ΡΟΜΑ

Ρόμα: Τέλος εποχής με μπηχτές από Τότι

Ρόμα: Τέλος εποχής με μπηχτές από Τότι
AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO

Ο Φραντσέσκο Τότι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη Ρόμα ύστερα από τρεις δεκαετίες στην ομάδα και ήταν αρκετά φορτισμένο το κλίμα, αφού υπήρξαν μπηχτές προς τη διοίκηση.

Τέλος εποχής για τον Φραντσέσκο Τότι στη Ρόμα. Ο καπιτάνο των τζαλορόσι υπηρέτησε την ομάδα για τρεις δεκαετίες ως ποδοσφαιριστής και μετέπειτα ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και την διοίκηση.

Ο ίδιος ήταν αρκετά φορτισμένος, αφού θεωρεί πως δεν τον άφησαν να δουλέψει όπως θα ήθελε και γι' αυτό τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από την ομάδα που λάτρεψε όσο ελάχιστοι. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Τότι είπε πως οι διοικούντες ήθελαν να διώξουν εκείνους που αγαπούν τον σύλλογο και τα κατάφεραν.

Ο Τότι δεν θέλησε να παραμείνει ως τεχνικός διευθυντής χωρίς ρόλο και αρμοδιότητες και γι' αυτό αποφάσισε πως το καλύτερο θα ήταν, να μη συνεχίσει με το ισχύον καθεστώς στην ομάδα. Βέβαια, είπε πως είναι σαν τον θάνατο η αποχώρησή του από τη Ρόμα.

Αναφορικά με το λόγο που φεύγει από τη Ρόμα, τόνισε: "Είναι το δεύτερο σπίτι μου. Περνούσα περισσότερο χρόνο στην ομάδα και τις εγκαταστάσεις, παρά στο σπίτι μου. Πάντοτε έβαζα τη Ρόμα πάνω απ' οτιδήποτε άλλο Δεν είναι δικό μου λάθος η αποχώρησή μου, δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να εκφραστώ στο τεχνικό κομμάτι.

Τον πρώτο χρόνο σκέφτηκα ότι 'εντάξει, συνέβη'. Τον δεύτερο χρόνο κατάλαβα τι ακριβώς ήθελα να κάνω και δυστυχώς δεν γινόταν να δουλέψει όλο αυτό, δεν γινόταν να βοηθήσω, ούτε η ομάδα να βοηθήσει εμένα. Ήξεραν όλοι τις προθέσεις μου, ήθελα να δώσω πολλά στην ομάδα, όμως δεν με άφηναν. Με στεναχωρεί αυτή η εξέλιξη. Θα στηρίζω πάντα τη Ρόμα. Δεν είναι αντίο, γιατί εν γίνεται να υπάρξω μακριά από τη Ρόμα".

Ο Τότι συνέχισε και είπε πως "είναι μια δύσκολη απόφαση και σκέφτηκα πολύ και για αρκετούς μήνες. Νομίζω ότι είναι η πιο σωστή επιλογή που παίρνω. Η Ρόμα είναι μια ομάδα την οποία οφείλεις να αγαπάς και να υποστηρίζεις. Δεν υπάρχει ο Τότι, ο Παλότα, ο Μπαλντίνι. Υπάρχει ο σύλλογος και οι οπαδοί του. Οι πρόεδροι έρχονται και φεύγουν, οι προπονητές το ίδιο, οι παίκτες το ίδιο. Η σημαία παραμένει στον ιστό της".

Ο καπιτάνο ήταν αρκετά φορτισμένος και ανέφερε ακόμα ότι "δεν υπάρχουν πράγματα που μπορούσα να κάνω. Όλοι ήθελαν να σταματήσω να παίζω μπάλα με τη φανέλα της Ρόμα. Όλοι το ήξεραν αυτό. Μετά συμφώνησα να μείνω ως τεχνικός διευθυντής, υπήρξαν πολλές υποσχέσεις, όμως καμία δεν έγινε πράξη. Όλοι ήξεραν τι ήθελα να κάνω. Όσο περνάει ο καιρός και αντιλαμβάνονται τι μπορείς να κάνεις, δεν γίνεται να κάθεσαι δίχως να κάνεις το παραμικρό. Δεν ήθελα να είμαι στη διάθεση των ανθρώπων που δεν με ήθελαν εκεί".

Μάλιστα, έγινε πιο συγκεκριμένος και αποκάλυψε: "Συγκεκριμένα άτομα θέλουν να αφαιρέσουν όλους τους πραγματικούς υποστηρικτές της Ρόμα. Το κατάφεραν, όμως η αλήθεια έλαμψε. Από τη στιγμή που οι Αμερικανοί μπήκαν στην ομάδα, ήθελαν να μας διώξουν όλους εμάς που είμαστε οπαδοί".

Όσο για το τι θα πρέπει να γίνει, προκειμένου να επιστρέψει, δήλωσε: "Σίγουρα να αλλάξουν οι ιδιοκτήτες. Αν με καλέσουν και πιστεύουν στις δυνατότητές μου, αν πιστεύουν πως μπορώ να κάνω κάτι καλό, θα γυρίσω. Η Ρόμα έρχεται πρώτη, ακόμα και τώρα. Αυτό είναι ακόμα χειρότερο απ' όταν αποσύρθηκα ως ποδοσφαιριστής. Το να φύγω από τη Ρόμα είναι σα να πεθαίνω. Αισθάνομαι λες και θα ήταν καλύτερο αν πέθαινα".

AP Photo/Alessandra Tarantino

TAGS ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ