ΡΟΜΑ

Ντε Ρόσι: "Αν ήμουν διοίκηση θα μου ανανέωνα το συμβόλαιο"

FILE - In this March 6, 2019 file photo, Roma midfielder Daniele De Rossi celebrates after scoring his side's first goal during the Champions League round of 16, 2nd leg, soccer match between FC Porto and AS Roma at the Dragao stadium in Porto, Portugal. Roma captain Daniele De Rossi surprisingly announced on Tuesday, May 14, 2019 he is leaving his hometown club after 18 years. (AP Photo/Luis Vieira, file)
FILE - In this March 6, 2019 file photo, Roma midfielder Daniele De Rossi celebrates after scoring his side's first goal during the Champions League round of 16, 2nd leg, soccer match between FC Porto and AS Roma at the Dragao stadium in Porto, Portugal. Roma captain Daniele De Rossi surprisingly announced on Tuesday, May 14, 2019 he is leaving his hometown club after 18 years. (AP Photo/Luis Vieira, file) AP PHOTO/LUIS VIEIRA, FILE

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι δεν έκρυψε το παράπονό του για την απόφαση της Ρόμα να χωρίσουν οι δρόμοι τους αυτό το καλοκαίρι και ξεκαθάρισε στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου ότι δεν γνωρίζει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό (το ανακοίνωσε επίσημα η Ρόμα) πως ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι και η Ρόμα θα τραβήξουν χωριστούς δρόμους από το ερχόμενο καλοκαίρι από τη στιγμή που δεν θα του προσφερθεί νέο συμβόλαιο συνεργασίας, ο 35χρονος αρχηγός των Ρωμαίων παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για να πει τις δικές του αλήθειες.

Και είπε πολλές: για την απόφαση της διοίκησης να μην του ανανεώσει το συμβόλαιο που δεν τον βρίσκει σύμφωνο, για την ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτύξει με τους φίλους των "τζαλορόσι", για τις ευκαιρίες που είχε να πάει σε άλλες ομάδες και να έχει θεωρητικά την ευκαιρία να διεκδικήσει περισσότερους τίτλους που τις απέρριψε αλλά και την ποδοσφαιρική ζωή που τον περιμένει μετά από 18 χρόνια στην αγαπημένη του Magica.

"Θέλω να παίζω και υπάρχει διαφορά απόψεων ανάμεσα σε εμένα και τη διοίκηση, αλλά δεν κρατώ κακίες με κανέναν. Κάποια ημέρα θα μιλήσω με τον πρόεδρο. Θα περίμενα να μου ζητήσουν να συνεχίσω να παίζω, αλλά δεν έγινε έτσι. Οφείλω να το αποδεχτώ και να προχωρήσω.

Εάν ήμουν παράγοντας, θα ανανέωνα το συμβόλαιο ενός παίκτη σαν κι εμένα", τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο δεύτερος σε συμμετοχές στην ιστορία της Ρόμα πίσω από τον Φραντσέσκο Τότι, και πρόσθεσε:

"Οι οπαδοί έχουν δείξουν όλα αυτά τα χρόνια πόσο με αγαπούν. Ως αντάλλαγμα έκανα την ίδια επιλογή. Δεν τους άλλαξα για κάποιο υποθετικό τρόπαιο, που δεν ξέρεις ότι θα κατακτήσεις σίγουρα αν φύγεις.

Ήταν τρία με τέσσερα χρόνια που είχα την ευκαιρία να πάω σε ομάδες που υποτίθεται πως ότι θα κέρδιζαν περισσότερους τίτλους από την Ρόμα, αλλά διάλεξε ο ένας τον άλλο.

Θα ήταν επίσης τραγωδία αν είχα πει ότι θα προτιμούσα να πάω αλλού ή αν οι οπαδοί έλεγαν "τι κάνουμε με τον Ντε Ρόσι; Θα προτιμούσαμε τον Ινιέστα για να πάρουμε περισσότερους τίτλους".

Αναφορικά, με την απόφαση της διοίκησης να μη συνεχίσει με εκείνον στο ρόστερ, ο Ντε Ρόσι δήλωσε: "Μου κοινοποιήθηκε χθες, είμαι 36 ετών και ξέρω τι γίνεται όταν δεν σε καλούν εδώ και 10 μήνες για να συζητήσετε. Αναφορικά με το μέλλον θέλω να ευχαριστήσω τον εκτελεστικό διευθυντή για την προσφορά που μου έκανε.

Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να τα σεβόμαστε. Δεν υπάρχει ακόμα κάποια ομάδα, ήμουν συγκεντρωμένος στη μάχη για την έξοδο στο Champions League. Σήμερα το πρωί μου ήρθαν 500 μηνύματα, θα δούμε αν θα υπάρχει κάποια προσφορά. Αισθάνομαι ποδοσφαιριστής και θέλω να παίζω ποδόσφαιρο".

Ερωτηθείς δε, για το αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο ματς που θα ήθελε να είχε διαφορετική εξέλιξη για την Ρόμα, απάντησε: "Κάθε χρόνο υπάρχει ένα ματς που θα ήθελες να έχει πάει αλλιώς. Ίσως το πιο πρόσφατο να είναι το Λίβερπουλ-Ρόμα την περασμένη σεζόν.

Όλοι έχουν πράγματα που μετανιώνουν, για παράδειγμα ο Μέσι θα ήθελε να έχει πάρει το Μουντιάλ. Ευχαριστώ τον Θεό για την καριέρα που έχω μέχρι τώρα".

Σημειώνεται πως την αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου του Ντε Ρόσι παρακολούθησαν και πάρα πολλοί συμπαίκτες του, μεταξύ των οποίων ο Κώστας Μανωλάς, με τον έμπειρο μέσο να αγκαλιάζει τον καθένα ξεχωριστά.

Photo Credits: AP Photo/Luis Vieira, file

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο Φλορέντσι έριξε το "καρφί" του για Ροναλντο
TAGS ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ