ΡΟΜΑ

Ανακοίνωσε Ντι Φραντσέσκο για προπονητή η Ρόμα

Ανακοίνωσε Ντι Φραντσέσκο για προπονητή η Ρόμα

Ο Εουσέμπιο ντι Φραντσέσκο είναι κι επίσημα ο νέος προπονητής της Ρόμα, επιστρέφοντας στο "Ολίμπικο" μετά από χρόνια.

Μαζί με την εποχή Φραντσέσκο Τότι ολοκληρώθηκε και η εποχή Λουτσιάνο Σπαλέτι στη Ρόμα και το πιο... άσχημα κρατημένο μυστικό αποκαλύφθηκε. Νέος προπονητής των "τζιαλορόσι" θα είναι ο Εουσέμπιο ντι Φραντσέσκο, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Ο 47χρονος προπονητής επιστρέφει στο "Ολίμπικο" όπου γνώρισε τις καλύτερες ημέρες της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του σκουντέτο το 2001 και τις δώδεκα συμμετοχές του στην εθνική Ιταλίας από το 1998 μέχρι το 2000.

Ο Ντι Φραντσέσκο πραγματοποίησε εκπληκτική δουλειά στον πάγκο της Σασουόλο, την οποία οδήγησε από τη Serie B στο Europa League μέσα σε διάστημα τριών ετών.

Μετά από 129 εμφανίσεις και 16 γκολ με τη Ρόμα από το 1997-1998 μέχρι το 2000-2001, ο Ντι Φραντσέσκο επελέγη ως ο "εκλεκτός" να αναλάβει τη δευτεραθλήτρια Ιταλίας, με απώτερο σκοπό να κάνει το βήμα παραπάνω και να καταφέρει να αποκαθηλώσει τη Γιουβέντους.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στη Ρόμα για να προπονήσω μία ομάδα που πάντα με εξέφραζε. Ευχαριστώ τον πρόεδρο και τους διευθυντές γι' αυτήν την ευκαιρία. Θα βάλω τα δυνατά μου ώστε να καταστήσω δυνατό αυτή η ομάδα να πάρει τα αποτελέσματα που αξίζει", δήλωσε ο Ιταλός προπονητής.

Η προπονητική καριέρα του Ντι Φραντσέσκο άρχισε το 2008 ως τεχνικός της Βίρτους Λαντσιάνο στην Lega Pro κι ενώ το 2007, όταν ολοκλήρωσε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, εργάστηκε για λίγο ως team manager της Ρόμα και ως αθλητικός διευθυντής (με αρμοδιότητα τις μεταγραφές) της Βαλ ντι Σάνγκρο στη Serie C2.

Τον Ιανουάριο του 2009 απολύθηκε κι έναν χρόνο αργότερα προσελήφθη από την Πεσκάρα. Τη σεζόν 2010-2011 έκανε εξαιρετική σεζόν με τα "δελφίνια" και το καλοκαίρι του 2011 αποχώρησε για να δοκιμάσει την τύχη του στη Serie A, στον πάγκο της Λέτσε. Απολύθηκε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους με μόλις οκτώ πόντους σε 13 αγώνες και έξι μήνες αργότερα ήρθε η ευκαιρία της Σασουόλο.

TAGS ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ