνυμος με τη Ρώμη και τη Ρόμα, ένα κλαμπ που υπηρέτησε άψογα, με αφοσίωση και υπερηφάνεια κατά τη διάρκεια της καριέρας του" ανέφερε η ομάδα.

TAGS ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ