ΡΟΜΑ

Ντι Φραντσέσκο: "Η Λίβερπουλ είναι η πιο επιθετική ομάδα"

Ντι Φραντσέσκο: "Η Λίβερπουλ είναι η πιο επιθετική ομάδα"
MARTIN RICKETT/PA VIA AP

Ο Εουζέμπιο ντι Φραντσέσκο στάθηκε στην επιθετικότητα της Λίβερπουλ και στην ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στο "Άνφιλντ" για το παιχνίδι με τη Ρόμα.

Ο Εουζέμπιο ντι Φραντσέσκο κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, όσον αφορά την ενδεκάδα που θα παρατάξει κόντρα στη Λίβερπουλ για τα ημιτελικά του Champions League στο "Άνφιλντ".

Ο Ιταλός τεχνικός της Ρόμα εξήγησε ότι θα χρησιμοποιήσει είτε τον Πάτρικ Σικ είτε τον Τζενγκίζ Ουντέρ στην επίθεση, αλλά δεν προσδιόρισε τον ακριβή σχηματισμό.

Στάθηκε αρκετά στην ατμόσφαιρα που περιμένει στο αγγλικό γήπεδο και στη δυναμική των "κόκκινων", ιδίως στον επιθετικό τομέα, όπου θεωρεί ότι θα προβληματίσει περισσότερο.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΤΙ ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΟ

Για τον αγώνα στο "Άνφιλντ"

"Αρχικά, την ομορφιά των αγγλικών γηπέδων, μπορώ να τη φανταστώ από τώρα, όπως και την ατμόσφαιρα. Είναι μία ατμόσφαιρα στην οποία δεν έχουμε συνηθίσει, με τους φιλάθλους ακριβώς πίσω μας. Θα αγωνιστούν εντός έδρας, αλλά θα έχουμε την τεράστια συμπαράσταση του κοινού μας και τη δύναμη να παίζουμε μαζί. Είναι κομβικό που είμαστε περισσότερο από ομάδα και παίζουμε ως σύνολο, κόντρα σε μία διαφορετική ομάδα. Χρειάζεται να είμαστε στο ίδιο επίπεδο με αυτούς για να ανταγωνιστούμε".

Για τη Λίβερπουλ

"Νομίζω ότι αντιμετωπίζουμε έναν τελείως διαφορετικό, πιο επιθετικό αντίπαλο και από τις οκτώ ομάδες των προημιτελικών. Έχουν σπουδαία ποιότητα και είναι μία ομάδα που έχει τη μεγαλύτερη ικανότητα για να φεύγει μπροστά αμέσως. Μία αποτυχημένη ντρίμπλα μπορεί να επιτρέψει την πίεσή τους. Ήρθαμε εδώ για να παίξουμε ποδόσφαιρο, για να επιβάλουμε συγκεκριμένες ιδέες, για να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες και να μην πέσουμε σε κάποια παγίδα. Δεν μπορείς να συγκρίνεις τη ΣΠΑΛ με τη Λίβερπουλ, αλλά είχαμε αυτές τις ιδέες εδώ και κάποιον καιρό και κερδίσαμε μεγαλύτερη ψυχολογική δύναμη. Ελπίζω να τη βγάλουμε και στον αγωνιστικό χώρο".

Για τα πλάνα του

"Μπορούμε να αρχίσουμε με την υπόθεση ότι δεν θα μιλήσω για την ομάδα, αλλά είναι 50% ο Πάτρικ Σικ να αγωνιστεί και 50% να αγωνιστεί ο Τζενγκίζ Ουντέρ. Η ομάδα έχει μάθει να αγωνίζεται με δύο τρόπους, με 4-3-3 και με 3-5-2. Χρειάζεται να αποφασίσω για το ποια θα είναι η καλύτερη λύση. Δεν θέλω να δώσω κάποια ιδέα σε εσάς ή στον αντίπαλο. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι η ψυχολογία δεν πρέπει να αλλάξει, η διαφορά θα είναι στην ικανότητα να παραμείνεις συμπαγής και στις δύο φάσεις του αγώνα".

Για τον Γίργκεν Κλοπ

"Ήταν πολύ ωραίο που είπε ότι κι οι δύο έχουμε μούσια και γυαλιά. Όμως είμαι πιο ανήσυχος επειδή έχει μία σπουδαία προσωπικότητα και μία εξαιρετική ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Αλλά από την άλλη, υπάρχει ένας προπονητής με μία νοοτροπία παρόμοια με τη δική του".

Photo credits: Martin Rickett/PA via AP

TAGS ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ