ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ζιντάν: "Ο Ντιμπάλα είναι ο νο1 κίνδυνος"

Real Madrid's head coach Zinedine Zidane ponders a question during a press conference at a media open day in Madrid, Tuesday May 30, 2017. Real Madrid play Juventus Saturday in the Champions League final in Cardiff. (AP Photo/Paul White)
Real Madrid's head coach Zinedine Zidane ponders a question during a press conference at a media open day in Madrid, Tuesday May 30, 2017. Real Madrid play Juventus Saturday in the Champions League final in Cardiff. (AP Photo/Paul White) AP

Ο Πάουλο Ντιμπάλα αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία του Ζινεντίν Ζιντάν για τον τελικό του Champions League όπως τόνισε ο Γάλλος, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βάλει στην ενδεκάδα μαζί Ίσκο και Μπέιλ.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν μίλησε σχετικά με τον επερχόμενο τελικό του Champions League μεταξύ Ρεάλ και Γιουβέντους το Σάββαρο και υποστήριξε ότι ο μεγαλύτερο κίνδυνος από τους Ιταλούς είναι ο Πάουλο Ντιμπάλα.

Ο τεχνικός των "μερένγκες" αναφέρθηκε στους "μπιανκονέρι" και στους παίκτες που ξεχωρίζει, με τον Αργεντινό να κατέχει περίοπτη θέση στα πλάνα του. "Ναι, ο Ντιμπάλα είναι ο υπ' αριθμόν 1 κίνδυνος. Όλοι τους είναι καλοί, αλλά ο Ντιμπάλα είναι ο καλύτερος. Μετά υπάρχει ο Ιγκουαΐν, ο Άλβες. Με τη Ρεάλ είναι το ίδιο. Υπάρχει συζήτηση για κάποιους, αλλά όλοι είναι καλοί".

"Δεν θα αλλάξω πολλά ανάλογα με το σύστημα που θα χρησιμοποιήσει η Γιουβέντους. Είναι μία καλή, συμπαγής ομάδα, γνωρίζουν τέλεια πώς να παίζουν με τρεις ή με τέσσερις στην άμυνα, οπότε δεν αλλάζει κάτι. Αυτό που σκέφτομαι είναι πώς να παίξουμε καλά".

Ο Γάλλος ρωτήθηκε για το πώς περιμένει τη μάχη μεταξύ της καλύτερης επίθεσης και της καλύτερης άμυνας στη διοργάνωση: "Το τι έγινε στο Champions League δεν επηρεάζει καθόλου αυτόν τον τελικό. Πιστεύω ότι είμαστε οι δύο καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και γι' αυτό πήγαμε στον τελικό. Όταν αγωνίζεσαι σε έναν τελικό, πάντα το αξίζεις, γιατί η σεζόν είναι πολύ μακρά. Αμφότεροι είμαστε πρωταθλητές στη χώρα μας. Θα είναι ένας τελικός με μεγάλο ενδιαφέρον".

Αρκετές ήταν οι ερωτήσεις σχετικά με το δίπολο Γκάρεθ Μπέιλ - Ίσκο και τον ποιον θα επιλέξει για την ενδεκάδα, εφόσον ο Ουαλός είναι στο 100% μετά από τον τραυματισμό του.

"Δεν σκέφτομαι ποιος θα αγωνιστεί. Σκέφτομαι ότι είμαι ευχαριστημένος για την αποθεραπεία του Γκάρεθ και για το ότι είναι μαζί μας. Θα κάνουμε μαζί την προετοιμασία για το παιχνίδι. Είναι δύσκολες αποφάσεις, όπως πάντα, γιατί είμαστε όλοι διαθέσιμοι. Έχω 23 ποδοσφαιριστές και πρέπει να έχω να επιλέξω έντεκα. Υπάρχουν παίκτες που έκαναν μία εκπληκτική χρονιά και δεν θα μπουν ούτε στην αποστολή. Για μένα αυτό είναι το πιο δύσκολο. Δεν ξέρω εάν έχω κατασταλάξει ή όχι, αλλά ως προπονητής γνωρίζω τον τρόπο".

"Νομίζω ότι το debate είναι φυσιολογικό, επειδή οι δύο ποδοσφαιριστές είναι πολύ καλοί, αλλά εμένα δεν είναι αυτό το κριτήριό μου. Θα δούμε τι χρειαζόμαστε. Για την ενδεκάδα, θα κοιτάξω τι χρειάζεται η ομάδα που να επηρεάζει όχι μόνο ένα πράγμα, αλλά πολλά μαζί. Το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζω ότι όλοι οι παίκτες μου είναι έτοιμο".

"Μπορούν να αγωνιστούν μαζί. Το έκαναν 16 φορές φέτος και βρίσκονται σε καλή κατάσταση καθώς πηγαίνουμε προς τον τελικό, αν και ο Γκάρερθ έχει λιγότερα λεπτά. Ο Ίσκο γνωρίζουμε τι ποδοσφαιριστής είναι και τι έχει κάνει στο φινάλε της σεζόν. Αξίζει τον τελικό, όπως και όλοι οι άλλοι, αλλά υπάρχουν παίκτες που δεν θα βρεθούν ούτε στα αποδυτήρια".

Στη Γιουβέντους αγωνίστηκε για πέντε χρόνια μεταξύ 1997 και 2002, ωστόσο ο "Ζιζού" διατράνωσε ότι τον μεγαλύτερο χώρο στην καρδιά του καταλαμβάνουν οι Καστιγιάνοι: "Είμαι εδώ και σκέφτομαι μόνο τη Ρεάλ. Αγωνίστηκα πέντε χρόνια στη Γιουβέντους και έχω πολύ καλές αναμνήσεις από αυτήν την περίοδο. Ο τελικός είναι ξεχωριστός, αλλά η Γιουβέντους δίνει τον δικό της αγώνα κι εμείς τον δικό μας. Έχω το DNA της Ρεάλ. Αυτό είναι το σπίτι μου, επειδή από τη στιγμή που ήρθα, πάντα ήταν πολύ στοργικοί απέναντί μου. Πάντοτε υπερασπιζόμουν τις αξίες του συλλόγου. Ζω με αυτόν τον σύλλογο ένα μοναδικό πράγμα. Ό,τι κι αν συμβεί, πάντα θα είμαι φίλαθλο της Ρεάλ, επειδή είναι σύλλογός μου για πάντα".

Μάλιστα, το 1998 έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης με τους "μπιανκονέρι", αλλά ηττήθηκε από τη Ρεάλ: "Η μνήμη μου είναι σε κακή κατάσταση, διότι όταν χάνεις έναν τελικό είναι λυπηρό, όμως ήταν ένας αγώνας ποδοσφαίρου. Πάντα αποδέχομαι ό,τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Αργότερα, όταν έπαιξα στη Ρεάλ, κέρδισα με τη φανέλα της και αυτό με έκανε χαρούμενο".

Παρότι μετράει ήδη ένα Champions League κι ένα πρωτάθλημα, το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2018, κάτι που δεν φαίνεται να απασχολεί τον 44χρονο προπονητή: "Έχω ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Θέλω να παραμείνω στον σύλλογο. Νομίζω ότι ο σύλλογος είναι χαρούμενος με αυτό που κάνουμε και με απασχολεί μόνο αυτό. Το μέλλον είναι μόνο το Σάββατο και τίποτα περισσότερο".

Ομοίως, δεν ήθελε να μιλήσει ούτε για τα εξωαγωνιστικά ζητήματα του Κριστιάνο Ρονάλντο με την Εφορία και το κατά πόσο θα επηρεάσουν τον Πορτογάλο στον τελικό: "Το να μιλάμε γι' αυτά τα πράγματα δεν έχει νόημα. Δεν του αρέσει να μιλάμε γι' αυτά τα πράγματα, ούτε και σε μένα ως προπονητής. Ο Κριστιάνο είναι συγκεντρωμένος σε αυτό που πρέπει να κάνει και σκέφτεται μόνο τον αγώνα του Champions League".

Τέλος, ζητήθηκε η γνώμη του και για τον Χάμες Ροντρίγκες και το κατά πόσο είναι σημαντικό κομμάτι της Ρεάλ, με τον Ζιντάν να υπερθεματίζει: "Βλέπω ότι ο Χάμες είναι καλά, θα είναι έτσι και στον τελικό. Είναι συγκεντρωμένος και σε αυτό που πρέπει να κάνει και είναι πάντα χαρούμενος με τους συμπαίκτες του. Σε έναν παίκτη όπως ο Χάμες ξεκάθαρα θα ήθελε να παίζει παραπάνω, όμως στον τελικό εγώ πρέπει να επιλέξω. Η αλήθεια είναι ότι ο Χάμες ήταν πολύ κομβικός όταν έπαιξε και τα πήγε πολύ καλά. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να επιλέξω μεταξύ πολλών ποδοσφαιριστών".

Photo credits: AP Photo/Paul White

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ