ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ζιντάν: "Γύρισα στην Ρεάλ επειδή μου το ζήτησε ο πρόεδρος"

Zinedine Zidane shakes hands with President of Real Madrid, Florentino Perez, during a press conference in Madrid, Spain, Thursday, May 31, 2018. Zinedine Zidane quit as Real Madrid coach on Thursday, less than a week after leading the team to its third straight Champions League title, saying the club needed a change in command. (AP Photo/Borja B. Hojas)
Zinedine Zidane shakes hands with President of Real Madrid, Florentino Perez, during a press conference in Madrid, Spain, Thursday, May 31, 2018. Zinedine Zidane quit as Real Madrid coach on Thursday, less than a week after leading the team to its third straight Champions League title, saying the club needed a change in command. (AP Photo/Borja B. Hojas) AP PHOTO/BORJA B. HOJAS

Ο Ζινεντίν Ζιντάν τόνισε πως επέστρεψε σπίτι του κατά την επίσημη παρουσίασή του από την Ρεάλ ενώ παραδέχτηκε πως δεν μπορούσε να αρνηθεί την πρόταση του Φλορεντίνο Πέρεθ.

Εποχή Ζινεντίν Ζιντάν στην Ρεάλ Part II... Ο Γάλλος τεχνικός σάρωσε τα πάντα στην πρώτη του θητεία στους Μαδριλένους κατακτώντας 9 τρόπαια μέσα σε 2 χρόνια και 5 μήνες που έκατσε στον πάγκο και τώρα, έχοντας αναλάβει ξανά τα ηνία μετά από 284 ημέρες, είναι έτοιμος να δουλέψει σκληρά για να επαναφέρει την Ρεάλ στην κορυφή.

Λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση του ισπανικού συλλόγου πως λύθηκε η συνεργασία με τον Σολάρι και πως αναλαμβάνει ο Ζινεντίν Ζιντάν μέχρι το καλοκαίρι του 2022, έγινε από τον Φλορεντίνο Πέρεθ η επίσημη παρουσίασή του στους εκπροσώπους του Τύπου, με τον "Ζιζού" να μην κρύβει τη συγκίνησή του.

"Είμαι ευτυχισμένος που γύρισα σπίτι, είναι μία ξεχωριστή ημέρα για όλους. Έχω πολύ όμορφα συναισθήματα και τώρα σκέφτομαι μόνο τη δουλειά. Επέστρεψα επειδή μου το ζήτησε ο πρόεδρος.

Σκέφτομαι να τελειώσω καλά αυτή τη σεζόν και να προετοιμάσω την επόμενη: θα πρέπει να δουλέψουμε. Είμαι εδώ επειδή αγαπώ αυτό το σύλλογο.

Μόλις με κάλεσε ο Φλορεντίνο Πέρεθ σκέφτηκα να επιστρέψω, αυτή ήταν η μοναδική μου σκέψη. Δεν μπορούσα να του αρνηθώ.

Όταν έφυγα, ήταν η σωστή στιγμή για να φύγω, νομίζω ότι οι παίκτες χρειάζονταν μία αλλαγή. Δεν ήταν πως ήθελα να φύγω. Απλά σκέφτηκα πως μετά από 2,5 χρόνια που κατακτήσαμε σχεδόν τα πάντα, χρειάζονταν κάτι άλλο για να διατηρήσουν εκείνο το μομέντουμ.

Υπήρχαν πράγματα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Πιστεύω ότι πήρα τότε τη σωστή απόφαση. Είχα άλλες προτάσεις αλλά ήξερα πως δεν ήθελα να αναλάβω άλλους συλλόγους.

Όταν έχεις μεγάλες επιτυχίες, είναι λογικό να έρθει και η πτώση. Αυτό συνέβη φέτος. Έβλεπα την κατάσταση απ'έξω αλλά ένιωθα κομμάτι από αυτό επειδή είναι παίκτες μου.

Δεν είμαι χαρούμενος από το πώς πήγαν τα πράγματα, ούτε οι παίκτες μου. Πρέπει να δούμε τι λείπει, πώς θα τα πάμε καλά σε αυτά τα τελευταία 11 ματς και να χτίσουμε μία καλή πλατφόρμα για το μέλλον", τόνισε μεταξύ άλλων ο 46χρονος τεχνικός, με τον διοικητικό ηγέτη της Ρεάλ από την πλευρά του να δηλώνει:

"Σε ευχαριστώ που επέστρεψες σπίτι σου. Ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο είναι ξανά μαζί μας. Το πάθος σου για αυτό το σύλλογο σε έφερε εδώ για μία ακόμα φορά. Οι μοίρες μας είναι και πάλι ενωμένες".

Στην παρουσίασή του, ο Ζιντάν ρωτήθηκε ακόμα και για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ρεάλ μετά από εκείνον και ο Κριστιάνο Ρονάλντο (!), με τον Γάλλο να απαντάει: "Πιθανή επιστροφή του Κριστιάνο; Δεν είναι η στιγμή για να μιλήσουμε για αυτό, ξέρουμε τι έχει κάνει εδώ. Είναι μέρος της ιστορίας αυτού του συλλόγου και αυτό ουδείς θα μπορέσει ποτέ να το αλλάξει. Αλλά δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε για αυτόν".


H παρουσίαση του Ζινεντίν Ζιντάν από την Ρεάλ Μαδρίτης:

Photo Credits: AP Photo/Borja B. Hojas

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ