ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σέρχιο Ράμος: Θετικός σε ντόπινγκ κοντρόλ στον τελικό Ρεάλ - Γιουβέντους

Σέρχιο Ράμος: Θετικός σε ντόπινγκ κοντρόλ στον τελικό Ρεάλ - Γιουβέντους

Το Football Leaks "χτυπά" ξανά κι αυτή τη φορά αποκαλύπτει ότι ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος, παραβίασε δύο φορές τους κανονισμούς του ντόπινγκ κοντρόλ. Βρέθηκε θετικός σε ουσία στον τελικό του Κάρντιφ (2017), αλλά η UEFA αρχειοθέτησε την υπόθεση.

Στις 2 Νοεμβρίου η γνωστή σελίδα αποκαλύψεων, Football Leaks, υποστήριζε ότι θα έβγαζε στη φόρα σκάνδαλο ντόπινγκ με ποδοσφαιριστή που έχει κατακτήσει τον τίτλο του Champions League.

Την Παρασκευή (23/11) αποκαλύφθηκε ότι ο κεντρικός αμυντικός κι αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος, βρέθηκε θετικός σε ντόπινγκ κοντρόλ μετά τον τελικό του 2017 στο Κάρντιφ, όταν οι "μερένγκες" νίκησαν τη Γιουβέντους και κατέκτησαν το τρόπαιο.

Η UEFA, ωστόσο, έβαλε στο αρχείο την υπόθεση καθώς αποδέχθηκε τις εξηγήσεις του Ανδαλουσιάνου αμυντικού και του γιατρού της ομάδας της ισπανικής πρωτεύουσας. Ανιχνεύθηκε στον οργανισμό του η ουσία δεξαμεθαζόνη, η οποία είναι απαγορευμένη.

Το ιατρικό επιτελείο των "μερένγκες" παραδέχθηκε ότι χορηγήθηκε η συγκεκριμένη ουσία μέσω ενέσεων στο γόνατο και τον ώμο και η UEFA έλαβε την απόφαση να μην τιμωρήσει, θεωρώντας ότι επρόκειτο για ιατρική απόφαση.

Ο Σέρχιο Ράμος σύμφωνα με το Football Leaks παραβίασε το πρωτόκολλο του ντόπινγκ κοντρόλ μετά το ματς με τη Μάλαγα, για την ισπανική Liga, τον περασμένο Απρίλιο. Συγκεκριμένα πήγε πρώτα για μπάνιο στα αποδυτήρια και όχι απευθείας στο δωμάτιο που δίνεται το κάθε δείγμα, όπως προβλέπει η διαδικασία ντόπινγκ κοντρόλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ