ΡΟΜΑ

"Πόλεμος" Γιουβέντους-Ρεάλ για Μανωλά, Πελεγκρίνι και Τζανιόλο!

Roma midfielder Nicolo' Zaniolo, center runs toward Real midfielder Isco, right as he vies the ball past Roma defender Kostas Manolas during a Group G Champions League soccer match between Real Madrid and Roma at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday Sept. 19, 2018. (AP Photo/Paul White)
Roma midfielder Nicolo' Zaniolo, center runs toward Real midfielder Isco, right as he vies the ball past Roma defender Kostas Manolas during a Group G Champions League soccer match between Real Madrid and Roma at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday Sept. 19, 2018. (AP Photo/Paul White) AP PHOTO/PAUL WHITE

Η Ρόμα εμφανίζεται ως μαγαζί-γωνία στο μεταγραφικό παζάρι, με Γιουβέντους και Ρεάλ να ετοιμάζονται να παίξουν τα ρέστα τους για Μανωλά, Τζανιόλο, Πελεγκρίνι! Διαβάστε το story.

Η Ρόμα αποχαιρέτησε φέτος νωρίς το όνειρο της διάκρισης στο Champions League χάνοντας από την Πόρτο στη φάση των "16" (σε αντίθεση με πέρυσι που έφτασε ένα βήμα από τον τελικό), στο Κύπελλο Ιταλίας γνώρισε ταπεινωτικό αποκλεισμό με το 7-1 στην έδρα της Φιορεντίνα ενώ στο πρωτάθλημα τρέχει... αγκομαχώντας για να προλάβει το τρένο της 4άδας.

Επιπλέον, η διοίκηση και οι περισσότεροι παίκτες της μπήκαν στο στόχαστρο των (πάντα απαιτητικών) οπαδών της ενώ ο Μόντσι, ο άνθρωπος που προσγειώθηκε στην Ρώμη ως Μεσσίας αναλαμβάνοντας το πόστο του τεχνικού διευθυντή το καλοκαίρι του 2017, είναι παρελθόν εδώ και λίγο καιρό (επέστρεψε στην Σεβίλλη) καθώς δεν μπόρεσε να εφαρμόσει τα πλάνα του.

Το εντυπωσιακό είναι πως παρά τα μύρια προβλήματα που ταλανίζουν τους Ρωμαίους τη φετινή σεζόν, την ίδια ώρα το ρόστερ της όχι μόνο έχει χάσει την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αλλά υπάρχουν και παίκτες που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζονται ως... ξερολούκουμα για μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.

"Πόλεμος" Γιουβέντους-Ρεάλ για Μανωλά, Πελεγκρίνι και Τζανιόλο!

Και αν η παραπάνω πρόταση ακούγεται γενική και αόριστη, τότε έρχεται η αποκάλυψη της ιταλικής ιστοσελίδας "Sportmediaset" να της δώσει άλλη διάσταση, επιχειρώντας να ξετυλίξει μία ποδοσφαιρική ιστορία που συμπεριλαμβάνει δύο Ιταλούς διεθνείς, έναν Έλληνα διεθνή και ένα ποσό κοντά στα 120.000.000 ευρώ!

Πρόκειται για τον Κώστα Μανωλά αλλά και τους Λορέντσο Πελεγκρίνι και Νικολό Τζανιόλο, με τους τρεις αυτούς παίκτες της Ρόμα να διαπραγματεύονται -μέσω των εκπροσώπων τους- με τη διοίκηση της Ρόμα για την επιμήκυνση των συμβολαίων τους αλλά ταυτόχρονα να έχουν μπει ψηλά στη μεταγραφική λίστα των Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους για το καλοκαίρι του 2019!

Πώς έχει η κατάσταση με τον καθένα από τους τρεις παίκτες; Η ιταλική ιστοσελίδα παρουσιάζει ως εξής την κατάσταση:

Κώστας Μανωλάς (27 ετών): Είναι η πιο περίπλοκη κατάσταση από τις τρεις καθώς ναι μεν είναι παίκτης που μπορεί να αποτελέσει εγγύηση για οποιαδήποτε άμυνα αλλά την ίδια ώρα η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πάρει ήδη τον Έντερ Μιλιτάο και η Γιουβέντους δεν έχει ακόμα εγκαταλείψει την περίπτωση του Ντε Λιχτ παρά το ότι είναι πολύ πιο μπροστά από εκείνη η Μπαρτσελόνα. Ο 27χρονος Έλληνας σέντερ μπακ έχει ρήτρα 36.000.000 ευρώ και αυτό το στοιχείο από μόνο του προκαλεί ενδιαφέρον. Η Γιουβέντους είναι φαβορί έναντι της Ρεάλ Μαδρίτης ενώ είναι σε θέση αναμονής οι αγγλικοί σύλλογοι.

* Έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2022.

Real midfielder Gareth Bale, right, vies the ball past Roma defender Kostas Manolas during a Group G Champions League soccer match between Real Madrid and Roma at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday Sept. 19, 2018. (AP Photo/Paul White)
Real midfielder Gareth Bale, right, vies the ball past Roma defender Kostas Manolas during a Group G Champions League soccer match between Real Madrid and Roma at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday Sept. 19, 2018. (AP Photo/Paul White) AP PHOTO/PAUL WHITE

Λορέντσο Πελεγκρίνι: Ένας ακόμα προικισμένος παίκτης της Ρόμα που έχει ρήτρα στο συμβόλαιό του, η οποία είναι στα 30.000.000 ευρώ. Εδώ και καιρό υπάρχει σε εξέλιξη μία διαπραγμάτευση για την ανανέωση του συμβολαίου, χωρίς όμως να έχει φέρει αποτέλεσμα. Η Γιουβέντους είναι στα ίχνη του 20χρονου Ιταλού αριστερού μπακ/χαφ εδώ και έναν χρόνο ενώ ο έρωτας της Ρεάλ είναι πιο φρέσκος. Τα ποσοστά σε αυτή την περίπτωση είναι μοιρασμένα αλλά υπάρχει και μία έξτρα παράμετρο. Ο Πελεγκρίνει δεν καίγεται να αφήσει την Ρόμα, ο βασικός του στόχος είναι η ανανέωση, εκτός αν αντιληφθεί πως δεν υπάρχουν φιλοδοξίες στο σύλλογο.

* Έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2023.

Roma's Lorenzo Pellegrini celebrates after scoring his side's third goal during an Italian Serie A soccer match between AS Roma and Spal, at the Olympic stadium in Rome, Friday, Dec. 1st, 2017. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Roma's Lorenzo Pellegrini celebrates after scoring his side's third goal during an Italian Serie A soccer match between AS Roma and Spal, at the Olympic stadium in Rome, Friday, Dec. 1st, 2017. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Νικολό Τζανιόλο: Η περίπτωση του Τζανιόλο (που έχει γίνει πασίγνωστος στα ιταλικά μίντια και μέσω της δημοφιλούς μέσω Instagram μητέρας του) είναι εντελώς διαφορετική από αυτές των Μανωλά και Πελεγκρίνι. Δεν υπάρχει ρήτρα αλλά από την πλευρά της η Ρόμα έχει τη θέληση να κρατήσει τον καλύτερο ίσως Ιταλό ποδοσφαιριστή της νέας γενιάς. Ο 19χρονος κεντρικός/επιτελικός χαφ κοστολογείται 60.000.000 ευρώ και τώρα διαπραγματεύεται την ανανέωση του συμβολαίου του (κερδίζει 700.000 ευρώ το χρόνο), χωρίς όμως να υπάρχει κάποια εξέλιξη. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί το εξής: στην Ρεάλ Μαδρίτης αρέσει ο Πιάνιτς και αν τον αποκτήσει, με τα χρήματα που θα πάρει η Γιουβέντους, μπορεί να κινηθεί για τον Τζανιόλο. Παίκτης που σύμφωνα με τις κουτσομπολίστικες γλώσσες στην Ιταλία, είχε μικρός μία μεγάλη συμπάθεια στην Γιουβέντους...

Roma midfielder Nicolo' Zaniolo gestures during the Champions League round of 16, 2nd leg, soccer match between FC Porto and AS Roma at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Wednesday, March 6, 2019. (AP Photo/Luis Vieira)
Roma midfielder Nicolo' Zaniolo gestures during the Champions League round of 16, 2nd leg, soccer match between FC Porto and AS Roma at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Wednesday, March 6, 2019. (AP Photo/Luis Vieira) AP PHOTO/LUIS VIEIRA

* Έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2022.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να είναι "καυτό" μεταγραφικά για την Ρόμα και μένει να δούμε αν ήρθε η ώρα για τον Κώστα Μανωλά να αποχαιρετήσει μετά από πέντε χρόνια το "Ολίμπικο". Είτε για να πάρει ο Ναξιώτης στόπερ το τρένο για το Τορίνο ή το αεροπλάνο για Μαδρίτη.

Photo Credits: AP Photo/Paul White, AP Photo/Luis Vieira, AP Photo/Gregorio Borgia

TAGS ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ